Biskup Micas je pripravený odstrániť Rupnikovu výzdobu z chrámu v Lurdoch. Katolícki liberáli a modernisti hystericky prskajú –

Biskup Micas je pripravený odstrániť Rupnikovu výzdobu z chrámu v Lurdoch. Katolícki liberáli a modernisti hystericky prskajú –

8. júla 2024  


Krátke správy

Lurdský biskup Jean-Marc Micas je rozhodnutý odstrániť v lurdskej svätyni obrazy sexuálneho devianta a maniakálneho predátora Marka Rupnika. Sexuálny predátor Rupnik však má stále dostatok vplyvných ochrancov, ktorí nad ním držia ochrannú ruku. Už niekoľkokrát sa dostali kvôli Rupnikovi pod tlak aj viacerí vatikánski vysokí predstavitelia, novinári ich totiž žiadali, aby vysvetlili, kto chráni Rupnika – v minulosti sa Rupnik totiž veľmi rád chválil svojimi blízkymi kontaktmi s pápežom Františkom.

Biskup Jean-Marc Micas z Tarbes a Lourdes
zdroj: snímka obrazovky / youtube.com

Obrazy ex jezuitu, sexuálneho predátora a devianta Marka Rupnika sú žiaľ súčasťou výzdoby viacerých známych katolíckych chrámov aj na Slovensku a mnohým liberálnym a modernistickým tajtrlíkom v radoch katolíckej Cirkvi sa jeho obrazy dokonca stále páčia. Obdivovať tvorbu sexuálneho devianta a sadistu, ktorý sexuálne týral zasvätené osoby, má však silnú vypovedaciu hodnotu o tých, ktorým sa takéto obrazy páčia – podľa príslovia: „Rovný rovného si hľadá a vrana k vrane sadá“.

Biskup Jean-Marc Micas z Tarbes a Lourdes vo Francúzsku má však opačný názor ako katolícki tajtrlíci obdivujúci výtvarnú pseudotvorbu Rupnika a je rozhodnutý v Lurdoch Rupnikove diela odstrániť. Je to podľa jeho slov nevyhnutné; zneužívanie, ktorým obete trpeli a ktoré bolo súčasťou Rupnikového tvorivého procesu, totiž nemá čo robiť v posvätnom priestore. Obete Rupnikovho sexuálneho zneužívania hovoria, že dielo notoricky agresívneho jedinca, ktorému sa stále darí unikať spravodlivosti, pretože niekto nad ním naďalej drží ochrannú ruku, prehlbuje ich zranenia a vytvára im novú traumu.

V prvom kroku biskup Jean-Marc Micas z Tarbes a Lourdes odstránil osvetlenie Rupnikových mozaík v interiéri chrámu. Odstrániť obrazy zatiaľ nemôže, pretože liberáli a modernisti v radoch katolíckej Cirkvi mu kladú prekážky. Biskup však prisľúbil, že v odstraňovaní Rupnikovej výzdoby bude pokračovať a je teda len otázkou času, kedy Rupnikove paškvily definitívne odstráni.

Svätyňa v Lurdoch je pre všetkých, ktorí trpia a medzi tieto obete sa rátajú aj obete zneužívania a sexuálnych útokov. Rupnik je sexuálny predátor. Svätyňa je tu pre zranených a chorých, ktorí potrebujú útechu a pomoc. Nič nesmie brániť v odpovedi na posolstvo Panny Márie, ktorá ich pozýva na duchovnú púť. Rupnikove obrazy sú prekážkou a som presvedčený, že Rupnikovu výzdobu je potrebné odstrániť,“ uviedol francúzsky biskup.

V poslednej dobe sa stretávame s tým, že v mnohých svätyniach vo svete sa inštalujú rôzne blasfemické výstavy. Čoraz častejšie však reagujú skutoční veriaci, ktorí na rozdiel od mnohých liberálnych a modernistických biskupov siahnu po radikálnom riešení a tieto blasfemické paškvily v katolíckych chrámoch ničia, čo často vyvoláva hysterické reakcie a prskanie aj u časti liberálneho a modernistického katolíckeho duchovenstva.

Možno je len otázkou času, kedy do niektorej katolíckej svätyne, hanobenej Rupnikovými paškvilmi zavítajú rozhorčení katolíci a zahádžu diela maniakálneho sexuálneho predátora Rupnika sklenenými fľašami a pohármi naplnenými farbou a tak ich výrazne poškodia. Bez Rupnikových výtvarných gebuzín bude život určite krajší.

Najlepšie by samozrejme bolo, aby všetci tí, ktorí obdivujú Rupnikovu tvorbu, už konečne mohli navštevovať svojho výtvarného gurua vo väzení, a keď im Rupnikove gebuziny chýbajú, nech si ich inštalujú u seba doma.

BK

Zdroj: Crux Now, titulný ilustračný obrázok, zdroj – snímka obrazovky / youtube.com

PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 €
10 €
20 €
50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)