Kanadská hospicová spoločnosť poskytuje "anjelov strážnych" na ochranu pacientov pred eutanáziou

Kanadská hospicová spoločnosť poskytuje "anjelov strážnych" na ochranu pacientov pred eutanáziou

Hospicová spoločnosť Delta (DHS), jeden z jediných hospicov v Kanade, ktorý je plne naklonený životu, aktívne vyhľadáva pacientov v systéme zdravotnej starostlivosti, aby im mohol byť pridelený jeden z jej „strážnych anjelov“, ktorý zabezpečí, aby neboli „tlačení“ do štátom podporovanej eutanázie.

“Naše spustenie Strážnych anjelov je teraz v štádiu, keď potrebujeme klientov, povedala pre LifeSiteNews prezidentka DHS Angelina Irelandová. “Hľadáme pacientov v rámci systému zdravotnej starostlivosti, ktorí by chceli anjela, tých, ktorí sú v nemocnici, hospici, oddeleniach dlhodobej starostlivosti, paliatívnej starostlivosti alebo ľudí s chronickým alebo nevyliečiteľným ochorením.”

Ireland uviedol, že pacienti alebo ich blízki nás môžu “osloviť&nbspa požiadať o jedného z našich anjelov.”

“Sú to “priateľskí návštevníci s&nbspposlaním.’Poslaním je zabezpečiť, aby pacienti dostávali náležitú zdravotnú starostlivosť, paliatívnu starostlivosť a aby neboli tlačení do eutanázie alebo MAiD,” povedala.

Medicínska pomoc pri umieraní (MAiD), ako ju pomenovala liberálna vláda premiéra Justina Trudeaua, sa stala legálnou v roku 2016. Vo februári, po nátlaku pro-life, lekárskych a psychiatrických skupín, ako aj väčšiny kanadských’provincií, federálna vláda odložila plánované rozšírenie MAiD na osoby trpiace výlučne duševnými chorobami do roku 2027.

Počet Kanaďanov usmrtených smrtiacou injekciou od roku 2016 sa blíži k 65 000, pričom len v roku 2023 sa odhaduje 16 000 úmrtí, a mnohí sa obávajú, že kvôli manipulácii s oficiálnymi štatistikami môže byť toto číslo ešte vyššie.

Skutočne, nedávna aktualizácia kanadského štatistického úradu priznala že vylúčila eutanáziu zo svojich súčtov úmrtí napriek tomu, že je to šiesta najčastejšia príčina úmrtnosti v krajine.

Vlani ministerstvo zdravotníctva spustilo národnú “iniciatívu Strážni anjeli”. Cieľom tohto programu je pomôcť chorým a zraniteľným Kanaďanom, ktorí uviazli v systéme zdravotnej starostlivosti, aby mali na svojej strane osobného advokáta, ktorý bude obhajovať “posvätnosť života” pred eutanáziou.

Tento nová iniciatíva je “národný program na podporu zdravotnej starostlivosti, ktorý spája našich súcitných, vyškolených dobrovoľných zdravotných advokátov, s ľuďmi, ktorí sa pohybujú v čoraz náročnejšom systéme zdravotnej starostlivosti.”

Program “Strážni anjeli” pomáha zabezpečiť, aby existovala osoba, ktorá “sa bude za vás alebo vašich blízkych zasadzovať so starostlivosťou, podporou a rešpektom,” uviedla Irelandová.

Ministerstvo zdravotníctva tiež nedávno založilo národný register Do Not Euthanize (DNE), ktorý podľa neho pomôže “chrániť” zraniteľných občanov” pred “predčasnou smrťou eutanáziou.”

DHS hovorí, že tvrdá práca a ‘dôvera v Boha’ sú kľúčové pri pomoci opäť ponúkať programy

Ireland pre LifeSiteNews povedal, že to boli ťažké tri roky, odkedy bola DHS vysťahovaná zo svojich dvoch budov po tom, čo Fraser Health Authority, jeden z piatich verejne financovaných zdravotníckych regiónov v Britskej Kolumbii, zrušil nájomnú zmluvu. Odvtedy však “trpezlivosť a dôvera v Boha” znamená, že DHS môže “opäť ponúkať programy v súlade s naším záväzkom chrániť a poskytovať paliatívnu starostlivosť,” ako napríklad svoj program Strážni anjeli.

“Hoci sme boli vylúčení zo zdravotníckeho systému a nebolo nám umožnené mať hospicové zariadenie, vyvinuli sme programy, ktoré pomáhajú chrániť ľudí pred ‘MAID,’” a tak im dávajú najlepšiu šancu na prístup k riadnej zdravotnej starostlivosti vnútri dravého systému, povedal Ireland pre LifeSiteNews.

“Naša predbežná smernica o&nbspneutralizácii bola veľmi úspešná a v celej krajine sme rozdali viac ako 8 000 DNE, pričom žiadosti prichádzajú denne. Náš nový národný register a prispôsobené peňaženkové karty DNE sú tiež mimoriadne&nbsppopulárne a snažíme sa držať krok s&nbspdopytom.”

V súčasnej situácii DHS v súčasnosti pôsobí v&nbspmalej kancelárii po tom, čo jej Hospic Irene Thomas a Centrum podpornej starostlivosti prevzal Fraser Health Authority. DHS nedostala žiadnu kompenzáciu za svoj majetok, ktorého hodnota sa podľa Irelanda odhaduje na 9 miliónov dolárov.

Hospic Irene Thomas teraz prevádzkuje vláda, a to spolu s eutanáziou.

Ireland poznamenal, že dopyt po jeho programe DNE “nám potvrdzuje to, čo sme už vedeli.”

“Naši ľudia nechcú mať nič spoločné s vládnym programom eutanázie,” povedala.

“Prosíme všetkých, aby sa chránili vo vnútri systému zdravotnej starostlivosti tým, že si objednajú DNE a kartu veľkosti peňaženky. ‘Do Not Euthanize’ (DNE) Advance Directive & Wallet Cards – Delta Hospice Society.”

Tí, ktorí chcú získať viac informácií o programe DHS’Guadian Angels, môžu navštíviť https://deltahospicesociety.org/guardian-angels/