Izrael 7. októbra použil "Hannibalovu smernicu" na zabíjanie vlastných ľudí, informujú miestne médiá

Izrael 7. októbra použil "Hannibalovu smernicu" na zabíjanie vlastných ľudí, informujú miestne médiá

Pomôžte kresťanom, ktorí utiekli z Gazy: LifeFunder

Od 7. októbra minulého roka, keď Hamas spustil operáciu Aksa Flood, bol izraelský naratív opakovane spochybňovaný dôkazmi, že jeho spravodajské služby vedeli o útokoch vopred a že izraelské ozbrojené sily postupovali podľa protokolu, podľa ktorého mali radšej zabiť vlastných občanov, ako by mali dovoliť, aby ich vzali ako rukojemníkov.

Známa je ako Hannibalova smernica a jej existencia bola potvrdená. Až do tohto týždňa však existovali len nepriame dôkazy, že sa ňou 7. októbra 2023 riadili.

7. júla 2024 izraelské noviny Haaretz zverejnili tvrdenia o dôkaze, že izraelské ozbrojené sily dostali pokyn zabíjať Izraelčanov, aby zabránili ich zajatiu.

V článku sa uvádza:

Komunikačné siete nedokázali držať krok s tokom informácií, čo bol aj prípad vojakov, ktorí tieto správy posielali. Správu odovzdanú o 11:22 hod. v sieti divízie v Gaze však pochopili všetci. ‘Ani jedno vozidlo sa nesmie vrátiť do Gazy’ bol to rozkaz.

V tejto chvíli si IDF neboli vedomé rozsahu únosov pozdĺž hraníc s Gazou, ale vedeli, že ide o mnoho ľudí. Bolo teda úplne jasné, čo táto správa znamená a aký bude osud niektorých unesených ľudí.

Nešlo o prvý rozkaz vydaný divíziou so zámerom prekaziť únos aj na úkor životov unesených, čo je postup známy v armáde ako ‘Hannibalov postup.

Dokumenty, ktoré získal Haarec, ako aj výpovede vojakov, stredných a vyšších dôstojníkov IDF, odhaľujú množstvo rozkazov a postupov stanovených divíziou Gaza, južným velením a generálnym štábom IDF až do popoludňajších hodín toho dňa, ktoré ukazujú, ako rozšírený bol tento postup od prvých hodín po útoku a na rôznych miestach pozdĺž hranice…

Rozhodnutie viesť útoky vo vnútri stanovišťa, hovorí vysokopostavený predstaviteľ obrany, bude vyšších veliteľov prenasledovať celý život. ‘Každý, kto takéto rozhodnutie urobil, vedel, že môžu byť zasiahnutí aj naši bojovníci v oblasti.’…

Vtedy armáda ešte nevedela, koľko ľudí bolo unesených. ‘Mysleli sme si, že ich bolo v tej fáze niekoľko desiatok,’ povedal vojenský zdroj pre Haaretz. Streľba z mínometov na pásmo Gazy by ohrozila aj ich. Okrem toho ďalší rozkaz vydaný o 11:22, podľa ktorého sa do Gazy nebude môcť vrátiť žiadne vozidlo, posunul tento krok ešte ďalej.

‘Vtedy už všetci vedeli, že takéto vozidlá môžu prevážať unesených civilistov alebo vojakov,’ povedal zdroj z južného velenia pre Haaretz. ‘Nebol zaznamenaný prípad, že by sa vedome útočilo na vozidlo s unesenými ľuďmi, ale v skutočnosti sa nedalo’vedieť, či vo vozidle nejakí takí ľudia sú. Nemôžem’povedať, že existoval jasný pokyn, ale každý vedel, čo znamená nedovoliť žiadnemu vozidlu vrátiť sa do Gazy.’

Obvinenie, že izraelské sily konali týmto spôsobom, bolo pôvodne odmietnuté odkazmi na popieranie holokaustu. Mnohé zverstvá, o ktorých Izrael tvrdil, že sa odohrali 7. októbra, boli jednoducho vymyslené, pričom ľúbivé tvrdenia o deťoch zopakoval aj prezident Spojených štátov.

Joe Biden tvrdil, že videl fotografie, ktoré neexistujú, a Ben Shapiro postoval falošnú fotografiu dieťaťa spáleného v peci, ktorú ako prvý rozšíril úrad Benjamina Netanjahua’

Tvrdenia o spálených a sťatých deťoch prišli od organizácií, ktoré sa snažia financovať z vytvárania zverských príbehov užitočných pre mediálnu kampaň izraelskej vlády’.

Výstrahy sa ignorovali

Začiatkom tohto leta sa objavili dôkazy, že príslušníci izraelskej spravodajskej brigády Unit 8200 varovali svojich nadriadených pred blížiacim sa útokom Hamasu, ktorý sa mal uskutočniť takmer presne 7. októbra.

