Bývalý šéf CDC tvrdí, že povinné očkovanie proti COVID je "jednou z najväčších chýb

Bývalý šéf CDC tvrdí, že povinné očkovanie proti COVID je "jednou z najväčších chýb

Občania USA:

Bývalý riaditeľ Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) Robert Redfield na vypočutí v Senáte USA 11. júla potvrdil nebezpečenstvo vakcín mRNA COVID-19, označil ich za “toxické” a povedal, že nikdy nemali byť schválené.

Redfield’sa priznal počas senátneho výboru pre vnútornú bezpečnosť a vládne záležitosti vypočutia o vládnom dohľade nad výskumom vysoko rizikových vírusov financovaným daňovými poplatníkmi.

Čítajte: 2.5 miliónov ľudí v Ontáriu nemá’rodinného lekára, keďže mandát COVID pre zdravotníckych pracovníkov zostáva zachovaný

Oneskorené priznanie poškodenia vakcínami podčiarkuje zlyhanie orgánov verejného zdravotníctva a zdravotníckeho zariadenia pri poskytovaní informovaného súhlasu miliardám príjemcov vakcín na celom svete.

“Je’dôležité, že teraz hovorí pravdu,” povedala výskumníčka v oblasti vakcín Jessica Rose, PhD., The Defender. “Nežiaduce udalosti sa skrývali a stále sa skrývajú, aby sa predišlo váhavosti pri injekciách.”

Redfield, ktorý viedol CDC v rokoch 2018 až 2021, sa pri tom nezastavil. Vyhlásil, že biologická bezpečnosť “náš národ’je najväčšou hrozbou pre národnú bezpečnosť,” a vyzval na zastavenie výskumu získavania funkcií až do ďalšej diskusie.

Posluch, na ktorom došlo k sporným výmenám názorov medzi senátormi a svedkami, sa dotkol aj kontroverzných tém, ako je teória o&nbsppríčine úniku z&nbsplaboratória a&nbspobvinenia, že zdravotnícke agentúry potláčali údaje.

mRNA vax ‘mala byť otvorená osobnému výberu’

Počas vypočúvania Redfield, ktorý dohliadal na CDC počas rozhodujúcich prvých mesiacov pandémie COVID-19, rozviedol svoje nedávne vyhlásenia o bezpečnosti mRNA vakcín.

“Myslím si, že jednou z najväčších chýb, ktoré sa urobili, bolo, samozrejme, nariadiť tieto vakcíny,”povedal Redfield. “Nikdy nemali byť nariadené. Mali byť otvorené osobnej voľbe.”

Redfield zašiel ešte ďalej a priznal, že špicatý proteín vyrábaný mRNA vakcín je “toxický pre organizmus” a vyvoláva “veľmi silnú prozápalovú reakciu.”

Poznamenal, že vo svojej vlastnej lekárskej praxi nepodáva’mRNA vakcíny, uprednostňuje “vakcíny proti zabitým bielkovinám” namiesto toho.

Redfieldove’vyjadrenia sú v ostrom kontraste s CDC’oficiálnemu stanovisku počas jeho pôsobenia, ktoré dôrazne presadzovalo užívanie mRNA vakcín ako bezpečné a účinné.

Sen. Ron Johnson (R-WI) zatlačil na Redfielda v tejto otázke, pričom poukázal na znepokojujúce údaje zo Systému hlásenia nežiaducich udalostí vakcín (VAERS). Johnson prezentoval údaje, podľa ktorých bolo po očkovaní vakcínou COVID-19 nahlásených viac ako 37 000 úmrtí, pričom 24 % z nich sa vyskytlo do dvoch dní od podania injekcie.

Redfield priznal, že od začiatku nebola “primeraná transparentnosť o potenciálnej vedľajších účinkoch týchto vakcín.” Kritizoval pokusy “podhodnotiť akékoľvek vedľajšie účinky, pretože by to podľa nich znížilo pravdepodobnosť, že sa verejnosť dá zaočkovať.”

Čítajte: Veľká antiglobalistická televízna stanica debanked in Germany and Austria

‘FDA by mala zverejniť všetky údaje o bezpečnosti’

Redfieldova’kritika zatajovania údajov presahovala vedľajšie účinky vakcín. Vyjadril sklamanie z toho, ako americký Úrad pre kontrolu potravín a liečiv‘postupuje v súvislosti s informáciami o bezpečnosti vakcín.

