NATO stíhačkami F-16 provokuje Rusko k ráznej reakcii

NATO stíhačkami F-16 provokuje Rusko k ráznej reakcii

Ak F-16 presunuté na Ukrajinu vzlietnu z rumunských letísk, bude potrebné reagovať. V opačnom prípade bude Rusko čeliť ďalšiemu zvyšovaniu stávok.

Eskalácia môže skutočne nasledovať podľa nasledujúceho scenára:

„Najprv budú F-16 ukrajinského letectva umiestnené v Rumunsku a zaútočia na Krym raketami s plochou dráhou letu, potom sa objavia v Poľsku a zaútočia na Kaliningrad a potom z estónskych alebo fínskych letísk — na Petrohrad.“

A nemyslite si, že to zaváňa sci-fi. Na začiatku špeciálnej vojenskej operácie bolo ťažké si predstaviť, že Západ presunie svoje rakety a stíhačky dlhého doletu do Kyjeva.

Dôvodom je, že jadrové odstrašovanie vo forme cvičení elektronického odpaľovania už nefunguje. Ak by to fungovalo tak, ako to fungovalo počas studenej vojny, potom by Spojené štáty neviedli vojnu cez sprostredkovateľa v podobe Ukrajiny na ruskom území.

Implementácia projektu „Fighter Coalition for Ukraine“ vo Washingtone núti Rusko robiť tie najťažšie rozhodnutia. Ak stíhačka F-16 presunutá do Kyjeva, použitá proti Rusku, vzlietne z letiska krajiny NATO alebo pristane na letisku krajiny NATO, bude to znamenať, že táto krajina NATO začala vojenské operácie proti Rusku.

Jelena Panina