Melania Trumpová hostí republikánov z Log Cabin na zbierke v podkroví Trump Tower

Melania Trumpová hostí republikánov z Log Cabin na zbierke v podkroví Trump Tower

Dlhoročný verný Donaldovi Trumpovi Ric Grenell v pondelok na sociálnych sieťach oznámil, že bývalá prvá dáma Melania Trumpová povolila, aby sa v Trump Tower v New Yorku konala zbierka pre Log Cabin Republicans.

Grenell, homosexuál, bol jedným z najbližších podporovateľov bývalého prezidenta. Počas Trumpovho’prvého prezidentského obdobia bol rodák z Michiganu okrem iného vymenovaný za veľvyslanca v Nemecku a úradujúceho riaditeľa Národnej spravodajskej služby. Predtým pôsobil v Bushovej administratíve.

V príspevku X Grenell uviedol, že toto stretnutie bolo vôbec prvým podujatím kampane, ktoré sa konalo v Trumpovom’penthouse. Uviedol tiež, že vyzbierali 1,4 milióna dolárov. “Naším cieľom je získať 50 % hlasov homosexuálov pre Donalda Trumpa,” dodal.

Grenellovo’vyhlásenie prichádza len niekoľko týždňov po tom, čo Donald Trump v sobotu 23. júna zavolal na stretnutie Log Cabin Republicans v Las Vegas, čím podporil pobúrenie sociálnych konzervatívcov. Skupina Log Cabin vyhlásila, že takzvaní “LGBT konzervatívci sú jednotní za vami, pán prezident,

V tomto volebnom období sa Trumpova kampaň ešte očividnejšie usiluje o získanie homosexuálnych a pro-LGBT voličov ako v rokoch 2016 a 2020.

Ako informoval portál LifeSite, Melania Trumpová v apríli zorganizovala fondovú zbierku pre Log Cabin Republicans v Mar-a-Lago, na ktorej sa vyzbieralo viac ako 1 milión dolárov. Samotný Trump privítal skupinu na pozemku po tom, ako Joe Biden v decembri 2022 podpísal zákon o “manželstvách” osôb rovnakého pohlavia. Arcibiskup Carlo Maria Viganò, bývalý apoštolský nuncius v Spojených štátoch, opísal udalosť ako “veľký škandál”, ktorý naznačuje, že “hlboký štát kontaminoval celú politickú elitu bez rozdielu, a to aj s účasťou Donalda Trumpa, ktorý sa doteraz zdal byť zdrojom nádeje pre budúcnosť Spojených štátov.”

Začiatkom tohto týždňa Republikánska strana revidovala svoju platformu, pričom odstránila dlhodobú podporu federálnej ochrany nenarodených detí a odpor voči homosexuálnym “manželstvám,” čím potvrdila obavy, ktoré v posledných dňoch vyjadrili sociálno-konzervatívni lídri, že strana sa posúva doľava.

Floridský senátor za GOP Marco Rubio, katolík a potenciálny kandidát na viceprezidenta, verejne vyhlásil, že podporuje odstránenie formulácie o potratoch. “Myslím si, že naša platforma musí odrážať nášho kandidáta,” povedal nedávno v rozhovore pre CNN.

V roku 2016, pred nástupom do funkcie, Trump povedal 60 Minutes , že mu “nevadí”homosexuálne “manželstvo.” “Je to”irelevantné, pretože to už bolo vyriešené. Je to zákon. Bolo to vyriešené na Najvyššom súde. Myslím, že je to hotová vec,“ povedal reportérke Leslie Stahlovej. V roku 2020 Grenell označil Trumpa za “najviac pro-homosexuálneho prezidenta v americkej histórii.” Na čo Trump odpovedal, “Moja veľká česť!!!” V roku 2024 Trump privítal mužský pár rovnakého pohlavia, aby mal svoju “svadbu” v Mar-a-Lago.

Hoci sťažnosti na to, že GOP’sa za Trumpa v sociálnych otázkach posunula doľava, sú úplne opodstatnené, republikánsky guvernér Floridy Ron DeSantis — Trumpov’hlavný súper počas primárok — by pravdepodobne nedopadol’oveľa lepšie. V júni 2022 sa DeSantis pripojil k homosexuálnemu komentátorovi Daveovi Rubinovi na stage podujatí v Orlande. Taktiež údajne poslal Rubinovi dupačky pre jeho dieťa po tom, ako spolu so svojím “manželom” na sociálnych sieťach oznámili, že sa stanú “otcami” prostredníctvom náhradného materstva.

Mnohí nábožensky založení Američania vrátane novinárov stránky LifeSite si všimli infiltráciu homosexuality do konzervatívneho hnutia a odhaľovali ju opakovane počas uplynulého desaťročia.