“Úrad pre kontrolu potravín a liečiv by mal zverejniť všetky údaje o bezpečnosti, ktoré má k dispozícii,”povedal Redfield. “Bol som veľmi sklamaný, keď som počul, že to plánujú zadržať až do roku 2026. To naozaj vytvára pocit úplného nedostatku dôvery v naše agentúry verejného zdravotníctva voči očkovaniu.”

Johnson zopakoval tieto obavy a odhalil svoju frustráciu z nedostatku následných krokov zo strany zdravotníckych agentúr a samotného výboru.

“Nedostáva sa mi spolupráce od predsedu stáleho vyšetrovacieho podvýboru, ktorý by vydal predvolania, aby to získal,”povedal Johnson, pričom mal na mysli nezverejnené údaje a dokumenty.

Senátor ukázal graf porovnávajúci hlásenia o nežiaducich udalostiach rôznych liekov vrátane ivermektínu a hydroxychlorochínu s hláseniami o nežiaducich udalostiach vakcín COVID-19. Výrazný kontrast v hlásených úmrtiach na tieto terapeutiká – pričom vakcíny COVID-19 vykazovali výrazne vyššie počty – podnietil spoločnosť Johnson’k požiadavke väčšej transparentnosti.

“Rovnako dôležité ako utajovanie príbehu o pôvode je, je toho’oveľa viac, čo’sa utajuje,”tvrdil Johnson. “Verejnosť má právo to vedieť. Platíme si tieto agentúry. Platíme ich platy. Financujeme tieto štúdie.

Redfield súhlasil s Johnsonovým hodnotením a uviedol, že zatajovanie informácií je kontraproduktívne.”

Redfield pochybuje o ‘akomkoľvek prospechu z výskumu [zlepšenia funkcie]’

Redfield’vo svojom svedectve nabral ďalší kontroverzný smer, keď vyzval na pozastavenie výskumu zlepšenia funkcie, teda experimentov, ktoré zahŕňajú zvýšenie infekčnosti alebo smrteľnosti patogénov.

“Neviem o žiadnom pokrokovom liečebnom prostriedku alebo vakcíne, ktoré by sa objavili vďaka výskumu na zvýšenie funkčnosti, ” povedal Redfield. “Myslím si, že je potrebné veľmi agresívne diskutovať o tom, či je tento výskum prínosný.”

Senátor Rand Paul (R-KY) využil tento bod a predstavil svoj Zákon o preskúmaní rizikového výskumu. Cieľom návrhu zákona je zriadiť v rámci výkonnej moci nezávislú radu, ktorá by dohliadala na federálne financovanie vysoko rizikového výskumu v oblasti vied o živej prírode.

“Ak by bol zákon o preskúmaní rizikového výskumu zavedený, mohol zabrániť pandémii COVID-19,” povedal Paul, pričom citoval Redfieldovu’podporu.

Čítajte: Filipínski zákonodarcovia bijú na poplach kvôli 290k nadmerným úmrtiam po zavedení COVID-u

MIT’s Kevin Esvelt, Ph.D., vynálezca techniky na rýchly vývoj proteínov a iných biomolekúl, ktorý sa podieľal aj na vývoji CRISPR technológiu editovania génov, tieto obavy posilnil.

Podčiarkol medzery v súčasnom dohľade a opísal experiment, pri ktorom jeho tím – so súhlasom FBI – úspešne nariadil fragmenty DNA z vírusu chrípky z roku 1918 od 36 z 38 poskytovateľov.

“Všetko, čo sme urobili my a spoločnosti, bolo úplne legálne,” povedal Esvelt, pričom zdôraznil možnosť zneužitia. “Neexistujú žiadne zákony, ktoré by regulovali syntézu DNA, aj keď priemyselná skupina Medzinárodné konzorcium pre syntézu génov požiadala Kongres o reguláciu.”

Posluch odhalil rastúci konsenzus medzi svedkami o prísnejšom dohľade nad potenciálne nebezpečným výskumom, pričom Redfield navrhol, že takéto štúdie by mali byť “prísne regulované” na ochranu národnej bezpečnosti.

Redfield opätovne potvrdil teóriu úniku z laboratória COVID

Vypočutie znovu rozprúdilo diskusiu o pôvode COVID-19, pričom Redfield opätovne potvrdil svoju vieru v teóriu úniku z laboratória.

“Na základe mojej pôvodnej analýzy som vtedy veril a verím tomu aj dnes, že infekcie COVID boli priamym dôsledkom experimentu biomedicínskeho výskumu a následného úniku z laboratória,” uviedol Redfield.

