Kalifornský sudca nariadil zapečatiť prípad opatrovníctva Jamesa Youngera pred súdnym procesom

Kalifornský sudca nariadil zapečatiť prípad opatrovníctva Jamesa Youngera pred súdnym procesom

Texaský otec bojuje na súde, aby zabránil svojej bývalej manželke podrobiť ich syna experimentálnym transrodovým lekárskym zákrokom po tom, čo sa presťahovala do Kalifornie a zrejme využila zákon o útočisku pre transrodové osoby v Zlatom štáte.

Kalifornský sudca urobil mimoriadny krok, keď pred súdnym procesom celý prípad utajil pred verejnosťou a dokonca zabránil právnikom v prístupe k dokumentom prípadu.

“Moja bývalá manželka Anne Georgulasová chce vykastrovať môjho syna Jamesa,”povedal Jeff Younger, otec, v stredajšom vyhlásení pre denník The Daily Signal. James má 12 rokov. “Sudkyňa Michelle Kazadiová mi odmietla prístup k vlastným záznamom o prípade. Nezákonne zapečatila môj prípad bez prístupu verejnosti.”

Takisto obvinil predsedajúcu sudkyňu Shelley Kaufmanovú a sudcu Marka Juhasa zo zneužívania systému v neprospech jeho tvrdení.

“Sudkyňa Shelley Kaufmanová”nesprávne smerovala príkazy na nesprávnu adresu,”dodal. “Sudca Mark Juhas mi odoprel prístup k rozhodujúcim dôkazom tým, že stanovil príliš skorý termín súdneho pojednávania. Nemôžem’ani získať nezávislé lekárske vyšetrenie môjho syna.”

“Skorumpované losangeleské súdy zapečatili môj prípad, aby skryli svoju korupciu, keď kastrujú môjho syna,” uzavrel Younger.

Jeff Younger bojuje za zachovanie telesnej integrity svojho syna Jamesa od roku 2018. V tom roku, Georgulovci podali súdny príkaz, ktorým chceli Youngerovi zabrániť vstúpiť do Jamesovej školy a hovoriť o Jamesovi ako o mužovi. Porota odmietla udeliť Youngerovi alebo Georgulasovi plnú starostlivosť a vyžadovala Youngerov’súhlas na akékoľvek lekárske zákroky.

Youngerov’právny prípad vzbudil širokú pozornosť a otec kandidoval na miesto v Texaskej snemovne reprezentantov a postúpil do primárneho kola, ktoré v roku 2022 prehral.

Generálny prokurátor štátu Texas Ken Paxton vydal 18. februára 2022 oficiálne stanovisko, v ktorom uvádza, že vykonanie akéhokoľvek sterilizačného lekárskeho zákroku na dieťati predstavuje trestný čin zneužívania dieťaťa. Georgulasová neskôr označila Texas za krajinu s “nebezpečnou politickou klímou,” a v novembri 2022 sa presťahovala do Kalifornie. Guvernér Gavin Newsom, D-Calif, podpísal štátny senátny zákon 107, zmenil Kaliforniu na “útočisko štátu” pre “starostlivosť potvrdzujúcu rodovú príslušnosť.”

Younger sa odvolal na texaský najvyšší súd a upozornil, že Georgulas má v úmysle podrobiť jeho syna nezvratným transrodovým zásahom. Súd zamietol Youngerovu’žalobu po tom, ako Georgulasová súdu povedala, že nemá v úmysle podrobiť svojho syna týmto “zákrokom.” Vo februári však podala na Los Angeles County Superior Court návrh, ktorého cieľom bolo zrušiť ochranný príkaz, ktorý jej bránil podrobiť Jamesa “starostlivosti potvrdzujúcej pohlavie.”Georgulas” návrh cituje názory psychologičky Brigid Mariko Conn, ktorá uviedla, že James “má záujem” o “blokátory puberty,” estrogén a “operáciu spodnej časti tela,” t. j.t. j. odstránenie penisu a semenníkov.

ČÍTAJTE: Vojenská rodina žaluje nemocnicu v DC, ktorá mu odobrala autistického syna, ‘transformovala’ ho bez ich súhlasu

V apríli Younger predložil protichodnú znaleckú správu od dr. Miriam Grossmanovej, ktorá uviedla svoj názor, že James netrpí “rodovou dysfóriou” a že “rodovo potvrdzujúca starostlivosť” nie je účinná na liečbu takéhoto psychologického stavu, aj keby ho mal.

Podľa súdnych dokumentov, ktoré získal The Daily Signal, Kazadi 30. mája podal návrh na “uznanie prípadu za dôverný a zapečatenie všetkých súdnych záznamov” a na “uzavretie všetkých pojednávaní v tejto veci pre verejnosť.”

Kaufman následne 5. júna podal návrh na úpravu prípadu na “dôverný,” a nie zapečatený, ale Youngerov’právny zástupca Tracy Henderson pre The Daily Signal uviedol, že Kaufmanov’príkaz nebol vykonaný.

Hendersonová v podaní z 28. júna formálne vyzvala súd, aby príkaz zrušil.

