Skupina lekárov za život spúšťa program na vzdelávanie amerických lekárov o zvrátení potratovej pilulky

Skupina lekárov za život spúšťa program na vzdelávanie amerických lekárov o zvrátení potratovej pilulky

Ak sa potratová pilulka stáva najčastejším spôsobom zabíjania nenarodených detí v Amerike, jedna skupina lekárov sa snaží zabezpečiť, aby ženy vedeli, že môžu vyhľadať pomoc, ktorá by potenciálne zachránila ich deti’ aj po užití prvého lieku v dvojliekovej potratovej tabletke. 

Známa ako “zvrátenie potratovej pilulky” (APR), liečba je rovnaký protokol, ktorý sa používa na prevenciu potratov u rizikových žien od 50. rokov 20. storočia. Používa sa už 15 rokov. APR využíva progesterón na potlačenie alebo prekonanie účinku mifepristónu (prvého lieku v režime potratových tabliet), ktorý blokuje progesterón, prirodzene sa vyskytujúci tehotenský hormón. Tým sa nenarodenému dieťaťu odoberajú živiny. Podávanie progesterónu môže pôsobiť proti mifepristónu a udržať život dieťaťa. Obhajcovia potratov však tvrdia, že veda tento protokol nepodporuje a lekári by mali mať zakázané ho poskytovať. 

ČÍTAJTE: Kamala’kandidát na viceprezidenta Tim Walz má ako guvernér Minnesoty radikálne ľavicové záznamy 

AAPLOG, organizácia združujúca približne 7 500 pro-life lekárov, si kladie za cieľ ponúknuť na dôkazoch založené zdôvodnenie obrany a ochrany života tehotných žien a nenarodených detí. Grant vo výške 100 000 dolárov od nadácie Heritage Foundation umožní organizácii AAPLOG ponúknuť svoj Projekt vzdelávania a náboru o zvrátení potratových tabliet na podporu “jej úsilia využiť kontinuálne lekárske vzdelávanie (CME) spolu s rozsiahlou mediálnou kampaňou s cieľom osloviť lekárov, pacientov, poskytovateľov poistenia a bežných Američanov v celej krajine s pravdou o zvrátení potratových tabliet.” 

AAPLOG od jesene tohto roka zavádza online kurz o APR pre nemocnice a lekárov. 

Potraty podporujúca Americká akadémia pôrodníkov a gynekológov (ACOG) označila APR “za nevyskúšanú a neetickú.”A podľa NBC News v deviatich štátoch sa v súvislosti s protokolom objavili legislatívne snahy a súdne prípady. New York aj Kalifornia podali žaloby s cieľom zablokovať predpisovanie progesterónovej liečby s tvrdením, že APR je falošná a že každý, kto ju propaguje, sa dopúšťa falošnej reklamy. Colorado už prijalo zákon, ktorý lekárom zakazuje ponúkať ju, hoci zákon je v súčasnosti zablokovaný. 

Naproti tomu 15 ďalších štátov podniklo kroky na zabezpečenie toho, aby ženy, ktoré si vezmú potratovú tabletku, boli informované o existencii APR. V súčasnosti je súčasťou siete APR 1 400 lekárov, nemocníc a centier pre tehotné ženy a AAPLOG dúfa, že tento počet bude rásť. 

ČÍTAJTE: Najvyšší súd v Utahu odmietol zrušiť blokáciu štátneho zákona zakazujúceho väčšinu interrupcií 

Zástancovia interrupcií však ne súhlasia. Príklad: hoci existuje údajneo 5 000 životov, ktoré boli zachránené s pomocou APR, ACOG vo vyhlásení pre NBC News uviedla: “Ľudia, ktorí vyhľadávajú interrupčnú starostlivosť, tak robia po tom, čo urobia premyslené rozhodnutia, ktoré sú v súlade s ich hodnotami, prioritami a jedinečnými potrebami ich rodiny’. Spochybňovanie týchto premyslených rozhodnutí a propagovanie mýtov o ľútosti spojenej s interrupciou len udržiava stigmu interrupcie.” 

Toto je klamstvo, keďže Heartbeat International prijíma 170 telefonátov mesačne s otázkami o liečbe. Očakáva sa, že toto číslo bude stúpať, keďže prístup k potratovej tabletke sa rozširuje a mnohé ženy si liek užívajú doma. 

“Záchranná potratová tabletka (APR) je liečba založená na dôkazoch, ktorá zachránila život tisícom detí, ktorých matky začali chemický potrat, ale rozmysleli si to, povedala Christina Francis, M.D., výkonná riaditeľka AAPLOG. 

Nanešťastie, APR je pod útokom politických subjektov, ktoré chcú túto život zachraňujúcu liečbu zakázať. AAPLOG ako organizácia zastupujúca viac ako 7 000 lekárov chápe, že je dôležité, aby túto možnosť poskytovalo ženám viac lekárov. Vďaka cene Heritage Foundation’s Innovation prize budeme môcť spustiť online lekársky kurz, ktorý lekárom poskytne hlbokú vedeckú podporu pre APR, aby sa cítili sebaisto pri jej poskytovaní – poskytne ženám druhú šancu na voľbu a ich deťom druhú šancu na život.

Prevzaté so súhlasom z Živá akcia.