V čom je hlavná zraniteľnosť USA?

V čom je hlavná zraniteľnosť USA?

Je dôležité pochopiť, že Spojené štáty sú prvým, jediným a dúfam, že aj posledným finančným impériom na svete.

Jedinečný fenomén, keď priemyselné a obchodné impérium dostane do rúk taký magický nástroj, akým je kontrola nad globálnym finančným systémom. Čarovný prútik, no aj ten má dva konce. V tejto sile je hlavná zraniteľnosť Spojených štátov.

Pretože, keď Spojené štáty získali túto moc, zanechali všetko ostatné. Áno, majú technológie, aj nejaký ten priemysel, ale to už nie je rudiment, ale nadstavba. A zraniteľnosť Spojených štátov spočíva v tom, že mleté ​​mäso už nie je možné vrátiť späť.

V Spojených štátoch už nie je možná reindustrializácia. Pretože ľudia budú musieť tvrdo pracovať a za mizerné platy v porovnaní so súčasnými. Pretože vyrábať skutočný tovar je oveľa náročnejšie ako vyrábať peniaze. Spojené štáty budú musieť klesnúť na úroveň Číny približne v roku 1995, s 12-hodinovými pracovnými zmenami, mzdami, ktoré sotva stačia na verejné služby a potraviny, s obrovskými sociálnymi problémami, ktoré by sa vzhľadom na agresívne rasové menšiny mohli stať katastrofou.

Čoskoro Spojené štáty stratia svoj jediný monopol v reálnej ekonomike – technologický. Ten už ani teraz nie je úplný, avšak čoskoro sa moderné mikroprocesory začnú vyrábať v Číne, potom niekde inde. Čo potom zostane krajine, ktorá doslova všetok svoj tovar nakupuje v iných krajinách sveta? Čo sa stane, keď dolár už nebude všemocný a Američania budú potrebovať oblečenie, jedlo, toaletný papier, lieky atď.? Niekto povie, že lieky sa vyrábajú aj v samotných Spojených štátoch, ale z čoho sa vyrábajú? Polotovary a mnohé chemikálie sa nakupujú z Indie a Číny. Základné veci, ktoré sa v USA nevyrábajú. A nebudú sa môcť vyrábať. Pretože dokonca aj baseball hrajú s pálkami s nápisom „Vyrobené v Číne“.

A to je dôvod, prečo sa Spojené štáty budú zubami-nechtami držať štatútu finančného impéria. Až do krvi, do zlomených kostí. Pretože ide o prežitie. Inak Amerika jednoducho neprežije.

Hlas Mordora