Najvyšší súd Wisconsinu schválil rozšírené používanie schránok na odovzdávanie hlasovacích lístkov v deň Bidenovej návštevy

Najvyšší súd Wisconsinu schválil rozšírené používanie schránok na odovzdávanie hlasovacích lístkov v deň Bidenovej návštevy

Ak raz uvidíte šnúrky na marionetách, už nikdy nemôžete sledovať predstavenie a nevidieť ich.

Predminulý víkend navštívil James Clyburn 10 kľúčových volebných okrskov vo Wisconsine. V piatok robil George Stephanopoulos rozhovor s Joeom Bidenom z Wisconsinu. Teraz sú médiá plné príbehu o tom, ako Najvyšší súd vo Wisconsine zmenil svoje vlastné predchádzajúce rozhodnutie a teraz rozšíri používanie volebných schránok.

MADISON, Wis. (AP) — Najvyšší súd štátu Wisconsin v piatok rozhodol, že úradníci môžu počas jesenných volieb umiestniť po svojich obciach schránky na odovzdávanie hlasovacích lístkov’a zrušil tak vlastné rozhodnutie spred dvoch rokov, ktorým obmedzil ich používanie v tomto prezidentskom štáte.

Súd obmedzil používanie schránok na vhadzovanie hlasovacích lístkov v júli 2022, keď vtedy rozhodol, že môžu byť umiestnené len v kanceláriách miestnych volebných úradníkov’ a nikto iný ako volič nemôže odovzdať hlasovací lístok osobne.

Konzervatívci vtedy ovládali súd, ale Volebné víťazstvo Janet Protasiewiczovej’v apríli 2023 obrátilo súd do rúk liberálov. Vidiac otvorenú cestu, skupina Priorities USA, ktorá mobilizuje progresívnych voličov, požiadala vo februári súd, aby rozhodnutie prehodnotil.

Podľa nadácie U.S. Vote Foundation najmenej 29 ďalších štátov umožňuje vhadzovanie volebných schránok pre neprítomných voličov a ich rozšírené používanie vo Wisconsine by mohlo mať významné dôsledky v prezidentských voľbách.

Wisconsin opäť figuruje ako kľúčový rozhodujúci štát po tom, ako v ňom v roku 2020 tesne zvíťazil prezident Joe Biden a v roku 2016 ho tesne ovládol Donald Trump. Demokrati veria, že uľahčenie hlasovania v neprítomnosti zvýši volebnú účasť na ich strane.

Čítajte: Plukovník Macgregor: Biden’s kognitívnym úpadkom je zrejmé, že US gov’t je v ‘nevolených rukách’

V roku 2017 si Kalifornia najala bývalého generálneho prokurátora Erica Holdera, aby dohliadal na úrad štátneho tajomníka, ktorý vytvoril nové prepojenie registrácie voličov na ministerstvo vnútra. of Motor Vehicles.

V strednodobých voľbách v roku 2018 sa v Kalifornii prvýkrát použil rozsiahly program poštového hlasovania. Kalifornskí republikáni v deň volieb vyhrali preteky, potom v nasledujúcich dňoch a týždňoch masívne strácali kreslá.

CALIFORNIA – … Päť kalifornských okresov – Madera, Napa, Nevada, Sacramento a San Mateo – zaviedlo nový model konania volieb prvýkrát v roku 2018. V týchto okresoch každý registrovaný volič dostal poštou hlasovací lístok a voliči mali možnosť odovzdať svoj hlasovací lístok poštou, do volebnej schránky alebo do ktoréhokoľvek volebného strediska otvoreného v ich okrese. [Zvýraznenie pridané.]

Všetkých päť okresov prekročilo celoštátnu volebnú účasť, ktorá bola 64,5 %. Vo všetkých piatich okresoch bola volebná účasť vyššia, ako bol okresný priemer počas celoštátnych parlamentných volieb guvernéra v predchádzajúcich 20 rokoch.

Čo robí zástupca z Južnej Karolíny vo Wisconsine 28. a 29. júna, keď navštívi 10 kľúčových volebných okrskov v troch kľúčových mestách, Madison, Milwaukee a Beloit?

Načasovanie nie je náhodné.

Nedeľa 30. júna:

Utorok 2. júla:

(zdroj)

Volebné lístky zaslané poštou sú zrejme veľmi dôležité pre My Vote Wisconsin.

Via AP:

Ak raz uvidíte šnúrky na marionetách, už nikdy sa nemôžete vrátiť k tomu momentu predstavenia, keď ste ich nevideli.

Prevzaté so súhlasom Konzervatívneho stromu.