Stredná škola po rozhorčení rodičov zatvorila "centrum pohody" prevádzkované plánovaným rodičovstvom

Stredná škola po rozhorčení rodičov zatvorila "centrum pohody" prevádzkované plánovaným rodičovstvom

Po rokoch nátlaku zo strany rodičov sa zatvára zariadenie plánovaného rodičovstva, ktoré sa nachádza na strednej škole.

Školský obvod Norwalk-La Mirada Unified School District (NLMUSD) v južnej Kalifornii, ktorý slúži prevažne menšinovým rodinám, podpísal trojročnú dohodu s losangeleským okresným úradom verejného zdravotníctva o tom, že na strednej škole Johna Glenna bude do roku 2022 zriadené “centrum zdravia”, rodičia zistili, že ho prevádzkuje plánované rodičovstvo, a boli pobúrení.

Okrem testovania študentov na pohlavne prenosné choroby, poskytovania liečby pohlavne prenosných chorôb a poskytovania antikoncepcie rôzneho druhu (vrátane antikoncepčných tabletiek a dokonca vnútromaternicového telieska) centrum blahobytu na požiadanie posielalo študentov na interrupcie do iných zariadení plánovaného rodičovstva.

Maloletí môžu v Kalifornii podstúpiť interrupciu bez súhlasu rodičov, a keď sa študenti liečili v centre pre blaho v areáli školy, zdravotné záznamy viedlo centrum Planned Parenthood — ktoré neboli prístupné rodičom alebo opatrovníkom bez predchádzajúceho súhlasu študenta.

Čítajte: Elon Musk opustí Kaliforniu kvôli jej rodovej politike. Predstavte si, že by aj iní vplyvní ľudia odmietli LGBT agendu

“Rodiny a daňoví poplatníci by mali byť zdesení, že americká škola Norwalk-La Mirada USD zvažuje partnerstvo s organizáciou Planned Parenthood,” povedala vtedy pre Fox News Digital Nicole Neilyová, prezidentka a zakladateľka organizácie Parents Defending Education. “Aby toho nebolo málo, rodičia nemajú možnosť tieto informácie NIKDY získať, keďže zmluva tvrdí, že všetky zdravotné záznamy má uchovávať spoločnosť Planned Parenthood.”

Pridala: “Už viac ako 100 rokov federálne súdy neustále konštatujú, že rodičia – a nie školy – majú primárnu rozhodovaciu právomoc nad svojimi deťmi, najmä pokiaľ ide o zdravotnú starostlivosť. Školská rada Norwalk-La Mirada by sa mala hanbiť, že sa táto zmluva vôbec zvažuje – a mala by si byť vedomá svojho značného právneho rizika v prípade jej ratifikácie.”

Rodičia pokračovali v protestoch, objavovali sa na zasadnutiach školskej rady a rozdávali letáky, ale škola sa snažila brániť. Okrem toho sa školská rada pôvodne snažila zabrániť rodičom diskutovať na zasadnutiach a zverejnila pochybné prieskumy, v ktorých tvrdila, že centrum má širokú podporu.

Toto leto riaditeľ strednej školy Johna Glenna v e-maile zamestnancom oznámil, že zmluva s centrom pre dobrú životnú pohodu nebude obnovená. Jej platnosť oficiálne vypršala 30. júna, pričom predstavitelia školskej rady údajne uviedli, že pri rozhodovaní zohral významnú úlohu nepretržitý tlak zo strany rodičov.