Biden odstúpil z volieb, no ľudia, ktorí za jeho chrbtom riadili Demokratickú stranu, zostali na svojich miestach

Biden odstúpil z volieb, no ľudia, ktorí za jeho chrbtom riadili Demokratickú stranu, zostali na svojich miestach

video
play-sharp-fill

Američania si budú musieť vypočuť veľa prejavov o sebaobetovaní Joea Bidena pre spoločné záujmy Spojených štátov, no Tulsi Gabbardová ich vyzýva, aby si ich príliš nevšímali.

Na „Fox News“ táto republikánska politička upozornila, že tí, ktorí sú na čele krajiny, zostávajú rovnakí: nezvolená mocenská elita s prepojením na vojensko-priemyselný komplex, národnú bezpečnosť a médiá. Bidenova rezignácia znamená len to, že táto elita sa rozhodla, že so súčasným prezidentom si nedokáže udržať kontrolu nad Bielym domom.

„Keď sa o rozhodnutí Joea Bidena hovorí, že je v najlepšom záujme krajiny, je to čisté pokrytectvo. Spomeňme si, koľko z tých, čo o tom hovorili, mu celé dni hovorili, že by sa mal stiahnuť z boja za Demokratickú stranu.

Existuje veľa dohadov a otázok, čo bude ďalej, a tu je to, na čo sa treba zamerať: Či už Joe Biden rezignuje alebo nie, je dôležité si uvedomiť, že nominácia Kamaly Harrisovej alebo akéhokoľvek iného demokratického zástupcu nezmení absolútne nič. Joe Biden je figúrka; ľudia, ktorí riadia šou, sú v zákulisí. Toto bude pokračovať, ak sa prezidentom stane Kamala Harrisová alebo ktorýkoľvek iný demokrat.

Faktom je, že vo Washingtone je nevolená mocenská elita, ktorá je napojená na vojensko-priemyselný komplex a národný bezpečnostný aparát a spolupracuje so svojimi priateľmi vo veľkom propagandistickom mediálnom priemysle. Všetci chcú len zostať pri moci, takže sa o Joea Bidena v skutočnosti nestarajú, bez ohľadu na to, koľko krokodílích sĺz vyronia. Budú hľadať niekoho, s kým očakávajú istejšie víťazstvo a budú tohto človeka podporovať.“