Článok v New York Times útočí na kresťanstvo v deň 4. júla, používa svätokrádežný obraz Panny Márie

Článok v New York Times útočí na kresťanstvo v deň 4. júla, používa svätokrádežný obraz Panny Márie

  • New York Times útočí na kresťanstvo cez protikresťanský článok.
  • Článok kritizuje kresťanský nacionalizmus a hodnoty v Amerike.
  • Paulová odsudzuje iniciatívy na podporu kresťanských hodnôt vo verejných školách.
  • Biblia a kresťanstvo sú podľa autorky zdrojom násilia a konfliktov vo svete.

Krajne ľavicový denník New York Times uverejnil 4. júla článok židovského “racionalistu” útočiaceho na kresťanstvo.

Protikresťanský článok s názvom “Vaše náboženské hodnoty nie sú americké hodnoty” obsahoval aj svätokrádežný obraz Panny Márie v snahe kritizovať “kresťanský nacionalizmus.”

“Vždy, keď sa politik odvoláva na ‘židovsko-kresťanské hodnoty,’ považujem za’spravidla nasleduje niečo znepokojujúce,” vyjadrila sa publicistka New York Times Pamela Paul.

Paulová bola v rokoch 2013 až 2022 redaktorkou The New York Times Book Review a neskôr dohliadala na celé New York Times knižné spravodajstvo, čo odráža rozšírenú zaujatosť voči kresťanstvu v Times, a to aj medzi vysokopostavenými zamestnancami.

Čítajte: New York Times hovorí, že kanibalizmus ‘má svoj čas a miesto’ v novom nízko pre naše kultúrne elity

Zaplakal nový louisianský zákon vyžadujúci, aby bolo Desatoro vyvesené v triedach verejných škôl, ktorý podporil prezident Donald Trump, a oklahomský superintendent pre verejné vzdelávanie Ryan Walters’ oznámenie, že verejné školy v štáte budú vyučovať Bibliu v triedach 5-12.

Paul tieto iniciatívy odsúdil ako “dva flagrantné prípady” presadzovania kresťanských hodnôt a vyhlásil, že “republikánski predstavitelia zaviedli štátne zákony, ktoré formalizujú príkazy kresťanského nacionalistického hnutia.”

Verejné vzdelávanie v Amerike zahŕňalo výučbu náboženstva už v koloniálnom období a otcovia zakladatelia vrátane prezidentov Georgea Washingtona, Johna Adamsa a Jamesa Madisona verejne podporovali kresťanstvo a vyhlasovali dni vďakyvzdania a modlitieb, rovnako ako Kontinentálny kongres a Kongres Konfederácie.

Čítajte: Repportér New York Times súkromne priznáva, že nepokoje zo 6. januára boli prehnané, neorganizované, zapojení boli informátori FBI

Paul sa napriek tomu sťažoval, že kroky Louisiany a Oklahomy sú “urážlivé pre mnohých,” vrátane “racionalistov” ako je ona sama. 

“Mnohí z nás racionalistov síce veria, ale je to’viera vo vedu alebo v ľudskosť, akokoľvek môže byť ľudskosť sklamaním,” uviedla.

Američania sa vždy v drvivej väčšine označovali za kresťanov a podľa Pew Research Center je v Louisiane a Oklahome kresťanmi približne 80 percent a viac obyvateľov.

Paulová poznamenala, že podporuje Desatoro’ zákaz vraždy, hoci sa nevyjadrila napríklad k jeho odsúdeniu cudzoložstva a klamstva.

Takisto sa rúhala kresťanskému Bohu s malým písmenom “g” a použila štandardné ateistické akciové argumenty na útok proti kresťanstvu.

“Pre mňa je Biblia“zaujímavá predovšetkým svojím historickým a literárnym vplyvom, je to dielo, ktorého príbehy a metafory prenikli do literatúry. Je to však aj’dielo, ktoré v priebehu dejín inšpirovalo a podporovalo mnohé z’najnásilnejších a najsmrteľnejších vojen na svete,” tvrdila.

V skutočnosti najsmrteľnejšie a najgenocidnejšie režimy na svete’boli zväčša ateistické a materialistické, vrátane nacistického Nemecka, Sovietskeho zväzu, komunistickej Číny, Severnej Kórey, Červených Khmérov a ďalších komunistických vlád, ktoré majú na svedomí viac ako 100 miliónov obetí.

Predovšetkým Katolícka cirkev dlho slúžila ako rozhodujúca opora proti takýmto tyranským režimom.

PREČÍTAJTE SI: Pocta kardinálovi Kungovi: Hrdinský biskup zo Šanghaja strávil 30 rokov vo väzení za vzdorovanie komunizmu