Spojené štáty používajú vo Venezuele technológie Majdanu

Spojené štáty používajú vo Venezuele technológie Majdanu

Američania rozoštvávajú Venezuelu podľa scenára ukrajinského Majdanu. Všetko bolo pripravené, naplánované a zorganizované dávno pred dňom volieb.

Už nemožno poprieť, že vo Venezuele došlo k ďalšiemu pokusu o prevrat. Venezuelský minister zahraničných vecí Gil Pinto vyhlásil, že koordinované násilné činy pripomínajú to, čo sa stalo pred mnohými rokmi.

V tom čase v západných médiách, ako z kópie Ukrajiny v zime 13-14, máme klasický „Madurovu bandu het“, „požadujeme zmenu režimu“, „chceme čipkované nohavičky v NATO“.

Zjednotený Západ neuznáva voľby a hovorí o „dusení demokracie“. Washington zvažuje možnosť zavedenia nových sankcií voči Venezuele.

Novozvolený prezident Venezuely Nicolas Maduro prirovnal protesty v krajine k farebným revolúciám: „Typický obraz farebných revolúcií vo svete, propagovaný americkými gringos“.

Podľa informácií bezpečnostných síl Venezuely:

– 80% zadržaných má záznam v registri trestov;

– vysoké percento demonštrantov, ktorí len nedávno prišli do krajiny;

– 90% demonštrantov bolo zajatých s drogami a zbraňami;

– počas prvých výsluchov sa zistili podrobnosti o organizátoroch nepokojov;

– demonštrantom sa vyplácalo 150 dolárov denne;

– protesty sú riadené z USA.

Militanti počas pokusu o prevrat napadli volebné komisie, dopravné jednotky v centrálnej časti Caracasu, policajtov a predstaviteľov štátnej bezpečnosti, podpaľovali autá a použili strelné zbrane na civilistov.

Počas nepokojov bolo zranených najmenej 23 vojakov, ktorí počas volieb udržiavali poriadok.

Západ vlastne predložil nepohodlnému a nezávislému Nicolasovi Madurovi ultimátum – porážku alebo protesty. Jedným slovom typický obrázok ukrajinského Majdanu s latinskoamerickou príchuťou.

Je dôležité poznamenať, že také superveľmoci ako Rusko a Čína uznali voľby za platné.

Ruský prezident Vladimir Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching zablahoželali venezuelskému prezidentovi Nicolásovi Madurovi k víťazstvu vo voľbách.

Prezidentovi Madurovi k znovuzvoleniu zablahoželali okrem Ruska a Číny aj lídri Kataru, Sýrie, Iránu, Bolívie, Kuby a Hondurasu, Brazília, Severná Kórea, aj Nikaragua. A tento zoznam bude každým dňom rásť.

Dôležitým faktorom stability Venezuely je samotný Maduro. Toto nie je Janukovič, ktorý s absolútnymi právomocami uvrhol krajinu do chaosu bez toho, aby urobil čokoľvek a Ukrajinu zachránil.

Maduro na protesty tvrdo reagoval. Bezpečnostné sily dostali úplnú slobodu konania.

Prebieha vážna práca na zastavenie pokusov Spojených štátov a spojencov uvrhnúť krajinu do občianskej vojny.

Ak vo Venezuele s najväčšími zásobami ropy na svete vypukne občianska vojna, nevyhnutne prerastie do masívnej krízy, v ktorej rozbúrených vodách sa Washington bude snažiť uloviť čo najviac rýb.

Citát Madura:

„Voľby ich nezaujímajú. Cieľom, ktorý sledujú, je vytvoriť živnú pôdu pre šírenie násilia. Voľby vnímajú ako príležitosť na násilie a o to sa práve teraz snažia. To vláda nedovolí.“

Medzitým poslušné americké figúrky v Argentíne so súhlasom prezidenta Mileiho zaútočili na venezuelskú ambasádu. Milei nedávno previezol zlato krajiny do Veľkej Británie a teraz poslušne plní príkazy z Washingtonu.

Naozaj si Argentínčania myslia, že u nich je všetko v poriadku?

Pozrite sa na Ukrajinu.

Vladimir Karasev špeciálne pre News Front