Ako tlupy tchorov, potkanov a krýs vo svojich brlohoch čakali masoví vrahovia vykrádajúci 30 rokov naše zdravotníctvo, aby sa dostali – získali ako zločinecký bonus NSP v Považskej Bystrici, keď sa dostala z krízy do normálneho režimu

Ako tlupy tchorov, potkanov a krýs vo svojich brlohoch čakali masoví vrahovia vykrádajúci 30 rokov naše zdravotníctvo, aby sa dostali – získali ako zločinecký bonus NSP v Považskej Bystrici, keď sa dostala z krízy do normálneho režimu

V Považskobystrických novinkách týždenníku pre mesto a okolie z 9. júla na strane 4, bolo pod nadpisom – Stanovisko primátora mesta k zámeru prenájmu Nemocnice s poliklinikou Považská Bystrica.Ekonomickými zločinmi a zločinmi proti ľudskosti pri vykrádaní zdravotníctva v ponovembrovej fašistickej, nacistickej, gardistickej, neoľudáckej a arizátorskej Slovenskej republiky zo strany gaunerov a hajzľov z ponovembrových vlád a parlamentov, z čeľade oligarchov, finančných skupín a bielych sa zaoberám okolo 25 rokov.Dosť som toho opublikoval, verejne poobviňoval a pousvedčoval, no poníženým a zbabelým hoviadkam slovenským a plebejským ovciam z TZV. národa, ktorý tento smradľavý zločinecko-zlodejský odpad okotil, to vôbec neprekáža.

Primátor Janas povedal len to, čo je známe, ale nepovedal to najzávažnejšie, čo napríklad zdokumentujem na týchto troch vetách:“Realita je taká, že zdravotníctvo na celom Slovensku sa zmieta v mnohých problémoch. Nemocnice zápasia s nedostatkom financií, ale aj personálu. Niektoré boli dokonca zrušené, iné predané.“

Samozrejme ani pol slova o tom najdôležitejšom – ŽE SÚ 30 ROKOV VYKRÁDANÉ GAUNERMI, A HAJZĽAMI Z PONOVEMBROVÝCH VLÁD, PARLAMENTOV, OLIGARCHAMI, FINANČNÝMI SKUPINAMI, BIELYMI GOLIERMI, PATRIACIMI DO KATEGÓRIE MASOVÝCH VRAHOV.

          Keď spomenul nedávnu minulosť NSP, povedal aj toto: „Keď si spomeniem na stav, v akom ju preberal súčasný riaditeľ Igor Steiner, bolo to na zaplakanie. VŠETKY ZLATÉ „VAJCIA“, KTORÉ PRINÁŠAJÚ NEMOCNICI ZISK, BOLI SPRIVATIZOVANÉ A NACHÁDZALI SA V SÚKROMNÝCH RUKÁCH. Nemocnica nemala lekáreň, biochémiu, CT, záchrannú službu ani odborné ambulancie. Nemocnica mala veľké dlhy, všetko tu padalo na hlavy a príjmy z poisťovní boli minimálne. Našťastie sa podarilo vybaviť oddlženie a začať odznova.

          Vtedy ma Trenčiansky samosprávny kraj nominoval za člena dozorného výboru, ktorý mal kontrolovať ozdravné procesy v našej nemocnici. Vďaka tomu som mal možnosť sledovaťriaditeľa nemocnice Igora Steinera a jeho tím, ako menia zlú situáciu.Začali sa rekonštruovať oddelenia, operačné sály, modernizovať prístroje a celkové vybavenie.“

          Teraz odbočím kvôli tomuto poslednému odstavcu, no hlavne tej jeho poslednej vety. Na kongrese v Trnave bola Dzurindovou Slovenskou demokratickou koalíciou dňa 4. júla 1998schválená ZMLUVA S OBČANMI SLOVENSKA, keď v bode číslo 9 sa hovorí: Zastaviť ohrozovanie života a zdravia občanov zvýšením finančných prostriedkov na zdravotníctvo. Aká bola ale realita? Po šiestich rokoch vládnutia tejto tzv. reformnej pravice vtedajší jej minister zdravotníctva Rudolf Zajac v Nočných dialógoch Slovenského rozhlasu dňa 23. 4. 2004 priznal, že na Slovensku ZOMIERAJÚ ľudia, ktorých by bolo možné ZACHRÁNIŤ, no na prístroje a vybavenia CHÝBAJÚ peniaze. Vrcholom tohto cynizmu bolo, že minister zdravotníctva Rudolf Zajac dostal od žido-fašistickej bankárskej lichvy zo Svetovej banky pôžičku 2,7 miliardy korún NIE na nákup nových prístrojov a zariadení, ale na VYSVETLENIE REFORIEM v zdravotníctve?!?!?! Tak sa pýtam, čo pre tieto zvery a hyeny znamenal život radového slovenského občana? Taký zaujímavý paradox, že Rudolf Zajac pochádzal z ortodoxnej neoboľševickej rodiny, ktorý sa po Novembri 1989 pretransformoval na najpravicovejšieho reformného pravičiara. Za niečo podobné možno považovať aj najsprostejšieho ministra financií v histórii Európskej únie Ivana Mikloša, ktorý o túto poctu súťažil s ďalším blbom, terajším guvernérom NBS Petrom Kažimírom. Ako asistent na vysokej škole ekonomického zamerania bol ortodoxným fanatikom plánovanej socialistickej ekonomiky a po Novembri 1989 sa pretransformoval na najpravicovejšieho ekonomického „reformátora“, v skutočnosti ekonomického pablba.

