Maxime Bernier hovorí, že Trudeau by mohol skutočne odstúpiť pred ďalšími federálnymi voľbami

Maxime Bernier hovorí, že Trudeau by mohol skutočne odstúpiť pred ďalšími federálnymi voľbami

Kanaďania: Líder Kanadskej ľudovej strany Maxime Bernier predpovedal, že premiér Justin Trudeau odstúpi ešte pred ďalšími federálnymi voľbami. 

V epizóde konzervatívne orientovaného podcastu “Stand on Guard” z 11. júla Bernier povedal moderátorovi Davidovi Kraydenovi, že podľa neho Trudeau odstúpi z funkcie lídra Liberálnej strany niekedy pred federálnymi voľbami naplánovanými na jeseň 2025.  

“Verím, že by mohol odstúpiť začiatkom budúceho roka,” predpovedal Bernier.  

“Trudeau má ešte nejaký čas,” povedal. “A verím, že sa [jeho budúcnosť] dozvieme možno, viete, vo februári budúceho roka. A ak Trudeau odstúpi, približne v tom čase bude mať jeho strana čas urobiť súťaž o vedenie [a zvoliť] nového lídra.”  

Vzdor tomu, že si myslí, že Trudeau odstúpi, Bernier spresnil, že si nemyslí, že výmena Trudeaua “niečo zmení,” pretože zmena vo vedení nezmení skutočnosť, že Kanaďania “majú dosť” Liberálnej strany vo všeobecnosti. 

Bernierova predpoveď prichádza v čase, keď Trudeauova popularita prudko klesá a nie je jej zjavný koniec.

Nedávny prieskum zistil že 70 percent Kanaďanov sa domnieva, že krajina je “rozbitá”, keďže Trudeau sa sústreďuje na otázky, ako sú takzvané “klimatické zmeny”, ktoré sú podľa občanov málo dôležité. Podobne v januári väčšina Kanaďanov uvedla že sa im od nástupu Trudeaua do funkcie’finančne darí horšie.   

Ďalší januárový prieskum ukazoval že 46 percent Kanaďanov vyjadrilo želanie, aby sa federálne voľby konali skôr ako v poslednom stanovenom termíne na jeseň 2025.  

Zaiste, aj liberálni poslanci vyzvali na ukončenie Trudeauovho vedenia, čo sa ešte viac vystupňovalo po tom, ako liberáli prehrali doplňujúce voľby v centre Toronta v obvode, ktorý bezpečne ovládajú už viac ako 30 rokov. 

Bernier v rozhovore predpovedal masívne víťazstvo Konzervatívnej strany v nasledujúcich voľbách, ale varoval Kanaďanov, že ich čaká sklamanie z lídra Konzervatívnej strany Pierra Poilievra.   

“Bude mať väčšinu,” predpovedal Bernier. “A verím, že veľa ľudí bude sklamaných.”  

Ako LifeSiteNews už informoval, Poilievre’s pro-potratovým a protirodinným hlasovaním viedol mnohých Kanaďanov k otázke, či bude veľkým zlepšením oproti Trudeauovi.   

V jednom takomto prípade sa v decembri minulého roka Poilievre’s manželkou Anaidou dostali na titulné stránky novín, pretože zastávala pro-potratové názory manželského páru. Poilievre bol už “red lighted” spoločnosťou Campaign Life Coalition (CLC), ktorá hodnotí politikov na základe ich angažovanosti za pro-life a pro-family hodnoty.  

CLC konštatovala, že v “debatách o vedení v roku 2022 Poilievre jednoznačne vyhlásil, že je “za voľbu” a “pro-choix” v otázke potratov, a to v oboch úradných jazykoch.”      

Líder konzervatívcov je totiž známy tým, že so silnými vyhláseniami čaká až na reakciu verejnosti. Vo februári Poilievre umlčal vlastných poslancov, aby sa nevyjadrovali k pripravovanému zákazu “prechodu” detí do inej krajiny, až o niekoľko dní neskôr vyjadril v prospech tohto kroku po tom, ako sa na verejnosť valila podpora pre politiku Alberty”.    

Až pri schvaľovaní plánu Alberty sa zdržal prísľubu akýchkoľvek opatrení, ak by bol zvolený za premiéra, a namiesto toho sa rozhodol trvať na tom, že takéto záležitosti je najlepšie ponechať v kompetencii provincií.    

Na druhej strane Bernier a jeho Ľudová’strana boli silnými odporcami mrzačenia pohlavia neplnoletých, diskriminačných praktík pri zamestnávaní, ako sú “požiadavky na rozmanitosť, rovnosť a inklúziu” (DEI), a “woke” ideológie v širšom zmysle.

Aj keď Bernier nie je zástancom života, jeho strana podporuje zákaz neskorých potratov. Naopak, Poilievre’sovi konzervatívci a Trudeau’sovi liberáli sa zhodujú na zachovaní súčasného stavu interrupcií v Kanade, ktorý povoľuje túto smrteľnú praktiku z akéhokoľvek dôvodu až do okamihu narodenia.

Dôležité je poznamenať, že Katolícka cirkev interrupcie otvorene odsudzuje za každých okolností a nezmeniteľne považuje túto praktiku za ťažko nemorálnu a neprípustnú od okamihu počatia.

Kanaďania: Povedztesvojim zákonodarcom, aby bránili právo SK’zastaviť výber dane z uhlíka