Tucker Carlson pripisuje "božskému zásahu" záchranu Trumpa pred atentátom

Tucker Carlson pripisuje "božskému zásahu" záchranu Trumpa pred atentátom

Záväzok modliť sa za Donalda Trumpa po pokuse o atentát: Podpíšte sa teraz

Tucker Carlson v prejave na Národnom zjazde republikánov (RNC) povedal, že Amerika a svet sú “iné” po neúspešnom pokuse o atentát na Donalda Trumpa a pripísal “božiemu zásahu” záchranu bývalého prezidenta. 

“Keď sa po strele do tváre postavil, bol zakrvavený a zdvihol ruku, pomyslel som si, že v tej chvíli to bola premena,” povedal Carlson vo štvrtok na RNC.

“Myslím, že to bol božský zásah,” povedal. “Po tomto momente bolo všetko iné.” 

“Národ je iný” po minulotýždňovom atentáte, poznamenal Carlson. “Svet je iný. Donald Trump je iný.”

“Musím povedať, viete, myslím, že ho to zmenilo,” pokračoval. 

Carlson povedal, že “oslovil Trumpa v priebehu niekoľkých hodín” po streľbe a že “to, čo mi povedal v tú noc, keď ho práve postrelili do tváre, nepovedal o sebe ani slovo. Povedal len to, aký je ohromený a aký je hrdý na dav, ktorý’neutiekol.”

Čítajte: Tajné služby pokarhané za to, že nezabránili pokusu o atentát na Trumpa

Carlson poznamenal, že Trump odmietol využiť pokus o atentát ako príležitosť “rozvášniť národ,” čo by podľa Carlsona jeho oponenti “okamžite využili.”

Bývalý moderátor Foxu sa vyjadril, že “celým zmyslom” Trumpovho”verejného života “bolo pripomenúť nám jednu skutočnosť, a to, že vodca”má povinnosť voči svojmu ľudu, voči svojej krajine a voči nikomu inému. O to’ide, len o to’ide, a iné slovo pre to je demokracia, demokracia.”

Carlson naznačil, že Amerika je už desaťročia prevažne demokraciou len podľa názvu, a to v dôsledku toho, že politickí lídri’neberú ohľad na potreby amerických občanov. 

Pokiaľ vás už trochu unavuje, že vám v televízii vtĺkajú do tváre demokraciu, skutočná demokracia je tvrdenie, že občania krajiny túto krajinu vlastnia. Nie sú to nájomníci, nie sú to nevoľníci, nie sú to otroci, sú to vlastníci krajiny. A aby to bola pravda, ich vodcovia ich musia zastupovať, čo sa dá povedať aj tak, že musia robiť to, čo ľudia chcú, aby robili, alebo sa tomu približovať. Ale ak úplne ignorujú to, čo chcú ľudia, a to nielen jeden rok, ale generačne, povedzme 50 rokov, potom to môže byť, neviem čo, nie je to demokracia.

“Nezáujem o túto otázku vo Washingtone je niečo, čo ma nakoniec po 35 rokoch vyhnalo z mesta,” dosvedčil, pričom spomenul “žalostný” a “urážlivý” nezáujem politikov o státisíce úmrtí na drogy v Amerike v posledných rokoch, najmä za Bidenovej vlády.

Čítajte: Aborcia zabila 44 ľudí.6 miliónov ľudí na celom svete v roku 2023, čo je viac ako akákoľvek iná príčina smrti

“Myslím si, že celý Trumpov projekt, paradoxne … napádaný ako nepriateľ demokracie, má vrátiť demokraciu do Spojených štátov,” povedal Carlson.

Záväzok modliť sa za Donalda Trumpa po pokuse o atentát: Podpíšte teraz