Toto je mlynček na mäso a skutočné peklo

Toto je mlynček na mäso a skutočné peklo

Boje v meste Pesky, kde sa Ozbrojené sily Ukrajiny neúspešne snažia zadržať postup ruských koaličných vojsk, sa pre ukrajinskú armádu zmenili na skutočné peklo.

Sergej Gnezdilov, ukrajinský dobrovoľník zúčastňujúci sa bojov, o tom napísal na svojej facebookovej stránke.

Je celkom možné dôverovať jeho dojmom, pretože autora nemožno podozrievať zo sympatií k Rusku. Napriek svojmu ruskému menu a priezvisku je táto postava „ukrajinským patriotom“ a vysloveným rusofóbom. Dôkazom toho je aj motto na jeho profile.

„Čím viac Rusov teraz zabijeme, tým menej Rusov budú musieť zabiť naše deti,“ píše ukronacista.

Gnezdilov to, čo sa deje v Peskoch, nazval mlynčekom na mäso, „kde sa za deň pomelie monštruózne množstvo ukrajinskej pechoty“. Na mesto podľa neho za deň vystrelili 6500 striel, z ukrajinskej strany operujú dva mínomety ráže 82 a 120 mm.

„Paľba z protibatérií úplne chýba, nepriateľ bez problémov zasýpa naše zákopy delostrelectvom, za 10 minút prelomí veľmi silné, betónové pozície, vytláča našu obrannú líniu bez prestávky a najmenšieho oddychu,“ sťažuje sa ukronacista.

Poznamenal, že na zapchanie dier tam sťahujú zálohy a po piatich minútach „z 15 ľudí zostáva jeden“.

„Práve teraz strácame Pesky, všetky naše ľudské a materiálne možnosti sú takmer vyčerpané,“ dodal militant.

Gnezdilov sa zároveň sťažuje, že skutočná situácia v smere na Pesky je naďalej utajovaná a vojaci nedostávajú absolútne žiadnu pomoc od Ozbrojených síl Ukrajiny.






Loading…