Toto tvrdenie viedlo k vášnivej výmene názorov medzi senátorom Joshom Hawleym (R-MO) a Carrie Wolinetz, Ph.D., bývalou vedúcou personálu vtedajšieho riaditeľa Národných inštitútov zdravia (NIH) Francis Collins. Hawley obvinil predstaviteľov NIH z úmyselného potláčania teórie o úniku z laboratória.

“Váš úrad, Dr. [Anthony] Fauci a ďalší sa ich snažili aktívne cenzurovať,” povedal Hawley. “Bola tu propaganda snaha, ktorej stredobodom boli tieto noviny, a teraz všetci hovoria, ‘aha, no, len sme si vtedy neboli’istí.’”

Hawley sa odvolával na článok z roku 2020 “Proximal Origin”, ktorý argumentoval proti hypotéze o laboratórnom úniku.

Wolinetzová obhajovala kroky NIH’a. “Nemyslím si, že došlo k cenzúre, pane”, tvrdila, že diskusie o pôvode vírusu”sú súčasťou normálneho vedeckého diskurzu.

Čítajte: Marjorie Taylor Greene goes viral with X post ‘Vakcíny COVID zabíjajú ľudí’

Redfieldová však kritizovala nedostatok dôkladného skúmania hypotéz o prirodzenom pôvode aj o úniku z laboratória. “Bohužiaľ, nestalo sa tak”povedal a dodal, že po štyroch rokoch podľa neho neexistujú”žiadne zmysluplné dôkazy podporujúce prirodzený pôvod.

Bývalý riaditeľ CDC tiež prezradil, že sa nedozvedel o znepokojujúcich štúdie biodistribúcie vakcíny s lipidové nanočastice až v lete 2021, čo naznačuje oneskorenie kritických informácií, ktoré sa dostali k najvyšším zdravotníckym predstaviteľom.

‘Biologická bezpečnosť je pre náš národ’najväčšou národnou bezpečnostnou hrozbou’

Redfield zdôraznil kritický význam biosecurity v národnej obrane.

“V roku 2024, 2025 je biosecurity najväčšou hrozbou pre našu národnú’bezpečnosť,” uviedol Redfield. “Musíte o nej premýšľať rovnako, ako sme premýšľali o hranici jadrového atómového [sic] na konci ‘40., ‘50. a ‘60. rokov.”

Vyzval na proporcionálnu reakciu na túto hrozbu a navrhol vytvorenie špecializovaného agentúry v rámci amerického ministerstva energetiky, ktorá by sa zaoberala otázkami biologickej bezpečnosti.

“Na hrozbu Číny, Severnej Kórey a Ruska máme 900 miliárd dolárov ministerstva obrany,” poznamenal Redfield. “Nemáme’skutočne žiadnu systematickú agentúru alebo sieť dodávateľov zo súkromného sektora, ktorá by nám pomohla s hrozbou biologickej bezpečnosti.”

Sen. Roger Marshall (R-KS) zopakoval tento názor. “Podľa môjho skromného názoru je problém vírusovej biologickej bezpečnosti väčším problémom ako vojenská hrozba Číny”pre nás.”

Gerald Parker, DVM, Ph.D., prodekan pre Global One Health na Texas A&M University, podporil výzvu na posilnenie dohľadu a odporučil “nezávislý orgán, ktorý by konsolidoval bezpečné funkcie v jednom subjekte so špecializovaným poslaním.”

Posluch sa dotkol aj potenciálu budúcich pandémií, pričom Redfield zopakoval svoje varovania pred možným šírením vtáčej chrípky H5N1.

Po skončení vypočutia senátori z oboch strán vyjadrili znepokojenie nad nedostatkom transparentnosti a dohľadu nad vysoko rizikovým výskumom.

Čítajte: Viac ako 1 600 lekárov a vedcov žiada ‘okamžité pozastavenie’ očkovania proti COVID

Paul zhrnul nálady: “Nemôžeme sa nečinne prizerať. Musíme požadovať zodpovednosť, usilovať sa o transparentnosť a zabezpečiť, aby bezpečnosť našich občanov už nikdy nebola ohrozená nedbanlivosťou alebo podvodom.”

Tento článok bol pôvodne uverejnený Obrancom — Children’s Health Defense’s News & Views Website pod licenciou Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0. Prosím, zvážte predplatné The Defender alebo darcovstvo pre Children’s Health Defense.

Občania USA: Žiadajte, aby Kongres vyšetril prudko rastúcu mieru nadbytočnej úmrtnosti