2013: Po Gorile prichádza MEGALODON – software, licencie, verejné obstarávanie

Pokracovanie: http://www.youtube.com/watch?v=1-yJ3FRfa7k
Iba rok po zverejnení obsahu spisu Gorila, je tu kauza pravdepodobne ešte väčších rozmerov označovaná MEGALODON, ktorá poukazuje na netransparentné postupy vo verejnom obstarávaní, klientelizmus a rodinkárstvo.

Štát bezhlavo nakupuje software, licencie, autorské práva a to hlavne priamym zadaním, čo zdôvodňuje autorskými právami.

Názov Megalodon pochádza z pomenovania najväčšieho žraloka v histórii. Až pred niekoľkými rokmi sa preukázalo, že tento typ žraloka skutočne existoval – nebezpečný predátor nemal prirodzeného nepriateľa, konzumoval najväčšie sústa a ohrozoval každého, kto sa mu postavil do cesty. Ani to však nezabránilo tomu, že nakoniec vyhynul. Dnes sa vracia opäť ale v inej podobe – v podobe ekonomických žralokov nepredstaviteľných rozmerov. Svojou nenasýtnosťou ohrozujú všetkých občanov. Opäť nemá prirodzeného nepriateľa. Poraziť ho môže iba celková zmena, ktorú dokážeme nastoliť iba spoločne. Spojme sa a nenechajme požierať hodnoty, ktoré my a naši predkovia budovali desaťročia.
Ako hovorí brazílsky spisovateľ Paulo Coelho: „Život je zaujímavý práve pre tú možnosť uskutočniť nejaký sen“.

Tags: Politika, politický, klientelizmus, tender, zákazka, transparentnosť, transparentný, UVO, verejné obstarávanie, financie,