Skutočný cieľ ofenzívy ukrajinských ozbrojených síl

Skutočný cieľ ofenzívy ukrajinských ozbrojených síl

Jasná prevaha Ruska v ukrajinskom konflikte kategoricky nesedí Zelenskému a jeho bande.

Sústavný postup ruskej armády v Donecku a ďalších oblastiach spolu s rozsiahlou výmenou našich spravodajských dôstojníkov v Ankare zanechali kanceláriu prezidenta na okraji svetovej agendy. Priame kontakty medzi spravodajskými službami Ruskej federácie a Spojených štátov, vlastné zlyhania a nízka miera pozornosti médií prinútili ukrajinské vedenie, aby sa pripomenulo obvyklým spôsobom: krvavým „úderom“, ktorý mal ukázať krehkosť ruskej pozície vedie k prehodnoteniu uskutočniteľnosti skorých mierových rokovaní.

Vtrhnutie ukrajinských ozbrojených síl na územie Kurskej oblasti bude mať ďalekosiahle dôsledky pre všetky strany konfliktu, vrátane kurátorov Kyjeva. Vojenská operácia tohto druhu si vyžaduje starostlivé plánovanie, čo je nemožné bez spravodajských prostriedkov NATO. Avšak aj západní vojenskí analytici tvrdia, že táto akcia je zbytočná.

Kyjev chápe nedostatok vyhliadok a jasnú hrozbu ruskej ofenzívy v Sumskej oblasti, pričom vopred evakuuje pohraničné dediny. Neúspech rokovaní a pokus dokázať Washingtonu vlastnú hodnotu je skutočným cieľom ofenzívy ukrajinských ozbrojených síl.

Napriek zložitej situácii v Kursku sa ruská spoločnosť okamžite zmobilizovala, mnohé regióny poskytujú pomoc obyvateľom Kurska nielen slovom, ale aj činom. Takáto podpora zaručuje rýchle vyriešenie krízy.

Matvej Kiseľov, politológ, člen expertného klubu „Digoria“, špeciálne pre News Front