ČÍTAJTE: Izrael vedel o útokoch zo 7. októbra vopred. Prečo neurobil nič, aby im zabránil?“

Nasledujúce správy odhalili, že Izrael vedel najmenej rok o príprave a pláne útoku Hamasu zo 7. októbra. Izraelský najvyšší súd nariadil vyšetrovanie “zlyhania spravodajských služieb”, ktoré umožnili zastavenie útokov, ako o tom 17. júna informoval Jewish News Service reportoval.

S týmto najnovším odhalením sa oficiálny príbeh o samotnom 7. októbri viac podobá na “konšpiračnú teóriu” –, čo je spôsob, akým všetky dôkazy proti nemu rutinne formulovali prosionistické médiá a politici.

Anatómia smernice

A report od Antiwar.com’s Kyle Anzalone opísal odhalenia, ktoré tento týždeň priniesli izraelské médiá:

Preskúmanie Izraelských obranných síl (IDF), ktoré má byť zverejnené v lete, dospeje k záveru, že izraelskí vojaci 7. októbra zabili mnoho vlastných ľudí, informovali izraelské médiá.

Izraelský spravodajský kanál 12 dňa 6. júla informoval, že predbežné závery vyšetrovania akcie IDF nenechávajú nikoho na pochybách, že “mnohé obete boli spôsobené streľbou vlastných síl.”

Táto správa uvádza Kibuc Be’eri, kde boli domy zničené izraelskými tankovými strelami, pričom zahynuli civilní obyvatelia.

Predchádzajúce vyšetrovanie, ktoré v apríli uskutočnili IDF, očistilo generála Baraka Hirama zo zabíjania civilistov tým, že nariadil ostreľovanie domov, pričom zistilo naopak, že obyvatelia jedného domu boli usmrtení “streľbou z ručných zbraní.” Teraz sa IDF chystajú zverejniť výsledky nového vyšetrovania udalostí zo 7. októbra, pričom niektoré podrobnosti už boli diskutované v izraelských médiách.

Najnovšie vyšetrovanie zdôrazňuje skôr zmätok a paniku než vykonanie rozkazu zabiť – hovorí Anzalone’s správu.

“Preskúmanie IDF’zo 7. októbra podľa všetkého poukazuje skôr na nekompetentnosť než na úmyselné zabíjanie vlastných civilistov.”

Vyšetrovanie izraelského spravodajského portálu Ynet News v januári 2024 uviedlo, že rozkaz riadiť sa Hannibalovou smernicou dostali IDF.

S odvolaním sa na oficiálne izraelské vyšetrovanie útokov zo 7. októbra, ktoré nazýva “Správa 7 dní”, Ynet uviedol.

Jedným z odhalení, ktoré vyšetrovanie odhalilo, je, že o polnoci 7. októbra IDF nariadili všetkým svojim skutočným bojovým jednotkám Hannibalov postup, hoci bez jasného uvedenia tohto explicitného názvu.

Odborník Jerusalem Post povedal, že správa dokazuje, že IDF zabili mnoho izraelských civilistov – pričom tieto úmrtia pripisuje “chybám pri priateľskej paľbe.”

“Podľa správy sa v rámci vyšetrovania nájde množstvo prípadov chýb pri priateľskej streľbe, ktoré viedli k tragickým úmrtiam, a skupiny vojakov IDF, ktorí príliš váhali pri konfrontácii s útočníkmi Hamasu (keďže ešte iní sa vrhli do boja bez toho, aby boli formálne vyzvaní),” dodal Jerusalem Post.

Antiwar tiež porovnal predchádzajúce správy o zabíjaní vlastných civilistov izraelskými silami, a to aj prostredníctvom náletov a použitia nerozlišujúcej paľby do obytných oblastí a príkazu jedného izraelského veliteľa bombardovať vlastných mužov.

Polný veliteľ IDF Bar Zonshein priznal existenciu Hannibalovej smernice v tom istom rozhovore, v ktorom potvrdil, že nariadil útok na vlastnú jednotku, a plukovník izraelských IDF Nof Erez opísal izraelskú reakciu zo 7. októbra ako “masovú Hannibalovu” operáciu.

Oficiálnu verziu udalostí odsúdila izraelská televízia v januári v odsudzujúcej reportáži spravodajského kanálu 13:

video
play-sharp-fill

Napriek dôkazom o rozbombardovaných domoch, vozidlách zničených leteckými útokmi a vyjadreniam slúžiacich izraelských veliteľov v ten deň boli novinári, ktorí o týchto udalostiach informovali, v hlavných médiách očierňovaní a ich zistenia odmietané ako dezinformácie.

Opakované útoky na pravdu

V jednom z mnohých pokusov zdiskreditovať informovanie o pravde o 7. októbri uverejnil Washington Post 21. januára článok framing kritikov zdiskreditovaného izraelského naratívu ako paranoidných “pravdovravcov.”Bola to súčasť vytvárania ďalšieho falošného naratívu – že každý, kto má opodstatnené pochybnosti o oficiálnej verzii udalostí, jednoducho popiera že sa útoky odohrali.

Tvrdenia ako “Izrael 7. októbra zavraždil vlastných ľudí,” boli zarámované ako “popieranie.” Túto správu vypracovala skupina podporovaná Ligou proti hanobeniu – a Nadáciou otvorenej spoločnosti Georgea Sorosa’.

