Som záchranca za život. Tu je to, čo som povedal pri svojom odsúdení

Som záchranca za život. Tu je to, čo som povedal pri svojom odsúdení

Poznámka redakcie: Cal Zastrow je kresťanský záchranca za život odsúdený za porušenie zákona FACE.

Federálna vláda mi odporučila, aby som bol uväznený na 27 – 33 mesiacov (správa pred vydaním rozsudku).

Prokurátori a sudca ma označili za “priťažovateľa”, ktorý pomáhal viesť záchrannú akciu. Zľahčovali ma za to, že som mal príliš veľa “náboženského elánu” a vytváral som príležitosť na násilie. Ich pohŕdanie bolo jasne komunikované.

RELATED:

Môj právny zástupca Robert Parris požiadal sudkyňu Aletu Traugerovú, aby ma odsúdila na päť rokov podmienečne.

Keď prišiel rad na moju výpoveď, pristúpil som k pódiu a začal som slovami:

“Dobrý deň, pani sudkyňa Traugerová. Súhlasím s vami v troch dôležitých veciach, v dvoch, ktoré ste povedali, a v jednej, ktorú ste napísali.”

Podvihla sa a povedala: “Ach?“”

Odpovedal som: “Predovšetkým musíme mať právny štát. Po druhé, neexistuje ústavné právo na interrupciu. Po tretie, ja, my nie sme morálnym stredobodom vesmíru.“ ”

Ona namietla: “Čo?“  Nepamätám si, že by som povedal to posledné.”

“Nepovedali ste to, pani sudkyňa, napísali ste to pred vyše rokom pri zamietnutí našich návrhov na prepustenie.”

Pamätala si to”tak som pokračoval. “Pani sudkyňa, ja žijem svoj život pod panstvom Ježiša Krista. On je Stvoriteľ a Udržiavateľ všetkého života. On je morálnym stredobodom vesmíru! On určuje, čo je správne a čo nie. On môže definovať, čo je spravodlivosť a nespravodlivosť, zákon a bezprávie. Keď Ho budeme nasledovať, budeme požehnaní ako jednotlivci aj ako národ. Budeme prekliati a súdení, keď Ho a Jeho cesty odmietneme. On hovorí, že deti sú požehnaním, že sú vzácnym darom od Neho. … Nemajú byť zneužívané, opustené alebo zabíjané potratmi. Pri počatí sú plne ľudské, plne živé. Ich srdiečka začínajú biť o 18 dní.  O 40 dní majú prsty na rukách, nohách, uši, oči a merateľné mozgové vlny. 

Hlasne ma prerušila a vynadala mi:  Nepotrebujem od teba kázanie!“ 

Odpovedal som, že na záver prečítam štyri verše z Biblie, pričom najprv jednu vetu. Povedal som jej, že ohlasujem Pravdu, a nie kážem na ňu.

Nečakajúc na jej súhlas alebo znechutené odmietnutie som otvoril Bibliu a povedal som: “Teraz pozdvihnem svoj hlas spolu s Jimom Pouillonom a ostatnými kresťanskými mučeníkmi, vernými svätými, ktorí zomreli a odišli pred nami.”

Zdvihol som Bibliu kráľa Jakuba a začal som čítať Zjavenie Jána 5, 11-14: “A videl som a počul som hlas mnohých anjelov okolo trónu, zvierat a starcov: a ich počet bol 10 000 krát 10 000 a tisíce tisícov; a hovorili mocným hlasom:  Hoden je Baránok, ktorý bol zabitý, prijať moc a bohatstvo, múdrosť, silu, česť, slávu a požehnanie.’A každé stvorenie, ktoré je na nebi, na zemi a pod zemou, aj to, čo je v mori, a všetko, čo je v nich, počulo, ako hovorím: ‘Požehnanie, česť, sláva a moc nech je tomu, ktorý sedí na tróne, a Baránkovi na veky vekov.’ A štyri zvieratá povedali: ‘Amen,’ a štyria a dvadsať starších padli a klaňali sa tomu, ktorý žije na veky vekov.”

Podíval som sa hore, povedal som “Amen,” a nikto sa ma na nič nepýtal.

Odsúdili ma na šesť mesiacov väzenia, hlásim sa 1. októbra. Potom ma na tri roky prepustia na slobodu pod dohľadom, pričom prvých šesť mesiacov budem v domácom väzení. Bola pridaná ďalšia podmienka: že

sa budem zdržiavať najmenej 100 metrov od budov a ohraničenia všetkých tovární na vraždenie detí, ktoré sudca nazval “centrami reprodukčného zdravia.”

Mám 14 dní na podanie odvolania, čo plánujem urobiť s mimoriadnou “náboženskou vervou!”

Mojím cieľom v mojom vyhlásení nebolo žiadať o zhovievavosť, ale vyhlásiť slávu Ježiša Krista a prihovoriť sa za ľudskosť, vzácnosť detí pred ich narodením.