GOP ukončila prvý deň svojho národného zhromaždenia modlitbou k pohanskému bohu Waheguru

GOP ukončila prvý deň svojho národného zhromaždenia modlitbou k pohanskému bohu Waheguru

Včerajšie úvodné zasadnutie Národného zhromaždenia GOP, ktoré predtým počas dňa oficiálne nominovalo Donalda J. Trumpa za prezidentského kandidáta strany na rok 2024, sa skončilo modlitbou k inému bohu, než je Ježiš Kristus, bezpohlavnému bohu náboženstva Sihk, ktoré verí v znovuzrodenie a karmu.

Vysokopostavená republikánska právnička Harmeet Dhillonová vystúpila na pódium, zakryla si hlavu a odspievala “ardas” modlitbu k “Waheguru, nášmu jedinému pravému Bohu”, v ktorej žiadala požehnanie a ochranu pre kandidatúru bývalého prezidenta Trumpa.

Kresťanských komentátorov znepokojilo to, čo si vysvetlili ako urážku katolíkov a evanjelických kresťanov, ktorí tvoria drvivú väčšinu Republikánskej strany, čo nebezpečne naznačuje, že všetky náboženstvá sú si rovné.

Modlitbu niektorí vnímali aj ako spôsob, ako vzdialiť GOP od národného konzervativizmu, rastúceho hnutia, ktoré považuje kresťanstvo za najlepší spôsob, ako uchrániť Spojené štáty a západný svet pred rastúcou silou a vplyvom globalizačnej prebudenej neomarxistickej moci.

“Predstavte si, že sa dostanete do obrovského emocionálneho opojenia z kultu osobnosti, keď sledujete, ako Trump prežije atentát, presvedčíte sa, že má nejaký mandát z neba, a potom uvidíte, ako RNC otvorí modlitba k démonovi,” povedal Ben Zeisloft, redaktor Republic Sentinel.

“Amerika sa musí obrátiť k Trojjedinému Bohu. Nie k Alahovi. Nie k Višnuovi. Nie k ‘Waheguruovi,’” Zeisloft vyhlásil v ďalšom príspevku na X a dodal: “Jedine Ježiš Kristus je Pán, Kráľ a Sudca celej zeme. Musíme sa kajať a dôverovať mu, inak očakávame jeho spravodlivé súdy.”

Matt Gaspers, vedúci redaktor Catholic Family News, uhodil klinec po hlavičke:

Rád som, že abp. Listecki bol pozvaný, aby sa modlil “skrze Ježiša Krista, nášho Pána” na zjazde GOP, ale Harmeetovi Dhillonovi bolo tiež umožnené vzývať meno falošného boha, čím vznikol dojem, že všetky náboženstvá sú si rovné.

Kristus je kráľ, nie “Waheguru”!

“Harmeet Dhillon odviedol skvelú prácu. Mala by byť pozvaná na pódium, aby o tom hovorila a podporila prezidenta Trumpa,” povedal otvorený konzervatívny komentátor otec Calvin Robinson .

“Ale pozvať ju, aby sa modlila k pohanskému bohu a viedla tieto modlitby slovami ‘Drahý Waheguru, náš jediný pravý Boh’, je úplne nevhodné,” pokračoval Robinson. “Horšie je, že všetci RINO skláňajú hlavy pri modlitbe.”

“Kristus je kráľ,” vyhlásil.

“Whoa: 2024 je ten rok, keď sa oficiálne končí spájanie republikánov s evanjelikalizmom,” navrhol Anthony Bradley, výskumný pracovník Acton Institute.

“Harmeet Dhillonová ďakuje duchu Čardikala za ukončenie zjazdu RNC,” pokračoval Bradley. “Modlila sa: ‘Drahý Waheguru, náš jediný pravý Boh.’Vance’manželka je praktizujúca hinduistka, atď. Toto je nová RNC.”

“ABSOLÚTNE NEPRÍJEMNÉ!!!” ďalší užívateľ X povedal všetkými veľkými písmenami.

“Mám k Harmeet Dhillon len úctu,” povedal, “ale ohovárať toho, kto ju pozval modliť sa k cudziemu bohu, existuje len jeden skutočný Boh, ku ktorému sa modlíme, a jeho meno nie je to, čo povedala. Jeho meno je YAHWEH a jeho jednorodený Syn je Ježiš Kristus.”

Dhillon: ‘Waheguru, náš jediný pravý Boh’

“Týchto posledných 48 hodín bolo jedných z najintenzívnejších, ale zároveň najmodlitbovejších v našom živote. Ohavný útok na prezidenta Trumpa a jeho priaznivcov nás všetkých prinútil zastaviť sa a hľadať odpovede v úteche. Pochádzam z rodiny sikhských prisťahovalcov a je mi’cťou podeliť sa dnes večer s vami, kolegami republikánmi a hosťami, o modlitbu z mojej viery a tradície, ktorú praktizuje viac ako 25 miliónov ľudí na celom svete,” povedal Dhillon pred modlitbou.

“Modlitbu Ardas recitujeme pred každým novým podnikom, ďakujeme Bohu a prosíme ho o jeho ochranu a pomoc pri udržiavaní hodnôt pokory, pravdy, odvahy, služby a spravodlivosti pre všetkých,” vysvetlila.

Po modlitbe Ardas sa ďalej modlila: “Drahý Waheguru, náš jediný pravý Boh, ďakujeme ti, že si stvoril Ameriku ako jedinečné útočisko na tejto Zemi, kde všetci ľudia môžu slobodne uctievať podľa svojej viery. Prosíme ťa o požehnanie a vedenie pre našu milovanú krajinu. Prosím, požehnaj náš ľud múdrosťou pri hlasovaní v nadchádzajúcich voľbách a prosím, požehnaj pokornosťou, čestnosťou, zručnosťou a bezúhonnosťou všetkých, ktorí voľby vedú.”

V máji prezident Trump ponúkol jednoznačnú, žiarivú chválu pre Dhillonovú:

Harmeet Dhillonová je jednou z najlepších právničiek v krajine a ona a jej právnická firma pre mňa odviedli úžasnú prácu v mnohých prípadoch. Bola zarytou advokátkou hnutia MAGA a bojovníčkou za integritu volieb a ústavné práva na všetkých úrovniach. Harmeet je veľkým prínosom pre Republikánsku stranu v Kalifornii a má moju úplnú a absolútnu podporu pre opätovné zvolenie za členku výboru RNC za Kaliforniu!