Mladá matka zdieľa silný príbeh o tom, ako si nechala dieťa po znásilnení a vzoprela sa plánovanému rodičovstvu

Mladá matka zdieľa silný príbeh o tom, ako si nechala dieťa po znásilnení a vzoprela sa plánovanému rodičovstvu

Video za život rozpráva silný príbeh Angely, mladej ženy, ktorá si po znásilnení vybrala život pre svoje dieťa.  

V júnovom videu organizácie Students for Life Angela rozpráva o tom, ako zúfalo volala do plánovaného rodičovstva, aby potratila svoje dieťa počaté pri znásilnení, a zmenila názor až po tom, ako dostala podporu od tehotenského centra za život.  

“Strach ma viedol k mojej prvotnej reakcii, ktorou bolo zavolať do plánovaného rodičovstva a naplánovať si potrat,” spomína Angela po tom, čo sa dozvedela, že je tehotná po znásilnení príbuzným svojho priateľa.  

“Pani z Plánovaného rodičovstva si zapísala moje údaje a povedala mi, že si môžem rezervovať  termín na ten piatok popoludní,” spomína Angela. “Ubezpečila ma, že mi pomôžu ‘postarať sa o môj problém’ a nikto sa o tom nemusí dozvedieť.”  

video
play-sharp-fill

Angela, ktorá bola vychovaná v kresťanskej rodine a angažovala sa v hnutí za život, sa cítila zahltená hanbou a strachom a pýtala sa: “Ako som sa mohla rozhodnúť urobiť niečo, o čom som vo svojom srdci verila, že je zlé?” 

Angelina’práca otca’ako viceprezidenta Rockvillského tehotenského centra však pomohla Angele zistiť, kam sa má vo svojej ťažkej situácii obrátiť. Angela sa rozhodla zavolať do tehotenského centra v New Yorku len niekoľko dní pred plánovaným potratom svojho dieťaťa.   

“Keď pani zdvihla telefón, sotva som mohla hovoriť,” spomína Angela. “Povedala: ‘Je to’v poriadku, zlato, nechajte si toľko času, koľko potrebujete. Ja’som tu s tebou.“” 

“Začala som sa s touto cudzou ženou deliť o všetko, čo sa mi stalo,” pokračovala.““Podelila som sa s ňou o svoje obavy. Priznala som sa, že som si naplánovala potrat, a bola som vystrašená.” 

Aj keď sa Angela bála, čo ju a jej dieťa čaká v budúcnosti, pani jej povedala: “Sex nerobí deti. To robí Boh. Z nejakého dôvodu sa Boh rozhodol dať vám život z tejto hroznej situácie.” 

“Boh vedel, že budete skvelou mamou, a ja viem, že to zvládnete,” ubezpečila Angelu. 

Angelu okamžite zaliala vlna pokoja a vedela, “že Boh má plán a zámer pre všetko, čím som prešla.” 

V piatok ráno Angela zavolala do Plánovaného rodičovstva, aby zrušila potrat; pracovníčka Plánovaného rodičovstva však Angele dala úplne inú odpoveď, než akú dostala v tehotenskom centre.  

“Namiesto slov povzbudenia a posilnenia hovorila k môjmu strachu a hanbe,” spomína Angela.  

Pracovníčka Plánovaného rodičovstva sa snažila Angelu presvedčiť, aby potrat podstúpila, a povedala jej: “Ak to podstúpiš, nikdy nebudeš môcť cestovať po svete, ako si hovorila, že chceš.”  

“Môžeme sa o tento problém postarať za vás a nikto sa to nikdy nebude musieť dozvedieť,”pokračovala.  

Angely však odvážne odpovedala: “Ja by som sa to dozvedela a Boh by to vedel, a to’mi stačí.” 

Angelu udivil rozdiel medzi jej dvoma telefonátmi: “Žena z plánovaného rodičovstva mi povedala: ‘Nemôžete’, ale žena z tehotenského centra mi povedala: ‘Môžete.’” 

“Žena z plánovaného rodičovstva hovorila k môjmu strachu, ale žena z tehotenského centra hovorila k mojej viere,” povedala. “Žena z plánovaného rodičovstva vo mne zanechala pocit beznádeje, ale žena z tehotenského centra vo mne zanechala pocit nádeje.” 

“V ten deň som si vybrala život a moja dcéra práve dovŕšila 10 rokov,” vyhlásila Angela a povzbudila ostatné ženy v ťažkých situáciách, aby vyhľadali pomoc v tehotenských centrách.  

“Mnohé ženy v rovnakej situácii ako ja nevedia o pomoci, ktorú môžu ponúknuť centrá pre tehotné ženy, a tak sa rozhodnú pre potrat, pretože plánované rodičovstvo je jediným hlasom, ktorý počujú vo svojom najzraniteľnejšom období,” vysvetlila.  

“Poznám veľa žien, ktoré si vybrali život aj po znásilnení a ani jedna túto voľbu neľutuje,” prezradila Angela. “Poznám veľa žien, ktoré sa rozhodli pre potrat a s ľútosťou nad touto voľbou žijú každý deň až do konca života.” 

“Môžete to urobiť,” povzbudila. “Môžete si vybrať život. Nie ste’sami.”