Méthode SOUS-VIDE! Najúprimnejšia je láska k jedlu…

GINN pri investigatívnej činnosti neraz natrafí aj na udalosti, veci a ľudí, ktorých stojí za to priblížiť verejnosti. Tento raz sme stretli šéfkuchára hotela Tulip Andreja Zedníčka a technológiu tepelnej úpravy pokrmov, ktorú mnohí ešte nepoznajú – volá sa SOUS-VIDE a pochádza Franćuzska (v preklade vákuum – vákuuová metóda).
GINN podporujú občania www.ginn.pro/podpora
————————
Ako uchovať potraviny čerstvé? Ako ich spracovať?
Nová vákuová konzervácia a tepelná úprava potravín sa dátuje do 60. rokov minulého storočia. GINN sa rozhodol, že Vám túto techniku predstaví. Metóda tepelnej úpravy SOUS-VIDE pochádza z Francúzska, no aj na Slovensku sme našli odborníka. Je ním Andrej Zedníček z reštaurácie Rhapsody, ktorá sa nachádza v Hoteli Tulip House v Bratislave.
————————
Hotové jedlo je neuveriteľne jemné, steak je od jedného okraju po druhý rovnaký, zelenina má vlastnú a charakteristickú chuť, kuracie prsia sú šťavnaté a rebierka či karé sa samé oddeľuje od kosti na vašom tanieri. Žiadne škodlivé látky, či vysušené a tvrdé mäso, alebo rozvarená zelenina.
Technológie SOUS-VIDE sú dostupné už aj pre domácnosti.
————————
Prístroje SOUS-VIDE pre domácnosti dodáva spoločnosť BELLLA TAVOLA http://www.bellatavola.sk/product/caso-germany/-caso-sv1000-sous-vide-center/21403
————————
Zo všetkých lások najúprimnejšia je láska k jedlu.
George Bernard Shaw, anglický aforista, írskeho pôvodu, hudobný a divadelný kritik, Nositeľ nobelovej ceny, * 1856 – † 1950
————————
GINN podporujú občania www.ginn.pro/podpora
————————
Účinkovali: Andrej Zedníček, Pavel Pospíšil, Martin Daňo
Miesto: Reštaurácia Rhapsody, Hotel Tulip House Bratislava http://www.rhapsodyrestaurant.sk/
Produkcia: GINN a Martin Daňo © 2014
Séria: Gorila, Megalodon, Slovensko, Slovakia, 2013, 2014