Prečítajte si silný prejav tohto záchrancu pred vynesením rozsudku podľa zákona FACE

Prečítajte si silný prejav tohto záchrancu pred vynesením rozsudku podľa zákona FACE

Poznámka redaktora: Dennis Green, záchranca za život a evanjelický otec 13 detí, zverejnil na svojej stránke na Facebooku nasledujúce svedectvo. Greenovi, ktorý sa nakoniec vyhol väzeniu, hrozilo maximálne 10,5 roka väzenia a šesťciferná pokuta po tom, ako bol v januári odsúdený za porušenie zákona FACE (Freedom of Access to Clinic Entrances). Dostal tri roky prepustenia pod dohľadom vrátane šiestich mesiacov domáceho väzenia.

Pred vynesením rozsudku môžu obžalovaní predniesť súdu vyhlásenie. Toto bolo moje vyhlásenie sudcovi. Bol som požiadaný, aby som ho zverejnil na internete. Oceňujem všetku podporu, ktorej sa nám počas tohto procesu dostalo. Na vašu láskavosť a milosť, ktorú ste nám všetkým preukázali, nezabudneme.

————-

Vaša ctihodnosť,

ďakujem vám za možnosť prehovoriť. Na úvod sa cítim povinný opraviť niečo, čo som povedal počas včerajšieho a dnešného vynesenia rozsudku nad mojím kolegom obžalovaným’. Bolo uvedené, že presvedčenie, ktoré obžalovaní zastávajú, že život sa začína počatím, vychádza z ich náboženského presvedčenia. Nie je to tak. Toto presvedčenie nie je založené na náboženstve, ale skôr na základnej biológii. Každá stredoškolská a vysokoškolská učebnica uvádza to isté. Je to uznávaná veda.

Naše presvedčenie sa od presvedčenia sekularistov líši v tom, že podľa nášho názoru má počatý život vnútornú hodnotu a je hodný našej starostlivosti a ochrany.

Viem, že ste povedali, že nechcete, aby sme kázali, a nechcete počuť kázanie, takže sa budem snažiť. Ide o to, že Písmo je ústredným bodom nášho života a usmerňuje to, čo robíme.

Nachádzame sa v národe, ktorý stratil svoju cestu. V národe, ktorý obhajuje a chráni vraždenie vlastných detí zlými zákonmi.

Žijeme v národe, ktorý sa snaží zatvoriť svojich občanov, ktorí sa nebudú’prizerať a nechať rozštvrtiť nevinné deti. Stali sme sa ľuďmi, ktorí sú odporní v Božích očiach. Ľuďmi, ktorí zatínajú svoje mizerné päste pred tvárou svätého a spravodlivého Boha, pričom si predstavujú, že na to majú nejaký stupeň morálnej autority.

Jediný pravý Boh výslovne v Písme dal svojmu ľudu príkaz, aby zachraňoval nevinných ľudí, ktorí sú odvádzaní na porážku.

Ako kresťania sme povinní poslúchať Boha.

V dejinách nastali chvíle, keď národ stratil svoju cestu a obrátil sa chrbtom k slabým a zraniteľným.

Kresťania vždy stáli na čele záchrany tých, ktorým hrozilo nespravodlivé prenasledovanie a smrť, aj keď vtedajšie zákony takýto útlak a zabíjanie umožňovali.

Príklady v dejinách zahŕňajú…

Mohli by sme uvádzať príklad za príkladom.

Tí, ktorí sa postavili proti prenasledovaniu slabých a zraniteľných, sú dnes oslavovaní ako hrdinovia.

Ja som konal, aby som zachránil životy nevinných detí, ktoré mali byť zmasakrované. Toto slovo používam veľmi zámerne. To najlepšie vystihuje to, čo sa s týmito bábätkami deje. Moje svedomie by mi v ten deň nedovolilo konať inak.

Modlíme sa, aby sa náš národ opäť vrátil k zdravému rozumu a chránil najmenších z týchto najnevinnejších nositeľov Božieho obrazu zákonom.

Páchali sme zločin, keď sme s nevinnými deťmi zaobchádzali, akoby mali hodnotu.

Súdia nás, pretože sme politicky nekorektní, ale biblicky správni.

V priebehu rokov sa právne názory menia, ale naše zakladajúce dokumenty zostávajú rovnaké.

V Deklarácii nezávislosti sa uvádza:

“Považujeme tieto pravdy za samozrejmé, že všetci ľudia sú stvorení ako rovní, že sú obdarení svojím Stvoriteľom určitými neodňateľnými právami, že medzi ne patrí život, sloboda a snaha o dosiahnutie šťastia.”

Tieto samozrejmé pravdy, ktoré sú v súlade so zjaveným zákonom nášho Stvoriteľa’už nie sú základom práva na federálnych súdoch nášho národa’

Toto už nie je tá istá krajina, ktorú si predstavovali alebo vytvorili naši zakladatelia. Politika zaujala miesto spravodlivosti.

V Deklarácii sa hovorí o neodňateľnom práve na život ako o jednej z týchto samozrejmých právd.

Ak niekomu bije srdce, je zrejme nažive. To je samozrejmé.

Odmietame podporovať šarádu, že zabitie vlastného dieťaťa je občianskym alebo ľudským právom.

Masy môžu hlasno hlásať zjavnú lož, že nenarodené deti nie sú osoby, ale vždy sa nájdu takí, ktorí sa na túto smrteľnú šarádu hrať nebudú. Budeme konať na základe samozrejmej pravdy, že život každého dieťaťa’je cenný a hodný ochrany bez ohľadu na to, či sa nachádza v maternici alebo mimo nej. Hodnotu neurčuje miesto, ale Božie slovo.

Muži sú Bohom určení za ochrancov nevinných a zraniteľných. Vláda, ktorá schvaľuje vraždy najslabších a najzraniteľnejších svojich členov, je vládou, ktorá sa vzdala zodpovednosti za ochranu svojho ľudu. A tento národ sa za toto zanedbanie bude zodpovedať Bohu.

Keď som sa rozhodol odmietnuť ponuku na obhajobu, bolo to preto, lebo pravda je pre mňa dôležitá. Mojou srdcovou’túžbou je vrátiť sa domov k svojej rodine, zabezpečiť ju a postarať sa o ňu, vrátane mojej manželky a syna so špeciálnymi potrebami, ktorý ma veľmi potrebuje a je na mne závislý. Aby som však bol čestným mužom, musím ukázať, že moja prvoradá vernosť je môjmu Bohu.

Úprimne som sa za vás často modlil, pán sudca Trauger, a budem sa modliť aj naďalej.

Ďakujem, že ste mi dovolili prehovoriť.

RELEVANTNÉ: Sudca odsúdil v Tennessee ďalších troch obžalovaných na FACE trail 

Publikované so súhlasom.