"Drogové brlohy": Poilievre upozorňuje na Trudeauove zavádzajúce názvy "bezpečných" injekčných miest

"Drogové brlohy": Poilievre upozorňuje na Trudeauove zavádzajúce názvy "bezpečných" injekčných miest

Kanaďania: Po katastrofe v BC povedzte Trudeauovi, aby prestal dekriminalizovať tvrdé drogy. Pošlite odkaz ešte dnes

Líder Konzervatívnej strany Pierre Poilievre odsúdil liberálnu vládu premiéra Justina Trudeaua’a mainstreamové médiá za zatajovanie neúspechu federálne dotovaných “bezpečných” injekčných miest na užívanie tvrdých drog. 

Počas tlačovej konferencie 12. júla v Montreale v Quebecu Poilievre obvinil politikov aj mainstreamové médiá z maskovania zlyhania “miest na injekčné užívanie drog pod dohľadom Trudeauovej vlády, pričom poukázal na zavádzajúcu povahu termínu “bezpečné často používaného pri diskusii o týchto zariadeniach, ktoré umožňujú závislým zneužívať sa injekčným užívaním smrteľných drog, ako je heroín. 

“Viem, že šialení politici z radov liberálov a NDP [Nová demokratická strana] a ich podporovatelia v médiách chcú, aby to znelo, akoby existovala ústavná povinnosť, že musíme povoliť, aby tieto drogové brlohy vyrástli kdekoľvek, kde sa im zachce, povedal Poilievre. “To nie je pravda. Je to opak pravdy.” 

Poilievre’svoje poznámky predniesol na ihrisku materskej školy neďaleko prvého montrealského’federálne dotovaného injekčného miesta, ktoré bolo otvorené 15. apríla.  

Poilievre sľúbil, že “na drogové brlohy nepôjde ani jeden dolár daňových poplatníkov z Poilievrovej vlády.”  

“Každý jeden cent pôjde na liečebné a ozdravné služby, aby sa naši blízki vrátili domov bez drog,” dodal. 

Poilievre ďalej vyzval reportérov mainstreamových médií, aby opakovali Trudeauove’tvrdenia, že drogové miesta sú “bezpečné” alebo “pod dohľadom.” 

“Čo urobíte v okolí bezpečných injekčných miest po celej krajine?“” Rozhovoril sa reportér Globe & Mail Eric Andrew-Gee. 

“Nie sú to bezpečné injekčné miesta, je mi ľúto,” odpovedal Poilievre a vysvetlil, že tieto termíny sú “nečestný jazyk.”  

“Vy opakujete ten istý jazyk, ktorý dostávate od radikálnych liberálno-demokratických aktivistov a byrokracie,” povedal Poilievre. “Vy ich nazývate bezpečnými. Ako môžu byť bezpečné? Myslíte si, že je’bezpečné, keď z jedného z týchto miest vyletí guľka a zabije matku v Toronte? Myslíte si, že je to bezpečné? Myslíte si, že je bezpečné, keď ľudia užívajú crack, heroín a kokaín vedľa takéhoto detského ihriska? Myslíte si, že je to bezpečné? Nie je to’bezpečné.”  

Poilievre’spomienkou na matku z Toronta odkazuje na prípad z roku 2023, keď zastrelila Karolínu Huebner-Makuratovú, 44-ročnú matku dvoch detí. Polícia tvrdí, že Huebnerovú-Makuratovú zabila zatúlaná guľka, ktorú vystrelil muž v spore súvisiacom s drogami s iným mužom pred miestom, kde sa podávali injekcie v mestskej štvrti Leslieville’

Podľa Trudeauovej vlády sa okrem miest, kde sa podávali injekcie, podieľala aj na distribúcii drog závislým. Organizácia Health Canada totiž nedávno uviedla, že Trudeauova vláda rozpočtuje viac ako 27 miliónov dolárov na financovanie programov “bezpečného zásobovania” drogami, ktoré sú spojené so zvýšeným násilím a úmrtiami na predávkovanie v celej Kanade. 

Bezpečná dodávka” je termín, ktorý sa používa na označenie vládou predpísaných liekov podávaných závislým osobám v domnienke, že kontrolovanejšia dávka drog znižuje riziko predávkovania. Kritici tejto politiky tvrdia, že podávanie drog závislým len umožňuje ich správanie, ohrozuje verejnosť, demotivuje k liečbe zo závislosti a pri jej uplatňovaní sa neznížil – a niekedy dokonca zvýšil – počet úmrtí na predávkovanie. 

Najlepším príkladom zlyhania Trudeauovej vlády’v oblasti protidrogovej politiky je príklad z provincie Britská Kolumbia. Od roku 2023 Trudeauova vláda dekriminalizovala držbu až 2,5 gramu tvrdých drog bez trestného postihu

Krátko nato došlo k rekordnému počtu úmrtí na predávkovanie a podobných incidentov, čo viedlo k tomu, že samotná provincia požiadala Trudeauovu vládu znovu kriminalizovať drogy na verejných priestranstvách.

O takmer dva týždne neskôr Trudeauova vláda oznámila že “okamžite”ukončí povoľovanie užívania tvrdých drog na verejnosti, čo kritici považujú za tiché priznanie, že táto politika bola katastrofou.

Dôsledky dekriminalizácie tvrdých drog boli zdrojom sporov v celej krajine, čo dokázal v dokumentárnom filme Aarona Gunna’ Kanada umiera, a v U.K. Telegraph novinár Steven Edginton’v minidokumente, Kanada’s Woke Nightmare: A Warning to the West. 

Gunn, ktorý sa medzičasom stal kandidátom Konzervatívnej strany, už skôr uviedol, že jeho film jasne ukazuje “všeobecný spoločenský chaos a explóziu užívania drog v každom väčšom kanadskom meste” od zavedenia laxnej politiky. 

“Počet úmrtí na predávkovanie sa za posledných 10 rokov zvýšil o 1 000 percent,” uviedol vo svojom filme a dodal, že “každý deň sú vo Vancouveri náhodne napadnutí štyria ľudia.” 

Kanaďania: Povedzte Trudeauovi, aby po katastrofe v BC prestal dekriminalizovať tvrdé drogy. Pošlite správu ešte dnes