Katolíci sa zhromaždili na modlitbe ruženca pred sieňou Kolumbových rytierov, keďže vo vnútri prebiehal "ples LGBT

Katolíci sa zhromaždili na modlitbe ruženca pred sieňou Kolumbových rytierov, keďže vo vnútri prebiehal "ples LGBT

Katolíci sa nedávno zišli na modlitbách pred banketovou sálou Rytierskeho kolumbovského rádu po tom, ako si rytieri prenajali sálu na LGBT “plesový večer.

V sobotu 13. júla sa otec Michael Driscoll, kaplán v OSF St. Elizabeth Medical Center, zorganizoval ružencové zhromaždenie na protest proti tomu, aby Kolumbovi rytieri prenajali svoju sálu Ottawskému festivalu rodinnej hrdosti na “Noc hrdosti na plese.”

“Napísal som otcovi Driscollovi a on mi v šoku odpovedal, že sa bude musieť na to pozrieť… nikdy ho nenapadlo, že sa to stane,” povedal pre LifeSiteNews miestny katolík, ktorý si želá zostať v anonymite.

“Po tom, ako zistil, že je to pravda, reagoval tým, že zverejnil, že má ružencové (zhromaždenie),” pokračoval.

“Poslal som o tom e-mail veľkému rytierovi IL a nikdy som nedostal žiadnu odpoveď,” povedal miestny katolík pre LifeSiteNews. “Nemôžem’uveriť, že na štátnej úrovni sa o tom nevie.”

Na zhromaždení sa zúčastnilo asi 30 katolíkov, ktorí sa zhromaždili oproti rytierskej’sále, aby sa pomodlili ruženec.

“Budeme tichou, modlitebnou prítomnosťou,” stálo na kópii plagátu zaslaného LifeSiteNews. “NEprichádzajte sa hádať, konfrontovať, protestovať, nosiť transparenty alebo konverzovať.”

“Vzhľadom na možné oblečenie účastníkov podujatia v sále Kolumbových rytierov sa odporúča nevodiť so sebou deti,” upozorňovalo sa ďalej v oznámení.

V sále sa nachádza “Ottawa Pride Night at the Prom” bola propagovaná ako podujatie 21+ a účastníkom oznamovala, aby si “obliekli to najlepšie z Pride a pripravili sa na tanečný parket, pretože oslavujeme komunitu a získavame peniaze na ples, ktorý sme vždy chceli.”

Udalosť 21+ sa konala v River’s Edge Event Center, ktoré vlastní Rytiersky rád Kolumbus Starved Rock. Podľa ďalšej miestnej katolíčky, ktorá sa vyjadrila pre LifeSiteNews, rytieri vedome prenajali svoju banketovú sálu na podujatie LGBT.

“Kevin je veľmajster,” povedala s odkazom na Kevina Schultza, ktorý je zodpovedný za banketovú sálu.

“Povedal, že on a predstavenstvo o tom vedeli a hlasovali za to,” prezradila a dodala, že “vyzeral veľmi pyšne, keď mi povedal, že to schválil.”

Kolumbovci sú katolícka bratská organizácia, ktorú založil otec Michael J. McGivney ako mužský’benefičný spolok, ktorý ponúka finančnú pomoc členom a ich rodinám.

Keď sa katolíci modlili pred katolíckou budovou, ottawský festival Family Pride zosmiešňoval ružencové zhromaždenie na sociálnych sieťach, kde stálo: ”Nemôžete nájsť Noc na plese? Stačí hľadať kňazov a ďalších, ktorí sa za nás modlia na druhej strane ulice v kampuse IVCC Ottawa!”

“Vidíte niekoho, koho poznáte? Svojím malým očkom špehujem kaplána z OSF svätej Alžbety!!!”príspevok na Facebooku pokračoval.


Nie je to však prvýkrát, čo Kolumbovi rytieri v Illinois sprostredkovali podujatia LGBT. Katolícke zdroje prezradili, že sa dopočuli, že Sála Kolumbových rytierov v meste La Salle v štáte Illinois už nejaký čas organizuje podujatia LGBT.

LifeSiteNews sa v súvislosti s týmto podujatím obrátil na Schultza, ale do času uverejnenia správy sa mu neozval.

Ak chcete s úctou vyjadriť svoje obavy, kontaktujte:

Kolumbovských rytierov

Radu Starved Rock #634

Vojvodu Kevina Schultza

Telefón:

Rada Kolumbových rytierov

Illinoiská štátna rada

Telefón: (815) 935 2262

Email: [email protected]

Biskup diecézy Peoria

Biskup Louis Tylka

Telefón: (309) 671-1550