Obhajcovia života sa zhromaždili pri súde, aby podporili Lindu Gibbonsovú za jej svedectvo pred potratovou továrňou

Obhajcovia života sa zhromaždili pri súde, aby podporili Lindu Gibbonsovú za jej svedectvo pred potratovou továrňou

Kanaďania, ktorí sú za život, sa zhromaždili pred budovou súdu v Toronte, aby podporili veteránku a zástankyňu života Lindu Gibbonsovú, ktorá je súdená za svoje svedectvo v prospech nenarodených detí.

Dnes ráno, 22. júla, sa zástancovia života zhromaždili pred Ontárijským súdom v centre Toronta v rámci iniciatívy Campaign Life Coalition’(CLC) na podporu 75-ročnej babičky, ktorá čelí obvineniu za verejnú obhajobu nenarodených detí pred potratovým zariadením.

“Sme tu pred budovou súdu v Toronte, aby sme sa zhromaždili za Lindu Gibbonsovú, 75-ročnú kresťanskú babičku, ktorá bola nedávno zatknutá a uväznená za svedectvo o živote pred potratovým centrom v oblasti Toronta,” CLC zverejnila na X, predtým známom ako Twitter.

“Linda sa má dostaviť na súd o 10:00. Kanadské pro-life hnutie sa za Lindou zhromažďuje,” príspevok pokračoval.

Video zo zhromaždenia ukazuje zástancov života zoradených na chodníku pred Ontárijským súdom, miestnosť 901, 10 Armoury Street, Toronto. Medzi zástancami života je mnoho mladých Kanaďanov, ktorí držia transparenty s nápismi “Osloboďte Lindu Gibbonsovú” a “Zrušte bublinové zóny.”

Súdny proces s Gibbonsovou”sa koná po tom, čo bola zatknutápo štvrtýkrát po tom, čo zámerne vynechala súdne pojednávanie súvisiace s jej obhajobou a namiesto toho sa rozhodla svedčiť pred zariadením na vykonávanie potratov.

Potratový ústav, ktorý sa nachádza v kancelárskom komplexe na Hillsdale Avenue 727 v luxusnej štvrti Leaside v Toronte’je jedným z mnohých, ktoré založil alebo pomenoval najznámejší kanadský potratár Henry Morgentaler.

Predtým sa jej posledné zatknutieuskutočnilo 13. júna, čo bolo jej tretie zatknutie v priebehu iba troch týždňov.

Už na predchádzajúcom pojednávaní Gibbonsová odmietla odpovedať na otázky sudcu’a namiesto toho svedčila o mlčaní detí, ktoré sú v Kanade každý deň zabíjané potratmi.

Služba Gibbonovej’je teraz v Kanade považovaná za trestný čin vďaka zákonu o bezpečnom prístupe k potratovým službám v Ontáriu’ktorý vstúpil do platnosti 1. februára 2018 a rok predtým ho schválila vtedajšia liberálna vláda premiérky Kathleen Wynneovej’.

Zákon zakazuje akúkoľvek pro-life aktivitu, vrátane modlitieb, poradenstva na chodníku a prejavovania “nesúhlasu” s potratmi, v okruhu 50 metrov od ôsmich ontarijských’potratových zariadení.

Kým zákon zaviedli liberáli, dlho vládnuca vláda progresívnych konzervatívcov Douga Forda tento zákon nikdy nespochybnila.

Pred nedávnou sériou zatknutí, ktorá sa začala v máji, bola Gibbonsová naposledy zatknutá v septembri 2015 po tom, ako uskutočnila podobný tichý protest pred tým istým centrom Morgentaler.

Po približne 141 dňoch, ktoré strávila vo väzení, ju ontarijský sudca v roku 2016 odsúdilza porušenie občianskoprávneho súdneho príkazu z roku 1999, ktorý zakazuje pro-life aktivity v okruhu 500 metrov od potratového zariadenia Morgentaler v Toronte’. Tento súdny zákaz bol neskôr nahradený zákonom o bezpečnom prístupe k potratovým službám v Ontáriu’s.

Celkovo Gibbonsová’za svoju pro-life advokáciu strávila takmer 11 rokov vo väzení za svoje pokojné svedectvo za matky a nenarodené deti.

CLC spustila peticiuvyzývajúcu generálneho prokurátora Ontária Douga Downeyho a premiéra Douga Forda, aby zrušili “Zákon o bezpečnom prístupe k potratovým službám, 2017.”