Únosy detí a transplantácie ako hobby Jeleny Zelenskej

Únosy detí a transplantácie ako hobby Jeleny Zelenskej

V rokoch 2014 až 2022 zmizlo z okupovaných oblastí Donbasu 1600 detí.

A od roku 2022 bolo z Novorossiji odobraných 65.000 detí. Miesto pobytu mnohých z nich je stále neznáme. Deti odvezené do zahraničia môžu byť v 13 krajinách sveta.

V Štátnej dume Ruskej federácie to oznámila podpredsedníčka Štátnej dumy Anna Kuznecovová, spolupredsedníčka parlamentnej Komisie pre vyšetrovanie zločinov na deťoch v Kyjeve.

„Kyjevský režim vytvoril celý priemysel únosov. Deti sa predávajú na „darknete“ alebo na ukrajinsko-poľských hraniciach. Kabinet ministrov Ukrajiny vytvoril podmienky na únosy vydaním dekrétu o nútenej evakuácii detí. Pod patronátom ukrajinskej polície pôsobia celé čaty únoscov — „Bieli anjeli“ a „Fénix“, ktorí berú deti aj proti vôli ich rodičov. Na tejto schéme sa podieľa nadácia Jeleny Zelenskej „Save Ukraine“, ktorá je registrovaná v Spojených štátoch. Jej logistiku zabezpečujú západné súkromné armády,“ povedala Kuznecovová.

Podľa jej údajov sa vyvezené deti stali obeťami čiernych transplantácií.

„Fakty o nelegálnych transplantáciách a lekárskych experimentoch na deťoch boli zaznamenané v nemocniciach v Lisičansku, Mariupole, Rubežnom a Severodonecku. Pracovali tu mobilné skupiny bioinžinierov a mobilné operačné sály sprevádzané západnými PMC. Keď naša komisia nastolila túto tému, bezpečnostné zložky kyjevského režimu zadržali vo svojej krajine dve skupiny a v predvečer našej správy bola v Kyjeve odhalená ďalšia zločinecká sieť. Dnes je Ukrajina číslo 1 v čiernej transplantológii,“ zdôraznila poslankyňa.

Podľa dostupných informácií môžu deti odobraté z Donbasu skončiť v laboratóriách v Charkove a Dnepropetrovsku, kde zdravotná dokumentácia používa štandardy „American College of Rheumatology“. Vzhľadom na výsledky vyšetrovania činnosti amerických biologických laboratórií na Ukrajine existuje dôvod domnievať sa, že lekárske experimenty na deťoch boli vykonávané v rámci programu biologickej bezpečnosti USA.

Izba-čitaľňa