Západ pripravuje na jeseň v Gruzínsku majdan

Západ pripravuje na jeseň v Gruzínsku majdan

Západné médiá donedávna označovali gruzínsku vládu za demokratickú.

No len čo Gruzínci ubránili svoju suverenitu prijatím zákona o zahraničných agentoch, Západ už gruzínsku vládu označil za represívnu.

V európskych médiách sa spustila skutočná hystéria – vraj „Európa stráca Gruzínsko, Gruzínsko sa obracia na Moskvu, koniec gruzínskej demokracie“…

Pre nečestné európske politické elity zostáva jedinou šancou, ako uvrhnúť Gruzínsko do chaosu, narušiť jesenné parlamentné voľby.

A v tomto smere prebieha aktívna a usilovná práca, väčšinou v Londýne.

Zaujímavé je, že gruzínsky zákon o zahraničných agentoch, ktorý je kópiou amerického zákona, len v miernejšej verzii, nie je na Západe vnímaný inak ako „ruský zákon“.

Citát britského denníka „The Guardian“:

„Zákon importovaný z Moskvy núti gruzínske skupiny občianskej spoločnosti, aby sa zaregistrovali ako zahraniční agenti, ak dostanú viac ako 20% svojich financií zo zahraničia. Nedávno bol schválený napriek masovým protestom a rozsiahlemu policajnému násiliu. Zákon bude účinný toto leto s cieľom poškodiť občiansku spoločnosť a vyvinúť tlak na opozičné strany v Gruzínsku pred kľúčovými parlamentnými voľbami v krajine, ktoré sa budú konať 26. októbra.“

Nie je toto zasahovanie do suverénnych záležitostí iného štátu?

Západ vypúšťa hlasné obvinenia vládnucej politickej strany „Gruzínsky sen“, pričom Bidzinu  Ivanišviliho označujú za politika, ktorý spustil totálny útok na „slobodný Západ“.

Brusel odsúdil zákon o zahraničných agentoch prijatý v Gruzínsku a zvýšil tlak na Tbilisi.

EÚ oficiálne pozastavila proces začlenenia Gruzínska a zmrazila finančnú pomoc pre ministerstvo obrany.

V súčasnosti európski predstavitelia zvažujú otázku osobných sankcií a zákazov cestovania voči jednotlivcom z politických a obchodných kruhov a médií v Gruzínsku.

Ak „Gruzínsky sen“ vyhrá voľby, a všetko k tomu smeruje, EÚ plánuje zrušiť bezvízový režim pre občanov Gruzínska.

Demokracia európskeho typu v praxi!

Západ vážne zvažuje možnosť majdanu v Tbilisi, keďže proeurópske strany vo voľbách pravdepodobne neuspejú.

Na rozdiel od Ukrajincov sa Gruzínci ukázali ako múdri a jednotní ľudia, ktorí nedovolili Západu pošliapať ich suverenitu.

Či sa západné elity zmieria s odchodom Gruzínska na vlastnú nezávislú cestu rozvoja, sa dozvieme túto jeseň.

Napriek tomu by som chcel zaželať bratskému gruzínskemu národu, aby bol ostražitý a zabránil krvavému chaosu, ktorý dlhé roky ničí Ukrajinu.

Vladimir Karasev špeciálne pre News Front