Pokračujem ďalším vyjadrením primátora Janasa – „Postupne sa im podarilo väčšinu lukratívnych činností vrátiť späť pod nemocnicu. Dnes naša nemocnica vlastní vysokoziskové záchranky, lekáreň, CT, odborné ambulancie a onedlho aj dlho očakávanú magnetickú rezonanciu…. Jednoducho je dnes ozdravená….. Pripravované kroky kraja preto naozaj nechápem. Dôležité je aj stanovisko Najvyššieho kontrolného úradu, ktorý kontroloval všetky krajské nemocnice na Slovensku. V správe, ktorú vydal, sa jasne uvádza, že model, ktorý funguje v Trenčianskom kraji, kde nemocnice spravuje župa, je správny a najlepší na Slovensku.

          Ostatné kraje, ktoré dali nemocnice do prenájmu alebo ich predali súkromným investorom, podľa NKÚ stratili úplnú kontrolu nad rozsahom zdravotnej starostlivosti. Navyše, finančné toky tam majú znaky netransparentnosti. Aj laikovi musí byť jasné, že súkromní investori, ktorí vstúpia do zdravotníckych zariadení, chcú v prvom rade zarábať. Tým pádom postupne zrušia všetky činnosti a oddelenia, ktoré im nebudú produkovať vysoký zisk. Netreba zabúdať na to, že súkromní investori majú záujem len o činnosti a zanedbaný majetok vrátane budov má ostať kraju… Všetky investície ktoré investori urobia do majetku nemocníc, im nakoniec musia kraje preplatiť.“ (Súčasťou bude aj príloha blogu zo Sme z 13. júna 2012 pod nadpisom – VÝZVA HYENÁM, SUPOM A DRANCOVAČOM)

„Na záver mi dovoľte uviesť už len jedno, celý prenájom nemocníc je pre mňa nepochopiteľný a preto nikdy nezdvihnem ruku za to, aby sa nemocnica v Považskej Bystrici dostala akýmkoľvek spôsobom do súkromných rúk“.

Vladimír Pavlík – môj dodatok – a čo ďalej, keď väčšina zahlasuje ZA?


https://blog.sme.sk/makatura/politika/vyzva-hyenam-supom-a-drancovacom
13. jún 2012


Tomáš Makatúra Bloger

Výzva hyenám, supom a drancovačom

Časť ľudí v politike sa úplne zbláznila. Rabujú verejné zdroje ako zmyslov zbavení. Časť inteligencie, vážení herci, politici si bez hanby skoro zadarmo rozdali byty v lukratívnych štvrtiach veľkých miest a tvária sa, že im právo na úctu od ostatných zostalo zachované. Nehorázne výpalné na odstupnom, ktoré sa už nedá nazvať zlatým padákom, ale rovno luxusným záchranným modulom na roky prežitia sa rozmohlo do obludných rozmerov.
Obyčajnému človeku sa už chce zarevať: Ľudia nebláznite, veď nám prežeriete republiku!
Tí istí drancovači potom ostatných presviedčajú, že nie sú peniaze na veci, ktoré si z daní platíme. Vlastne len pre tieto veci sme ochotní platiť dane. Nikoho z nás by nenapadlo prispievať daňami pre dobre situované rodiny na byty, dovolenky, luxusné hodinky, nadštandardnú zdravotnú starostlivosť, triskáče, fára…
Politické strany po hororovo úbohom výkone napríklad v sektore zdravotníctva, v ktorom už ide o život, nehanebne prihrali svojim nominantom na rôznych postoch vo verejnej správe a štátnych podnikoch zlatý kúpeľ. Nedá sa vymenovať, koľko desivých príbehov chudoby v tejto spoločnosti práve beží aj z dôvodu, že verejné zdroje určené na solidaritu, ale aj na bežný chod tejto krajiny bezcharakterne prežierajú politickí paraziti.

Politický sektor úplne stratil morálku a schopnosť samoregulácie. Všetky peniaze na ktoré siahnu, najprv pretriedia v rámci vlastných potrieb a až omrvinky hodia tým, ktorý sa na ne skladajú.
Zdalo sa, že obraz pravice po jej poslednom vládnutí už nemôže byť horší. Omyl. Môže. Uvidíme, kam to doženie opačné krídlo v politike, ale vzhľadom k poslednému obdobiu vládnutia, tiež asi nemôžeme mať veľa ilúzií.
Podobná „morálka“ politikov v Česku už dohnala obyčajných občanov k ohadzovaniu politikov vajíčkami a verejnému fackovaniu. Naše gorilie protesty tiež trochu zmrazili arogantné pohľady slovenskej elity. Všetko málo. Zrejme je čas začať sa brániť viac, kým všetko nerozkradnú a občania Slovenska budú robiť len na žrádlo a svojich mocipánov.
Vyzývam preto hyeny, supov a drancovačov, aby vrátili nehorázne peniaze za pár mesiacov zohrievania lukratívnych stoličiek, aby doplatili trhovú cenu k bytom, aby prestali vytvárať parazitické siete lebo zničia krajinu. Tak veľa peňazí, aby ich to nezasiahlo určite neukradnú…