Nemeckí biskupi a Ústredný výbor nemeckých katolíkov vítajú znovuzvolenie Leyenovej. Servilnosť ako za socializmu… –

Nemeckí biskupi a Ústredný výbor nemeckých katolíkov vítajú znovuzvolenie Leyenovej. Servilnosť ako za socializmu… –

19. júla 2024  


Krátke správy

Ako sa pri každom opätovnom zvolení súdruhov Brežneva, Husáka či Kádara ponáhľali všetky pokrokové organizácie, počnúc členmi Ústredného výboru a končiac brigádou socialistickej práce v JRD Popudinské Močidlany, promptne zasielať svoje gratulácie na adresu znovu zvoleného súdruha, tak aj súčasné pokrokové vedenie nemeckej cirkvi neváhalo a radostne privítalo zvolenie, Ursuly von der Leyenovej za predsedníčku Európskej komisie.

Z fotografií samotnej Ursuly, ako ju zachytil nemilosrdný aparát pri jej radosti z opätovného zvolenia, kričí do sveta priam detinské nadšenie.

Rozradostená Ursula – Zdroj: Youtube

Pri pohľade na jej trápnu gestikuláciu malého dievčatka, ktorému mamička dovolila narodeninovú párty s detským šampanským, sa musíme pýtať či to tá skorumpovaná cynická stará baba, ktorá má za sebou prehraný súd a na hlave maslo z kšeftov s vakcínami skutočne myslí s týmito infantilnými emóciami vážne ? Na druhej strane, musíme chápať jej radosť. Obdobie beztrestnosti sa pre ňu týmto zvolením evidentne predĺžilo.

No a tam kde sa raduje (infantilne) súdružka predsedníčka, tam sa pochopiteľne raduje (servilne) celý pokrokový svet. Nuž a pretože dnes Cirkev stojí na surfe nesúcom sa s vlnou pokroku dostatočne vpredu, pričom nemecká cirkev je ešte o čosi (ale len veľmi málo, aby sme zase nepodcenili zvyšok Cirkvi) viac v popredí, tak gratulácie nenechali na seba dlho čakať.

Už nadpisy článkov v nemeckých cirkevných periodikách hovoria za všetko:

Kirche und LebenZnovuzvolenie von der Leyenovej teší biskupov aj laikov

Katholisch.de – Biskupi a Ústredný výbor katolíkov vítajú zvolenie Ursuly von der Leyenovej

Domradio.de – Dobré znamenie európskej kontinuity

Predseda Nemeckej biskupskej konferencie, biskup Georg Bätzing, záštita pokroku a demokracie v Nemecku, na oficiálnej stránke konferencie publikoval hneď za horúca po zvolení Ursuly status:

Gratulujem Ursule von der Leyenovej. Jej dnešné zvolenie je dobrým znamením európskej kontinuity. Dúfam, že bude naďalej ponúkať silnú európsku zahraničnú politiku, ktorá zaisťuje mier a stavia mosty tam, kde sa dialóg zrútil. Európska únia je veľkým darom, ktorý treba naďalej pestovať a podporovať.

Ani súdružka Marie Kabrhelová a súdruh Gejza Šlapka, by to nevyjadrili lepšie.

Ku gratuláciám biskupa Bätzinga sa pridávajú aj ďalšie pokrokové zložky v Cirkvi. Ústredný výbor nemeckých katolíkov (ZdK), ktorý je známy ešte progresívnejšími postojmi než má konferencia biskupov a na ktorého čele stojí zaslúžilá feministka a synodálna pútnička Irme Stetter – Karpová, posiela zdravicu vo forme osobného listu a Ústredný výbor o tom referuje v špeciálnom dokumente. Po obligátnej, ale o to srdečnejšej gratulácii, súdružka prezidentka píše:

Európa zostáva schopná konať. To je posolstvo, ktoré dnes popoludní prichádza zo Štrasburgu, a my musíme brániť ľudskú dôstojnosť, právny štát, demokraciu a princípy kresťanskej sociálnej etiky – osobnosť, solidarita, subsidiarita a trvalá udržateľnosť – ktoré treba brať do úvahy ako usmernenia európskej politiky. Z toho dôvodu nesmie dôjsť k žiadnemu zapojeniu nových frakcií Európa suverénnych národov a Patrioti pre Európu.

Zároveň nabáda Ursulu, aby ako predsedníčka „dôsledne pokračovala v Zelenej dohode“, v takej migračnej politike, ktorá by zaistila „ochranu utečencov v EÚ“ a zastavila „často fatálne tlaky na vonkajších hraniciach EÚ“, čiže súdružka má na mysli ešte slabšie strážiť hranice EÚ, s vzhľadom na „dôsledné trestanie porušovania ľudských práv na vonkajších hraniciach“. To uvádzame len pre zaujímavosť, aby čitatelia vedeli s akými bláznami tu máme dočinenia.

Celý blábol si môžu ctení čitatelia prečítať tu:

https://www.zdk.de/fileadmin/zdk.de/PDFs/Pressemitteilungen/2024/240718_ZdK_PM_%E2%80%9CStabilit%C3%A4t_in_herausfordernden_Zeiten%E2%80%9C.pdf

Radosť je teda veľká a keďže máme tú kontinuitu, asi nás už súdružka predsedníčka ničím nemôže prekvapiť. Môžeme jedine špekulovať, či sa staronová predsedníčka Leyenová náhodou v prípade migrantov a Zelenej dohody zachová rovnako ako v prípade, keď vlci zožrali milovaného poníka jej detičkám. Vtedy sa odrazu skončilo hájenie vlkov, ušľachtilých to synov Matky Zeme a Bielemu tesákovi nastali pri Brusely krušné chvíle.

Preto ak nastanú súdružke Leyenovej podobné skúsenosti v jej rodine, aké zažívajú s migrantami a zelenou šikanou bežní občania EÚ, snáď sa zrazu od nej dočkáme pozoruhodných netolerantných reakcií. Bohužiaľ, tie sa budú zrejme týkať len ochrany úzkeho okruhu jej dobre zohranej rodiny, v rámci ktorej sa podarí vždy dohodnúť aj cez mobil a následne na prípadné nezhody v komunikácii po kresťansky zabudnúť. Prípadne ich vymazať.

BM

Zdroj: Katholisch.de, Kirche und Leben, ZdK

PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 €
10 €
20 €
50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)