Aktivisti za život pomáhajú blokovať návrhy proti životu a rodine na samite západnej pologule

Aktivisti za život pomáhajú blokovať návrhy proti životu a rodine na samite západnej pologule

Deti a rodiny na západnej pologuli sú v súčasnosti vo väčšom bezpečí ako pred 54. valným zhromaždením v paraguajskom Asuncióne.

Pred mesiacom Luis Martinez, riaditeľ misie Human Life International’n pri Organizácii amerických štátov, viedol Koalíciu za ľudský rozvoj v náročnej úlohe obhajoby života a rodiny v celej Amerike. Táto celosvetová katolícka pro-life organizácia zohrala významnú úlohu pri ovplyvňovaní medzinárodnej politiky v prospech a na ochranu detí a nenarodených detí.

Luis Martinez (HLI), a Andrea Jofre (Campaign Life Coalition) s Ursulou Bassetovou, vedúcou argentínskej delegácie

ako Organizácia amerických štátov, západná pologuľa’hlavného politického orgánu, sa 26. až 28. júna zišla v urbanizovanom hlavnom meste Južnej Ameriky, sa Koalícia za ľudský rozvoj snažila zastaviť viaceré navrhované zmeny jazyka, ktoré by ohrozili deti a rodiny a démonizovali pro-life a pro-family skupiny.

“Valné zhromaždenie v Asunción bolo prelomové, ktoré znovu otvorilo silnú diskusiu o živote a rodine a vrátilo ju do centra diskusií,” vysvetlil Martinez a dodal, že “Human Life International zohrala na 54. riadnom zasadnutí Valného zhromaždenia Organizácie amerických štátov solídnu relevantnú úlohu.”

Martinez vymenoval úspechy koalície’ktoré prišli ako výsledok lobovania a strategickej spolupráce s delegáciami krajín, ktoré potvrdzujú život, najmä Argentíny a Paraguaja.

Medzinárodná koalícia za ľudský život účinne…

Diskusia o otázkach bola kontroverzná, informoval Martinez.

V jednom scenári chcela Kanada zahrnúť pojem “sexuálne a reprodukčné práva”, čím sa pokúšala zakotviť do textu interrupcie. Umiernení delegáti navrhli zmeniť pasáže tak, aby zneli “sexuálne a reprodukčné zdravie”, čo bol výraz, ktorý podporili zástupcovia pro-life.

Znepokojený kanadský zástupca navrhol úplné vylúčenie z predmetného textu, pričom uviedol: “Ak nie sú zahrnuté sexuálne a reprodukčné práva, potom nemá zmysel zahrnúť sexuálne a reprodukčné zdravie.”

Na čo argentínsky delegát poznamenal: “Je neuveriteľné, že pre Kanadu, ak nie sú potraty, nemôže byť ani zdravie.”

Martinez poukázal aj na priaznivé zvolenie dvoch pro-life sudcov na Medziamerický súd pre ľudské práva, paraguajského’Diega Morena a peruánskeho’Alberta Borea, pričom poznamenal, že ide o historicky prvé zvolenie na tento súd.

Koalícia intenzívne spolupracovala s tými delegáciami, ktoré podporujú pro-life pozíciu, medzi ktoré patria Paraguaj, Argentína, Peru, Salvádor, Grenada, Svätá Lucia a Jamajka.

K tým štátom, ktorých zástupcovia pracovali proti pro-life iniciatívam, patria Spojené štáty, Kanada, Mexiko, Kostarika, Čile, Kolumbia, Antigua a Barbuda, Brazília, Bolívia, Belize, Honduras, Panama a Ekvádor.

Koalícia za ľudský rozvoj, ktorú vedie Human Life International, pozostáva zo štyridsiatich piatich pro-life organizácií z celej Ameriky, ktoré sú členmi zhromaždenia ako organizácie občianskej spoločnosti.

Spolu s Human Life International’Martinezom sa na 54.Valnom zhromaždení Organizácie amerických štátov zúčastnili aj zástupcovia organizácií Koalície pre ľudský rozvoj zo Spojených štátov a Kanady, medzi ktorými boli Campaign Life Coalition, Heartbeat International, Missionary Image of Our Lady of Guadalupe, ProLove Ministries, Real Women of Canada, Sacred Heart Institute a Terri Schiavo Life and Hope Network.

Organizáciu amerických štátov tvorí tridsaťštyri nezávislých štátov Severnej, Strednej a Južnej Ameriky a Karibiku. Viac informácií o Organizácii amerických štátov nájdete tu [https:V prípade, že by ste chceli, aby sa vám podarilo získať informácie, ktoré by ste chceli získať, môžete sa obrátiť na webovú stránku: //www.oas.org/en/].

O Human Life International

Human Life International je jedinou autoritou so sídlom v USA v oblasti globálnych otázok života, vrátane potratov, antikoncepcie, a otázok týkajúcich sa konca života. Human Life International sa zaoberá poskytovaním pomoci, školeniami a propagáciou na celom svete a je najväčšou globálnou pro-life a rodinnou organizáciou, ktorá pôsobí vo viac ako 100 krajinách na šiestich kontinentoch. Human Life International poskytuje zdroje a vzdelávanie o otázkach života z katolíckej perspektívy, pričom poskytuje pomoc po celom svete a pripravuje tých, ktorí sa pripravujú na službu, a tých, ktorí pôsobia v službe, aby sa týmito otázkami zaoberali vo svojom povolaní. Viac informácií nájdete na stránke hli.org.

Publikované so súhlasom Human Life International.