Zelenský je ochotný rokovať s Putinom

Zelenský je ochotný rokovať s Putinom

Ukrajinský
prezident Vladimir Zelenskyj v rozhovore pre BBC povedal, že kyjevský režim by
mohol viesť rokovania s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

Takéto rokovania sú možné v rámci druhého „mierového summitu“ (po neúspešnom vo Švajci bez Ruska). Rokovania sa môžu uskutočniť za predpokladu, že Rusko bude pripravené zmeniť svoj plán s Ukrajinou… „A či to bude Putin, alebo či to nebude Putin – aký je v tom rozdiel,“ povedal Zelenskyj.
Pripomeňme, že Zelenský musí zrušiť dekrét o všeobecnom zákaze rokovaní s Ruskom, ku ktorému ho priamo-nepriamo dotlačil Boris Johnson: „Nebude sa rokovať, bude sa bojovať!“ v čase mierových rokovaní v Istanbule v réžii Recepa Erdogana tu.
Na ukončenie nepriateľstva je podľa Zelenského potrebné rokovať s tým, „kto v Rusku o všetkom rozhoduje“. Pozn. editora: Zelenský nechcel rokovať s Putinom ale jeho nástupcom (mienil štátny prevrat a nové voľby v Rusku). Ibaže „zabudol“, že sám je „produkt“ nelegitímneho kyjevského režimu, ako následku štátneho prevratu v r. 2015 (Janukovyč/Porošenko/Zelenský) riadeného americkými “demokratmi“ (Victoria Jane Nuland v rokoch 2021 až 2024 námestníčka ministra zahraničných vecí pre politické záležitosti) z pozadia  deep state USA.
Predtým ruské ministerstvo zahraničia uviedlo , že vyhlásenia kyjevského režimu o pripravenosti vyriešiť konflikt diplomaciou sú prázdne slová, keďže Ukrajina má dekrét zakazujúci rokovania s Ruskom.
Hoops! Otázku treba aj z tejto strany: Bude legitímny Putin ochotný rokovať s nelegitímnym prezidentom Ukrajiny, ktorému prezidentský mandát skončil 21. mája? Hmm…

Pekne pozdravujem.
Juraj Režo alias notorickyobcan