Mel Gibson arcibiskupovi Viganovi: "Ste novodobý Atanáz!

Mel Gibson arcibiskupovi Viganovi: "Ste novodobý Atanáz!

Poznámka redaktora: Nasledujúci list Mela Gibsona arcibiskupovi Carlovi Marii Viganovi sa objavil najprv na webovej stránke talianskeho novinára Alda Mariu Valliho. Odvtedy ho arcibiskup Viganò propagoval na stránke X. LifeSite získal aj priame potvrdenie od Mela Gibsona, že list skutočne napísal.

~~~

Drahý arcibiskup,

Jsem si istý, že ste od Jorgeho Bergoglia nečakali nič iné.

Viem, že viete, že nemá žiadnu autoritu – takže si nie som istý, ako vás to ovplyvní do budúcnosti. Dúfam, že budete aj naďalej sám slúžiť omšu a prijímať sviatosti – je to naozaj odznak cti, keď sa vám falošná pokoncilovej cirkev vyhýba.

Máte moju sústrasť, že verejne trpíte túto ťažkú nespravodlivosť. Pre mňa a mnohých ďalších ste najodvážnejším hrdinom.

Ako vždy ste trafili klinec po hlavičke, čo sa týka Františkovej nelegitímnosti. Vyjadrujete základné problémy inštitúcie, ktorá zatienila pravú Cirkev, a ja oceňujem vašu odvahu vyjadriť to, ale ešte viac zachovať vernosť pravej Cirkvi!

Ste novodobý Atanáz! Mám všetku úctu k spôsobu, akým brániš Krista a jeho Cirkev. Súhlasím s vami na 100 %, že pokoncilovej cirkvi II. vatikánskeho koncilu je falošná cirkev. Preto som si vybudoval katolícku cirkev, ktorá sa uctieva len tradične. Môžete tam kedykoľvek prísť a slúžiť svätú omšu.

Samozrejme, že to, že vás Jorge Bergoglio nazval schizmatikom a exkomunikoval, je ako odznak cti, keď si uvedomíte, že je totálny odpadlík a vylučuje vás z falošnej inštitúcie.

Pamätajte si, že skutočná schizma si vyžaduje inovácie, čo ste vy neurobili, ale čo Bergoglio robí každým dychom.

On je teda schizmatik! Sám sa však už ipso facto exkomunikoval svojimi mnohými verejnými herézami (kánon 188 v kódexe z roku 1917).

Ako už viete, nemá moc exkomunikovať vás, pretože ani nie je katolík.

Tak sa radujte! Som s vami a dúfam, že Bergoglio exkomunikuje aj mňa z jeho falošnej cirkvi.

Bergoglio a jeho kohorty majú šaty a budovy, ale vy máte vieru.

Boh vás žehnaj a chráň. Ak by ste niečo potrebovali, stačí sa opýtať, budem sa snažiť čo najlepšie pomôcť.

S obdivom a nehynúcou úctou.

Mel Gibson