Krížom-krážom prepustený Bidenov úradník unikol väzeniu za tretí prípad krádeže letiskovej batožiny

Krížom-krážom prepustený Bidenov úradník unikol väzeniu za tretí prípad krádeže letiskovej batožiny

“Nonbinary” bývalý Bidenov energetický úradník Sam Brinton si v rámci dohody o priznaní viny, ktorú dosiahol s prokuratúrou, neodsedí žiadny trest odňatia slobody za krádež batožiny na letisku vo Virgínii.

V máji 2023 bol zatknutý vo svojom dome v Marylande za tretí údajný trestný čin na Národnom letisku Ronalda Reagana za to, že vzal kufor patriaci tanzánskej módnej návrhárke Asyi Khamsinovej, ktorá si všimla fotografie Brintona zverejnené na internete, na ktorých mal oblečené jej šaty.

Posledný týždeň však Washington Free Beacon informoval, že na všeobecnom okresnom súde v Arlingtone sa dosiahlo zmierenie v prípade Reagan National, v rámci ktorého sa Brinton priznal k drobnej krádeži, čo je priestupok, a namiesto trestu odňatia slobody súhlasil s tým, že nastúpi do programu odklonu od dospelých, v rámci ktorého sa vyžaduje psychiatrická liečba, ospravedlňujúci list a 50 hodín verejnoprospešných prác. Znamená to, že sa teraz vyhol väzeniu za všetky tri trestné činy.

“Uznesenie, ku ktorému sme dospeli, je podložené faktami a okolnosťami celého prípadu,” uviedla Jessika Thomasová, hovorkyňa Arlington County commonwealth’prokurátorky Parisy Dehghani-Taftiovej.“Nanešťastie, keďže tento prípad zostáva v štádiu riešenia, nesmieme sa k nemu ďalej vyjadrovať.”

Brinton sa s Khamsinovou dohodol aj na urovnaní sporu, v rámci ktorého jej napísal ospravedlňujúci list a súhlasil so zaplatením nezverejnenej sumy peňazí.

“Pán Brinton sa Asyi Khamsinovej ospravedlnil a Asya Khamsinová pánovi Brintonovi odpustila. Brintonovi,”uviedol Khamsin’advokát. “Asya Khamsin sa rozhodla nezverejniť ospravedlňujúci list pána Brintona”pretože ho považuje za celkom osobný, citlivý, úprimný a úprimný. Asya Khamsinová dúfa, že príklad zmierenia, ktorý dala ona a pán Brinton, povzbudí toleranciu a spolužitie v Amerike, najmä v tomto čase nešťastného verejného napätia. Asya Khamsinová želá pánovi Brintonovi všetko najlepšie.”

Pôvodné prepustenie Brintona’vyvolalo v tom čase poplach pre jeho mimoškolské aktivity, vrátane drag, BDSM-fetišu pre psov a lobovania proti terapii rozhovorov pre neželané homosexuálne túžby. Hoci tvrdí, že “prežil traumatickú a mučivú skúsenosť s konverznou terapiou,” jeho rodinní príslušníci túto výpoveď dôrazne spochybnili