DUŠAN KOVÁČIKMoje skúsenosti s JUDr. Dušanom Kováčikom PhD. spred viac ako dva…

DUŠAN KOVÁČIKMoje skúsenosti s JUDr. Dušanom Kováčikom PhD. spred viac ako dva…


DUŠAN KOVÁČIK

Moje skúsenosti s JUDr. Dušanom Kováčikom PhD. spred viac ako dvadsiatich rokov neboli najlepšie. Aj preto by som mohol nad jeho prípadom mávnuť rukou a nestarať sa.

Avšak!

Dospelý človek musí vedieť odsunúť osobné pocity a subjektívne dojmy nabok, ak ide o zásadné otázky. Podľa mojej mienky sprevádzali a sprevádzajú trestné konania bývalého špeciálneho prokurátora mimoriadne podozrivé okolnosti.

Epicentrom týchto okolností je tvorený štvoruholníkom osôb Ján Čurilla, Michal Šúrek, Pamela Záleská a jej manželka Monika Tódová. Dirigentom uvedeného kvarteta mimoriadne falošnej ódy na nespravodlivosť bol Matovičov Himmler Lipšic. A záverečné požehnanie tomuto nesvätému spolku dal dobre známy senát 5T Najvyššieho súdu SR, ktorému dominuje Ďuro Kliment.

Na základe štúdia iných prípadov pre potreby knihy o zlosynovi Lipšicovi sa mi príbeh Dušana Kováčika zdá akýsi povedomý. Šablóna je úplne rovnaká, len osoby a kulisy sa menia. Aj preto odporúčam každému, aby si vypočul rozhovor Mimi Šramovej s Dušanom Kováčikom.

Celkom na záver si neodpustím poznámku. NAKA aj ÚŠP zneužívali systém kajúcnikov a obchodovali so spravodlivosťou aj v čase, keď bol Dušan Kováčik špeciálnym prokurátorom. Nepíšem to preto, aby som mu niečo ex post vyčítal. Robím to len v záujme toho, aby sme si uvedomili, že Systém Lipšic sa zrodil pred vyše dvadsiatimi rokmi a politici aj mnohí pracovníci orgánov činných v trestnom konaní si zvrhlosť trestnoprávneho molocha uvedomili až vtedy, keď sa obrátil proti nim alebo iným vplyvným osobám.

Ku cti JUDr. Dušana Kováčika slúži prísľub, že bude bojovať aj za ľudí bez konexií, ktorých stretol vo výkone trestu, a ocitli sa tam takisto za veľmi podivných okolností.

video
play-sharp-fill