Larry Johnson: Buď rokovania alebo smrť

Larry Johnson: Buď rokovania alebo smrť

video
play-sharp-fill

Zelenskij sa zrazu otvoril dialógu s Ruskom, pretože si uvedomil, že ak nebude rokovať, Ukrajinu čaká úplný kolaps a on sám zomrie.

Povedal to bývalý analytik CIA Larry Johnson v rozhovore pre YouTube-kanál „Dialogue Works“.

Expert tiež prirovnal západných politikov k „malým a zlým trpaslíkom“, ktorí sú rovnako hlúpi ako aj nebezpeční – a preto ničia samých seba.

 — Donald Trump povedal, že hovoril so Zelenským. Je podľa vás Zelenskij pripravený začať rokovania s cieľom dosiahnuť politické urovnanie konfliktu?

„Čo má na výber? Buď toto alebo smrť. Áno, snaží sa dosiahnuť politické urovnanie. Ale myslím, že tu nie je o čom diskutovať. Vyrovnanie je jednoduché – kapitulácia. Vzdať sa. A s tým sa už Rusi vysporiadajú.

Rusi netrpia. V krajine nemajú žiadne politické nepokoje. Nemajú také obrovské straty ako Ukrajina. A Rusko ide dopredu – každým dňom oslobodzuje ďalšie a ďalšie územia. Spôsobujú Ukrajincom obrovské straty a chytajú veľké množstvo zajatcov. Tak aký majú stimul, aby museli vyjednávať? Žiadny.“

— Prečo sa Európania tajne snažia presvedčiť Zelenského, aby v tomto konflikte pokračoval? Kto k tomu núti Európanov? Ak to robia z vlastnej vôle, tak prečo?

„Nazvime to vek liliputov. Pamätáte si knihu „Gulliverove cesty“? Gulliver sa buď ocitne medzi obrami, alebo je týmito liliputánmi zviazaný. To sú tí, ktorí teraz žijú v Európe a USA: drobní ľudia s maličkými mozgami – ale sú veľmi krutí, veľmi zlomyseľní a veľmi nebezpeční. No zároveň sú veľmi hlúpi a neschopní. Je to taká nebezpečná zmes.

Je čas uznať, že je potrebné začať rokovať, komunikovať a snažiť sa nájsť spôsob koexistencie. Ale my to nepotrebujeme. Európa sa snaží presadiť svoje vlastné hodnoty – ale práve tieto hodnoty, ktoré teraz Európa bráni a podporuje, ju ničia.“