Správa: Zariadenie, ktoré sa dostalo do domu strelca, bolo vystopované v blízkosti sídla FBI a tajnej služby

Správa: Zariadenie, ktoré sa dostalo do domu strelca, bolo vystopované v blízkosti sídla FBI a tajnej služby

The Heritage Foundation’s Oversight Project sledoval zariadenia, ktoré “pravidelne navštevovali” dom a pracovisko budúceho Trumpovho atentátnika Thomasa Crooksa’ a zistil, že používateľ jedného z týchto zariadení navštevoval aj miesto v blízkosti sídla tajnej služby, ako aj sídla FBI vo Washingtone, D.C.

Jeden používateľ X, ktorý sa sám označil za “armádneho dôstojníka na dôchodku”, poznamenal, že používateľ D.C.-prepojeného zariadenia, ktorý “pravidelne navštevoval” Crooksov” domov aj pracovisko podľa Heritage Foundation, navštívil miesto na Gallery Place len “1,5 bloku od centrály tajnej služby.”

Ak ste pracovali v SS a chystali ste sa s niekým stretnúť vo Washingtone, týchto pár miest na mape sú niektoré z najbližších komerčných miest k SSHQ (reštaurácie/atď.),” poznamenal používateľ X.

Gallery Place zahŕňa “obchody, nákupy, reštaurácie, zábavu a byty pod jednou strechou,podľacestovného webu. Hoci je miesto bližšie k sídlu tajnej služby, bývalý špeciálny agent FBI Kyle Seraphin povedal Blaze News, “je to najbližšie (miesto) mimo sídla, o ktorom“viem, že je mimo washingtonskej pobočky,” odvolávajúc sa na sídlo FBI. 

“Agenti sú pridelení do washingtonskej oblasti, ale pracujú z Gallery Place,” dodal Seraphin.

Gallery Place sa nachádza aj v blízkosti pobočky FBI vo Washingtone, Úradu vládnej zodpovednosti USA a veliteľstva inžinierskych síl americkej armády. Sídlo amerického ministerstva spravodlivosti sa nachádza cez ulicu od sídla FBI.

Predstavitelia projektu Oversight sa nedomnievajú, že toto zariadenie patrilo Crooksovi.

Projekt Heritage Foundation zistil, že jedno zariadenie “spojené s Crooksovou’ prácou” v Bethel Parku v Pensylvánii cestovalo do Butleru, mesta, kde bol spáchaný atentát na Trumpa. Zariadenie “cestovalo do Butleru v Pensylvánii 4. júla a 8. júla,” pričom všetka aktivita sa zastavila 12. júla, deň pred pokusom o atentát, uvádza sa v účte projektu Oversight X.

Toto zariadenie “zastavilo v Home Depot v Butleri, kde si Crooks údajne kúpil rebrík,” Western Journal informoval.

Jedno zariadenie spojené s Crooksom navštívilo 30. augusta 2023 aj predajňu zbraní Allegheny Arms v Bethel Parku.

Najmenej deväť zariadení bolo prepojených s Crooks’ domovom a pracoviskom. Ich polohy boli sledované v priebehu minulého roka.

Projekt Oversight je výzva na vytvorenie osobitnej komisie, “zloženej z externých odborníkov” v oblasti presadzovania práva, národnej bezpečnosti a spravodajských služieb“; na “rýchle a seriózne vyšetrenie” pokusu o atentát na bývalého prezidenta Donalda Trumpa, pretože Projekt považuje Kongres za neschopný riadneho vyšetrovania.

“Doterajšie výsledky tohto Kongresu ukazujú, že mu chýba politická vôľa, zdroje, technické schopnosti a právna zdatnosť na vykonanie takéhoto vyšetrovania,”účet Projektu’X písal, pričom poznamenal, že sa to preukázalo pri “vyšetrovaní impeachmentu prezidenta Bidena a pri pokusoch vyvodiť zodpovednosť voči Garlandovi, Blinkenovi a Wrayovi za ignorovanie predvolaní Kongresu.”

“Hlavnou prekážkou rozšírenia dohľadu a vyšetrovania je potreba hlasovania snemovne o krokoch a mechanizmoch presadzovania (pohŕdanie, súhlas vedenia s predvolaniami atď.) v celom procese,” vysvetlila skupina The Oversight Project na X. Skupina navrhla, že “uznesením snemovne by sa mohli zmeniť pravidlá, aby sa splnomocnila osobitná komisia.”

Vzdor silnej a dôslednej podpore Heritage Foundation’Trumpovej’prezidentskej kampane, má odstúpilod iniciatívy skupiny Projekt 2025’a tvrdil, že niektoré jej ciele sú “extrémne,” a že ju vytvorila “radikálna pravica.”