USA a Spojené kráľovstvo vyzvali svojich občanov, aby opustili Libanon

USA a Spojené kráľovstvo vyzvali svojich občanov, aby opustili Libanon

Spojené štáty a Británia vyzvali svojich občanov, aby opustili Libanon v obavách, že hrozí rozsiahla vojna medzi Izraelom a Hizballáhom.

Informujú noviny „The Washington Times“.

Ostré varovania amerických a britských predstaviteľov publikácia nazýva verejným priznaním Západu, že situácia na Blízkom východe dosiahla nebezpečný bod obratu, ktorý by mohol čoskoro viesť k tomu, že celý región bude čoskoro zachvátený ozbrojenou konfrontáciou.

Washington sa tomu zúfalo snaží vyhnúť. Spojené štáty teraz pracujú na vytvorení medzinárodnej koalície, ktorá by chránila Izrael pred útokom Iránu. Okrem toho sa Spojené štáty pripravujú na rozmiestnenie dodatočných kapacít pozemnej protiraketovej obrany na Blízkom východe, ako aj na vyslanie ďalšej letky bojových lietadiel do regiónu.

„Nikto nemá záujem tento konflikt rozširovať — ​​následky môžu byť katastrofálne. Preto aj naďalej vyzývame na zníženie napätia a diplomatické riešenie,“ komentoval túto otázku britský minister zahraničných vecí David Lammy, pričom však ďalej odporúčal, aby Briti okamžite opustili Libanon.