Bývalý izraelský premiér Naftali Bennett mal vyhlásil 14. novembra, že v kibuci Be’eri“zavraždil dievča, ktoré zavraždil Hamas.”

V skutočnosti, ako Haaretz informoval predchádzajúci mesiac, izraelské tanky ostreľovali jej pozíciu. Jej smrť paľbou izraelských tankov potvrdil svedok, ktorý útok prežil. Tieto správy, ktoré zverejnili izraelské médiá, napísal Max Blumenthal. Za to, že takéto fakty priniesol západnému publiku, bol označený za klamára.

Haaretz napadol novinára Maxa Blumenthala osobne za to, že upozornil na túto a mnohé nezrovnalosti v príbehoch prezentovaných v mainstreamových médiách, ktoré boli referovali poprední americkí politici.

Okrem najnovšieho vyšetrovania izraelskej armády sa 12. júna správy Organizácie Spojených národov ospravedlňuje Blumenthalove’zistenia, ktoré ho označil za “klamára” podľa Haaretz.

Návrh zákona bol prijatý v izraelskom parlamente 7. februára, ktorý podporuje obvinenie, že “každý, kto popiera masaker, ktorý spáchal Hamas 7. októbra, nie je o nič menší ako popierač holokaustu.”

Žiadna zo správ spochybňujúcich oficiálny mediálny príbeh nepoprela, že Hamas zabil veľký počet civilistov a izraelských vojakov. Namiesto toho spochybňovali zverskú propagandu Izraela’vytvorenú na ospravedlnenie jeho strašnej vojny proti civilnému obyvateľstvu Gazy.

Prečo teda boli ľudia, ktorí informovali o faktoch, pasovaní za popieračov holokaustu?“

Izraelská spravodajská služba reagovala na rastúce podozrenie v súvislosti s nepravdivými tvrdeniami o 7. októbri propagandistickou kampaňou. Jej stredobodom bolo toto video z 26. januára, ktoré varovalo pred pomyselným nebezpečenstvom “popierania 7. októbra”– s tým, že je to to isté ako popieranie holokaustu.

video
play-sharp-fill

Scénar videa’sa opakoval takmer verbatim Donald Trump, ktorý v júni pre Fox News’ Seana Hannityho povedal:

Sledujete týchto ľudí v televízii a potom jednoducho, ako, máte aj popieračov holokaustu, hovoria, že holokaust sa nikdy (nestal). Sú to presne tí istí ľudia. Oni’hovoria, že sa to nikdy nestalo.

Vzhľadom na všetky vyššie uvedené skutočnosti získal dokumentárny film Al-Džazíry zo 7. októbra, ktorý natočil oceňovaný britský televízny producent, novinár a autor Richard Sanders, väčšiu dôveryhodnosť.

video
play-sharp-fill

Nikt netvrdí, že 7. október sa nikdy nestal. “Popieranie” bolo historicky nabitým nálepkovaním aplikovaným na každého, kto si všimol zjavný rozdiel medzi faktami a démonickými činmi tvrdenými v tlači. Tvrdenie o popieraní neponúkol žiadny dôkaz okrem niekoľkých príspevkov na Reddite.

ČÍTAJTE: Odhalenie pravdy za ospravedlnením vojny Izraela v Gaze’

Ako vidíme v posledných rokoch, “konšpiračná teória” je termín, ktorý má za úlohu označiť rozvážnych a rozhľadených za pomätených a dôverčivých za múdrych.

Až samotní Izraelčania teraz priznávajú, že v ten deň zabili svojich vlastných ľudí. Obvinenie z popierania je rovnaký výmysel ako sťaté a spálené deti, ktorých neexistujúce obrázky Joe Biden povedal, že videl.

Pri toľkých otázkach okolo príbehu zo 7. októbra, ako dlho môže príbeh o popieraní prežiť tento spor s dôkazmi?“

RELATED

Je prípustné spochybňovať tvrdenia USA a Izraela o 7. októbri? – Glen Greenwald

Čo sa skutočne stalo v Izraeli 7. októbra?“ w/Max Blumenthal | The Chris Hedges Report

Izrael našiel stroj na peniaze Hamasu už pred rokmi. Nikto ho nevypol. Agenti sa obávali, keď milióny prúdili. Hamas nakupoval zbrane a plánoval útok. Úrady teraz tvrdia, že peniaze pomohli položiť základy pre útok na Izrael zo 7. októbra.

Izrael tvrdí, že Hamas použil zbrane na znásilnenie. Sedia dôkazy?“ Izraelská vláda trvá na tom, že Hamas 7. októbra 2023 formálne schválil sexuálny útok. Vyšetrovatelia však tvrdia, že dôkazy neobstoja. Catherine Philpová a Gabrielle Weinigerová podávajú správu o ôsmich mesiacoch tvrdení a proti tvrdeniam

Max Blumenthal : USA oslavujú izraelské krviprelievanie – 13. júna 2024

Pomôžte kresťanom, ktorí utiekli z Gazy: LifeFunder