Hospic za život obnovil poradenskú službu pre Kanaďanov, ktorí uvažujú o eutanázii

Hospic za život obnovil poradenskú službu pre Kanaďanov, ktorí uvažujú o eutanázii

Pošlite kanadským zákonodarcom naliehavú správu, v ktorej ich vyzývate, aby zastavili rozširovanie asistovanej samovraždy

Jeden z jediných kanadských hospicov, ktorý je plne pro-life, Delta Hospice Society (DHS), obnovil svoj poradenský program zameraný na pomoc tým, ktorí možno zvažujú eutanáziu, právne známu ako lekárska pomoc pri umieraní (MAiD), aby tento postup nepodstúpili.  

V Kanade z roka na rok stúpa počet úmrtí na eutanáziu, preto sa DHS rozhodla ponúknuť pomoc všetkým Kanaďanom, ktorí možno pociťujú nutkanie ukončiť svoj život prostredníctvom štátom podporovanej asistovanej samovraždy.

Prezidentka DHS Angelina Irelandová v rozhovore pre LifeSiteNews uviedla, že jej organizácia je “šťastná”, že jej “poradenský program sa opäť rozbieha”, a vysvetlila, že “bporadenstvo pri úmrtí, ako aj poradenstvo pre tých, ktorí uvažujú o eutanázii”, je teraz opäť k dispozícii. 

“Vidíme, že pozostalí, ktorých blízki boli ‘MAiDed’, môžu byť obzvlášť traumatizovaní,” povedal Ireland pre LifeSiteNews. “Ponúkame našim poradcom, aby sa s nimi porozprávali a zúčastnili sa na ich ceste smútkom.” 

Ireland pre LifeSiteNews povedal, že hoci DHS bola “vylúčená zo zdravotníckeho systému a nemohla mať hospicové zariadenie,” vyvinula “programy, ktoré pomáhajú chrániť ľudí pred ‘MAID,’ a tak im dáva najlepšiu šancu na prístup k riadnej zdravotnej starostlivosti vo vnútri dravého systému.” 

“Musíme si uvedomiť opojný príbeh, ktorý zachvátil našu krajinu okolo vládneho programu eutanázie s názvom ‘MAiD,’”, povedala. “Chcú, aby sme verili, že je to ‘krásne a pokojné.’” 

Ako poznamenala Irelandová, hoci kanadské médiá a súčasná vláda premiéra Justina Trudeaua MAiD často vykresľujú v pozitívnom svetle, realita je oveľa temnejšia.

Krem morálnych dôsledkov eutanázie, o ktorej Katolícka cirkev nemenne učí, že je ťažkým hriechom tak zo strany usmrcovanej osoby, ako aj osoby, ktorá usmrcovanie vykonáva, samotný postup tiež nie je tým, čím sa zdá, podľa minimálne jedného kanadského anesteziológa.

Podľa svedectva kanadského dr. Joela Zivota, docenta anestéziológie a chirurgie Emory na Lekárskej fakulte Univerzity v Atlante v štáte Georgia, lieky na uvoľnenie svalov podávané počas MAiD “vyvolajú navonok pozorovaný pokoj ako dôsledok svalovej paralýzy, ktorý bol nesprávne a opakovane opisovaný ako stav pokoja.” 

Podľa názoru Zivota’je postup MAiD podobný metóde, ktorá sa používa na popravu odsúdencov v niektorých amerických štátoch, a že jediným spôsobom, ako vyvrátiť hypotézu, že protokol MAiD spôsobuje hromadenie pľúcnej tekutiny a smrť podobnú utopeniu, je získať kanadské údaje prostredníctvom pitevných štúdií najmenej 200 osôb usmrtených MAiD.”

Kým počet úmrtí v dôsledku eutanázie stále rastie, DHS aktívne pracuje proti rozširovaniu tohto postupu.

Začiatkom tohto týždňa LifeSiteNews informoval, že DHS v súčasnosti aktívnevyhľadáva v systéme zdravotnej starostlivosti pacientov, ktorí by chceli mať “strážneho anjela,” osobu, ktorá môže byť pacientovi pridelená, aby sa zabezpečilo, že pacient nebude “pod tlakom”, aby prijal MAiD. 

Program “Strážni anjeli” pomáha zabezpečiť, aby existovala osoba, ktorá “sa bude za vás alebo vašich blízkych zasadzovať so starostlivosťou, podporou a rešpektom,” povedal Ireland. 

Ministerstvo zdravotníctva tiež nedávno spustilo Národný register neuthanizovať (Do Not Euthanize – DNE), ktorý podľa jeho slov pomôže “chrániť” zraniteľných občanov” pred “predčasnou smrťou eutanáziou.” 

Eutanázia sa v Kanade prvýkrát stala legálnou v roku 2016 pre osoby so smrteľným ochorením. Odvtedy sa kritériá oprávnenosti uvoľnili, aby sa na smrť mohli kvalifikovať aj chronicky, nielen nevyliečiteľne chorí. 

Vláda premiéra Justina Trudeaua sa v snahe rozšíriť tento postup na ešte viac Kanaďanov usilovala o rozšírenie z chronicky a nevyliečiteľne chorých aj na tých, ktorí trpia výlučne duševnými chorobami.

Však vo februári, po nátlaku pro-life, lekárskych a psychiatrických skupín, ako aj väčšiny kanadských’provincií, federálna vláda odložila rozšírenie o duševné choroby až do roku 2027.

Počet Kanaďanov usmrtených smrtiacou injekciou od roku 2016 dosahuje takmer 65 000, pričom len v roku 2023 sa odhaduje 16 000 úmrtí. Mnohí sa obávajú, že vzhľadom na manipuláciu s oficiálnymi štatistikami môže byť toto číslo ešte vyššie. 

V súčasnosti DHS pôsobí v malej kancelárii po tom, čo jej hospic Irene Thomas a centrum podpornej starostlivosti prevzal Úrad pre zdravotníctvo Britskej Kolumbie’Fraser. DHS nedostalo žiadnu kompenzáciu za svoj majetok, ktorého hodnota sa podľa Irelanda odhaduje na 9 miliónov dolárov. 

Hospic Irene Thomas teraz prevádzkuje vláda, a to aj s eutanáziou. 

Tí, ktorí chcú získať prístup k poradenskému programu DHS, môžu zavolať na číslo 1-800-232-1589. 

Tí, ktorí chcú získať viac informácií o programe DHS’Guadian Angels, môžu navštíviť: https://deltahospicesociety.org/guardian-angels/ 

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom s výzvou, aby zastavili rozširovanie asistovanej samovraždy