“Sudkyňa Michelle Kazadiová porušila ústavné práva odporcu Jeffreyho Youngera a celej verejnosti tým, že vydala Príkaz hviezdnej komory – zjavne nezákonné nariadenie ‘zapečatenie’ celého prípadu (so spätnou platnosťou aj do budúcnosti), pričom celý prípad považuje za “dôverný” (uzatvára súdnu sieň pre verejnosť a spravodajské médiá),” napísal Henderson v memorande. “V priebehu niekoľkých hodín neznáma osoba alebo osoby v správe tohto súdu”spôsobili, že celý verejne prístupný záznam prípadu (‘Prístup k prípadu”) bol vymazaný, zmizol a zablokoval možnosť verejnosti stiahnuť si akékoľvek dokumenty z ‘Obrázkov dokumentov prípadu.’”

Younger “nemal prístup k spisu, aby sa vôbec dozvedel, kedy občianskoprávni úradníci vytýčia pojednávania o návrhoch, alebo aby získal kópie súdnych príkazov” a súd zaslal dokumenty na adresu, ktorú Henderson “už roky nepoužíva.”

Henderson’v súdnom podaní tvrdí, že zapečatenie Youngerovho”prípadu pripomína “prísne tajný, verejnosti neprístupný tribunál” v stredovekom Anglicku, ktorý sa stal známy ako “Hviezdna komora.”Táto “hviezdna komora pomáhala udržiavať tyraniu tým, že sa zbavovala zavedených súdnych postupov” a toto zneužívanie spravodlivosti inšpirovalo angloamerickú nedôveru k tajným súdnym procesom.

“Akýkoľvek argument podporujúci zapečatenie celej veci a uzavretie súdnej siene zlyháva, pretože celá história americkej jurisprudencie nás učí, že súdna sieň otvorená verejnosti je základnou súčasťou samotného súdneho systému,” napísal Henderson. Citovala tiež prísne pravidlá kalifornského Najvyššieho súdu’pre uzavreté konanie a dodala, že “žiaden z týchto štandardov nebol sformulovaný navrhovateľom, ani zistený rozhodujúcim súdom.”

Henderson ďalej upozorňuje na verejný záujem na kontroverziu okolo “gender-affirming care,” pričom poznamenáva, že Youngerov’8 rokov starý právny prípad získal širokú pozornosť a mediálne pokrytie, vrátane bývalej relácie Tuckera Carlsona’na Fox News. “Jasnejšie porušenie slobody tlače podľa prvého dodatku si možno len ťažko predstaviť.”

Henderson pripustil, že Kazadi “mohol považovať prípad za dôverný a zapečatiť záznamy na základe zistenia, že ide [o] prípad rodičovstva, ktorý sa týka oplodnenia in vitro. Ak by to bola pravda, potom sa podľa [kalifornského rodinného zákonníka] môže prípad považovať za dôverný. Keďže však žiadna zo strán nikdy nespochybnila rodičovstvo a žiadna zo strán ani netvrdí, že by tak niekedy urobila, súdu chýbal akýkoľvek základ na to, aby dospel k záveru, že ide o prípad rodičovstva.”

Alexander Baker, asistent právnika v Hendersonovom’tíme, pre denník The Daily Signal uviedol, že jeho tím podal päť nevyriešených návrhov v prípravnom konaní, pričom všetky je “potrebné” vyriešiť pred súdnym pojednávaním, ktoré bolo stanovené na 2. augusta.

Právny tím podal návrhy na zrušenie “nariadenia Hviezdnej komory”, na vyžiadanie nezávislého lekárskeho vyšetrenia dieťaťa s cieľom určiť jeho štádium puberty, na získanie odmeny pre advokáta”na vyrovnanie “veľký nepomer” medzi platobnou schopnosťou Younger’ a platobnou schopnosťou Georgulas’, vynútiť si zistenie (získať relevantné dokumenty od Georgulas na základe pôvodného súdneho príkazu z apríla) a návrh na súdne konanie s porotou.

“Súdne konanie nemôže pokračovať, pokiaľ sa nerozhodne o všetkých týchto návrhoch,” povedal Baker v utorok v telefonickom rozhovore. “Dnes sme podali tento mimoriadny návrh na skrátenie času, pretože termíny pojednávaní pre všetky naše návrhy stanovili až po súdnom konaní. Sudca náš návrh zamietol.”

“Niet pochýb o tom, že Jeffa navádzajú na nezákonný proces,” dodal Baker v ďalšom e-maile.

Sudcovia Kazadi, Juhas a Kaufman sa odmietli vyjadriť. Georgulova’právna zástupkyňa Alana Chazanová nereagovala na žiadosť denníka The Daily Signal’o komentár.

Kazadiho’príkaz “hviezdnej komory”zrejme pripomína príkazy predsedu súdu Benjamina T. Reyesa II’v podobnom prípade starostlivosti o dieťa, ktorý sa týkal transrodových lekárskych zásahov do dieťaťa v boji o opatrovníctvo, v prípade Teda Hudacka. Ako informoval The Christian Post’Brandon Showalter, Reyes vyškrtol Hudackove’podania zo záznamu, keďže Hudacko naliehal na súd, aby ľudí za pohŕdanie súdom pre porušenie súdneho nariadenia zakazujúceho akékoľvek transgenderové operácie jeho syna.

Younger’s “Save James” crowdfundingová kampaň na stránke GiveSendGo vyzbierala od stredy 20 000 dolárov na jeho právne poplatky.

Prevzaté so súhlasom The Daily Signal.