Kirby chce od Kyjeva odpoveď

Kirby chce od Kyjeva odpoveď

Hovorca Bieleho domu John Kirby chce od Kyjeva
vysvetlenie zmyslu útoku na Kurskú oblasť. Biely dom síce  povolil AFU používať americké zbrane proti
ruským bojovým cieľom v Rusku, lenže ukrajinská armáda tie zbrane nepoužíva proti
ruskej armáde, ale proti civilným cieľom a teda v rozpore so súhlasom Bieleho
domu tu.

USA životy ruských občanov nezaujímajú, obávajú sa  zatiahnutia USA do priamej vojny s Ruskom. Operácia podľa konsternovaného Kirbyho, prebehla bez vedomia a konzultácií s Pentagonom a Bielym domom.
Hypotéza. Kyjev začal kopírovať cestu Netanyahua vo vzťahu k USA: My si to podľa seba, ale donútime USA, aby nás v tých sračkách, ktoré sme si vyrobili, nenechali utopiť a nasypali nám ďalšie peniaze a zbrane. To je presná charakteristika toho, čo predvádza Bibi v Gaze v otázke ľudských práv a genocídy Palestínčanov. Kyjev zrejme očakáva, že keď začne útočiť do vnútrozemia Ruska americkými zbraňami, napr. vozidlami Bradley, Hmuvee a rovnako aj PVO strelami Stinger a Javelin, že to skrátka zatiahne USA hlboko do vojny na ruskom území. A toho sa Biely dom desí.
AFU ale obsadila plynovú prečerpávaciu stanicu GIS
Sudža
, ktorá leží asi 1 km od hranice s Ukrajinou. Tá je pritom poslednou
stanicou, ktorá ešte zostáva v prevádzke a do EÚ dodáva ruský plyn potrubím.
Objavujú sa názory, že práve likvidácia tejto prečerpávacej stanice môže úplne
odrezať EÚ od posledných dodávok ruského neskvapalneného plynu.
Zákon kontraproduktivity. Ukrajinci majúci brániť svoje územia, ale s tisíckou mužov už postupne eliminovaných Rusmi, prenikli do regiónu Kursk. Urýchľujú a zintenzívňujú cestu do finále konca odporu Ukrajiny. Reakcia rovná sa protireakcia.
Ruská armáda zastavila postup ukrajinských vojakov v Kurskej oblasti, ale nad celou operáciou už má otázniky aj Washington a chce počuť od Kyjeva vysvetlenie! Rozhodol sa Zelenský, že okopíruje vo vojne s Ruskom tzv. Bibiho anti-mierovú cestu? Alebo ide o posledný výkrik AFU pred definitívnym koncom vojny s cieľom zakrytia pár dní starého defaultu a hrozby štátneho bankrotu?

Pekne pozdravujem.
Juraj Režo alias notorickyobcan