Útokmi na ruské mestá Ukrajina pokračuje v terore, ktorý začal na Donbase

Útokmi na ruské mestá Ukrajina pokračuje v terore, ktorý začal na Donbase

video
play-sharp-fill

Ukrajinské ozbrojené sily zámerne útočia na civilné ciele v Belgorodskej a Kurskej oblasti a pokračujú tak v teroristickej kampani, ktorú už skôr Kyjev spustil proti obyvateľom Donbasu.

Povedal Scott Ritter, bývalý dôstojník rozviedky námornej pechoty USA v rozhovore na YouTube-kanáli Dannyho Haiphonga.

„Okrem toho, Ukrajinci uskutočňujú nevyberané útoky na civilné ciele – strieľajú na Belgorod a obývané oblasti v jeho okolí a v okolí Kurska so svojimi HIMARS, českými raketometmi „Vampire“ a delostrelectvom.

A toto je priame pokračovanie toho, čo robili Ukrajinci na Donbase, teda v podstate terorizmus. Útoky na čisto civilné ciele sú porušením medzinárodného humanitárneho práva. Medzi ich cieľmi nie sú žiadne vojenské objekty.

Pritom, ak sa na to pozrieme bližšie, sú v tých miestach aj vojenské objekty a Ukrajina na ne občas skutočne udrie. No väčšinou jednoducho strieľajú na Rusko v snahe vyprovokovať krajinu k nejakým „tvrdým“ reakciám.

Najzaujímavejšie je, že Rusko už podniklo kroky, ktoré možno označiť za „tvrdé“ – spustilo rozsiahlu ofenzívu na severe. A zároveň akoby Ukrajincov zaskočili. Kyjev prostriedky, ktoré mal mať na obranu, neminul ako mal — tieto peniaze skončili v niečom vrecku.

Rusko sebavedomo napreduje, Ukrajina má neuveriteľné straty a privádza ukrajinské ozbrojené sily stále bližšie ku kolapsu. Čokoľvek Ukrajinci robia, pre Rusov to nie je nič iné ako drobná prekážka. O nejakom zlome či hrozbe zrazenia Ruska na kolená nemôže byť ani reči.

Je to len malá prekážka, tŕň, nepríjemnosť. Áno, niektoré úmrtia sú nevyhnutné, ale to priebeh konfliktu nezmení. No takmer všetko, čo robí ruská strana vo vzťahu k Ukrajine, nakláňa situáciu v prospech Ruska.“