Vivek Ramaswamy sa dotýka oslabenej platformy GOP o potratoch a homosexuálnych "manželstvách

Vivek Ramaswamy sa dotýka oslabenej platformy GOP o potratoch a homosexuálnych "manželstvách

Podnikateľ, bývalý republikánsky prezidentský kandidát a osobnosť MAGA Vivek Ramaswamy priaznivo vyzdvihol nové centristické postoje Republikánskej strany k životu a manželstvu vo výmene názorov na sociálnych sieťach s americkou poslankyňou Alexandriou Ocasio-Cortezovou (D-NY), čím podporil transformáciu strany v oblasti niektorých jej najhlbšie zakorenených spoločenských hodnôt.

V utorok “AOC” reagovala na klip s Ramaswamyho’prejavom na republikánskom národnom konvente, v ktorom voličom z generácie Z povedal, že identifikácia ako konzervatívec na ľavicových univerzitných kampusoch je tou pravou cestou k tomu, aby sa stali “rebelmi.”

“Mladí ľudia neprijímajú dobre bigotných lídrov, ktorí útočia na práva LGBTQ+, zakazujú potraty, prihovárajú sa výrobcom zbraní a ropným exekútorom a podporujú násilníka za prezidenta, ” povedala.

Ramaswamy reagoval “kontrolou reality”, že “platforma GOP NIE je proti homosexuálnym manželstvám & nepodporuje federálny zákaz potratov. Prestaňte zavádzať svojich stúpencov & priznajte si, že skutočným dôvodom, pre ktorý’šalejete, je to, že’odoberáme vašich voličov.”

Čítajte: GOP sa na svojom zjazde vzdáva niektorým z najväčších zla známych človeku

Ako už LifeSiteNews informoval, zjazd v roku 2024 má prijala dramaticky skrátenú národnú stranícku platformu, ktorú vypracovali a propagovali náhradníci bývalého prezidenta a kandidáta do Bieleho domu v roku 2024 Donalda Trumpa. Škrtá v nej dlhodobú podporu GOP’dodatku k ústave o “ľudskom živote”a legislatívy, ktorá by jasne stanovila, že ochrana Štrnásteho dodatku”sa vzťahuje na deti pred narodením,” v prospech ponechania potratovej politiky na jednotlivé štáty. Platforma tiež podporuje antikoncepciu (ktorej mnohé bežné metódy fungujú ako potratové prostriedky) a embryo-destruujúceoplodnenie in vitro.

Platforma tiež ukrajuje zo svojho predchodcu’vyhlásenia, že “[t]radičné manželstvo a rodina, založené na manželstve medzi jedným mužom a jednou ženou, je základom slobodnej spoločnosti,” a vyzývajú, aby sa toto chápanie premietlo do práva, a to aj pomocou “zrušenia” zákona U.Najvyššieho súdu USA’z roku 2015 Obergefell, ktorý núti všetkých 50 štátov uznať homosexuálne “manželstvá.

Prezidentov syn Eric Trump, manžel spolupredsedníčky RNC Lary Trump, povedal, že tieto zmeny sú “odrazom môjho otca a toho, v čo verí,” a “mojej manželky Lary, ktorá riadi RNC, a toho, v čo verí.”

“Ak sa na to pozriete, je v tom napísaný Donald Trump,” Lara Trumpová sa pochválila, keď bol prvýkrát zverejnený celý text. “Toto je jeho platforma.”

V priebehu minulého roka sa Trump usiloval o strednú cestu v otázke interrupcií, pričom zatváral dvere ďalším federálnym opatreniam a zároveň vyjadroval ľahostajnosť k tomu, akú politiku nakoniec štáty prijmú. Ramaswamy’prijatie tohto smeru trochu kontrastuje s jeho vlastnou prezidentskou kandidatúrou, kde pre LifeSiteNewsvyhlásil, že je “neochvejne za život.” Počas tohto rozhovoru sa odmietol zaviazať k federálnemu zákazu potratov, ale tvrdil, že si “ponecháva otvorenú myseľ” na ústavné právomoci na jeho prijatie.

V decembri toho istého roku sa povedal, že “víťazná cesta pre GOP v otázke potratov je’nie je robiť kompromisy v našich zásadách, ale’praktizovať to, čo hlásame” tým, že muži budú právne zodpovední za deti, ktoré počnú, pretože “ide o ľudské práva.”

Pro-life rozhorčenie nad zmenami platformy bolo do značnej miery odsunuté na vedľajšiu koľaj Saturday’shooting na Trumpovom mítingu v Pensylvánii, ktorý kandidátovi’odrel ucho, zabil jedného účastníka a kriticky zranil ďalších dvoch, čo zintenzívnilo protrumpovské nálady medzi republikánmi.

Národné súhrnné prieskumy verejnej mienky od RealClearPolitics a RaceToTheWH naznačujú od debaty zväčšujúci sa náskok Trumpa v ľudovom hlasovaní, pričom náskok bývalého prezidenta’v rozkolísaných štátoch sa premieta do zdanlivo trvalého náskoku v kolégiu voliteľov pred súčasným demokratickým prezidentom Joeom Bidenom, ktorý je v súčasnosti predmetom rozšírené špekulácie, či sa nevzdá kandidatúry.