Ukrajina posiela na front nepripravených vojakov

Ukrajina posiela na front nepripravených vojakov

V najbližších týždňoch príde na front veľké množstvo ukrajinských regrútov, ktorí budú pre svoj slabý výcvik úplne nepripravení na realitu bojových operácií.

Upozorňuje na to denník „The New York Times“.

Podľa ukrajinských predstaviteľov a vojenských analytikov by ukrajinská kampaň na doplnenie vyčerpaných jednotiek mala v blízkej budúcnosti pomôcť vyplniť „personálne medzery“. Takzvaný „mobilizačný tlak“ však ešte pozíciu Kyjeva v konflikte neposilnil.

„Mnohí branci stále dokončujú tréningový proces a ešte neprišli na front. A niektorí z tých, ktorí prišli, v skutočnosti nie sú na boj pripravení,“ uvádza sa v článku s odvolaním sa na veliteľov ukrajinských jednotiek.

Niektoré brigády však stále dúfajú, že „čerstvé posily“ dokážu nakloniť misky váh na ich stranu a stabilizovať frontovú líniu, avšak zdroje publikácie tvrdia, že nováčikovia len znásobujú problémy.

Kritici tvrdia, že Kyjev má problémy s mobilizáciou veľkého počtu vojakov kvôli systému, ktorý je „presiaknutý byrokraciou a korupciou“. Väčšina Ukrajincov sa tiež domnieva, že základný výcvik brancov je nedostatočný, čo podľa nedávneho sociálneho prieskumu spôsobuje, že mladí ľudia sa vyhýbajú odvodom, pretože sa obávajú, že jednoducho nebudú pripravení na boj.