Zatkli siedmich kresťanov, ktorí protestovali v Paríži proti ceremoniálu olympijských hier. Vieme si niečo také predstaviť pri moslimoch či LGBT? –

Zatkli siedmich kresťanov, ktorí protestovali v Paríži proti ceremoniálu olympijských hier. Vieme si niečo také predstaviť pri moslimoch či LGBT? –

8. augusta 2024  


Krátke správy

Nielenže nás budú cieľavedome urážať, ale ešte nás potom potrestajú za to, že sme urazení. Správa, ktorú priniesla agentúra Catholic News Agency (CNA) dokonale vystihuje druhoradé postavenie kresťanov v súčasnom európskom raji.

Prezident CitizenGO Ignacio Arsuaga
zdroj: wikimedia commons

V pondelok zatkli v Paríži sedem katolíckych aktivistov z organizácie CitizenGo, ktorí sa presúvali ulicami Paríža na autobuse, ktorý niesol protestné výzvy proti blasfemickému a urážlivému ceremoniálu na olympijských hrách Paríž 2024.

Autobus bol na jednej strane ozdobený výjavom z rúhavého výsmechu z Poslednej večere, ktorý bol súčasťou otváracieho ceremoniálu olympijských hier, a na druhej strane sloganom „Stop útokom na kresťanov!

Text na autobuse obsahoval aj webovú adresu petície na obranu práv veriacich, ktorú podpísalo už viac ako 386-tisíc ľudí a adresovanú orgánom Medzinárodného olympijského výboru.

To stačilo k tomu, aby v sekularistickom francúzskom raji, na území nanajvýš tolerantnej Európskej únie, ktorá ústami svojich predstaviteľov neustále bojuje za „slobodu prejavu“ a chránia ju proti populistom a dezinformátorom, aby polícia zatkla siedmich ľudí a postavila ich pred súd.

Podľa CitizenGo vozidlo zadržali príslušníci francúzskeho žandárstva „so zbraňou“. Šesť členov CitizenGO spolu s vodičom autobusu „prevážali z jednej policajnej stanice na druhú, zaobchádzali s nimi ponižujúcim spôsobom a zakázali im komunikáciu s vonkajším svetom,“ ako uviedli vo vyhlásení pre médiá.

Po zabavení vozidla (!) parížska prokuratúra začala konanie proti zadržaným, hoci v utorok popoludní, takmer o 24 hodín neskôr, boli informovaní, „že nebudú obvinení“.

Pre CitizenGO je tento incident „mimoriadne vážny“ a predstavuje „nový útok na náboženskú slobodu a na kresťanov, rovnako ako otvárací ceremoniál olympijských hier“.

V dôsledku toho prezident CitizenGO Ignacio Arsuaga oznámil, že organizácia podá žalobu na francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, kanceláriu generálneho prokurátora krajiny a žandárstvo.

Arsuaga uviedol, že „progresívne vlády sú čoraz totalitnejšie“ a že to, čo členovia jeho organizácie utrpeli, odhaľuje, „že progresivistická woke ideológia má za cieľ odstrániť kresťanské symboly“.

V tejto súvislosti poukázal na to, že „to isté sa deje v Španielsku s hrozbami vlády ohľadom Údolia padlých a najväčšieho kríža na svete“.

BM

Zdroj: CNA, National Carholic Register, ilustračný obrázok, zdroj – wikimedia commons

PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 €
10 €
20 €
50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)