Farmaceutické spoločnosti a WHO sa spojili, aby vytvorili stály "pandemický" trh pre povinné experimentálne vakcíny

Farmaceutické spoločnosti a WHO sa spojili, aby vytvorili stály "pandemický" trh pre povinné experimentálne vakcíny

Občania USA: Podľa novej investigatívnej správy Maxa Jonesa z Unlimited Hangout’sa veľká farmaceutická spoločnosť a jej kľúčoví investori chystajú na novú stratégiu – “úplné ovládnutie verejného sektora, konkrétne Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), a regulačného systému, ktorý teraz drží celý trh ako rukojemníka”.

Čo’sa skrýva za novou stratégiou? Farmaceutický priemysel čelí “patentovému útesu” do roku 2030, keďže mnohé z jeho liekových hitov majú stratiť patentovú ochranu, čo ohrozuje tržby vo výške 180 miliárd dolárov a hrozí, že toto odvetvie sa prevráti.

Čítajte: Riaditeľ WHO Tedros: ‘Je’čas byť agresívnejší pri zatláčaní antivaxerov’

Podľa Jonesa roky, keď vypršali patenty na ziskové liekov, farmaceutické giganty nasadili stratégiu “fúzií a akvizícií”, keď skupovali menšie farmaceutické spoločnosti, aby doplnili svoje portfóliá výrobkov.

V dôsledku toho teraz odvetviu dominuje hŕstka spoločností, na väčšinu zdravotných problémov existujú konvenčné chemické lieky a regulačný proces pre nové lieky sa stal náročným.

Big Pharma sa teraz zamerala na získavanie biotechnológií a biologických spoločností, ktorých produkty sú “zložitejšie, nepredvídateľné a ich výroba je náročná a drahá,” ako lieky na chemickej báze, napísal Jones.

Konvenčné lieky sú chemicky syntetizované a majú známu štruktúru podľa amerického Úradu pre kontrolu potravín a liečiv (FDA). Biologické lieky pochádzajú zo živých ľudských, zvieracích buniek alebo buniek mikroorganizmov a sú technologicky upravené tak, aby boli zamerané na konkrétne bielkoviny alebo bunky imunitného systému. FDA nazýva biologiká “komplexnými zmesami, ktoré nie je možné ľahko identifikovať alebo charakterizovať.”

Biologiká ako trieda liekov ponúkajú lákavé riešenie problému patentových útesov, pretože ich nemožno’ľahko replikovať ako generické verzie bežných liekov.

Miesto toho výrobcovia vyrábajú “biologicky podobné lieky,”ktoré sa na rozdiel od genetických látok nedajú’jednoducho zameniť za pôvodný liek počas liečby bez vážnych bezpečnostných rizík, tvrdí Jones. A zatiaľ čo generické lieky sú lacné, výroba biologicky podobných liekov je stále nákladná. Existujú aj regulačné prekážky pri uvádzaní biologicky podobných liekov na trh.

Jones však napísal, že vážne bezpečnostné problémy spojené s biologickými liekmi — vysoké riziko závažných nežiaducich účinkov spojené s COVID-19 vakcína, napríklad — sťažujú výrobcom liekov komerčný úspech v bežnom regulačnom prostredí.

“Našťastie pre Big Pharma,”napísal Jones, WHO a jej súkromní podporovatelia “sa usilujú o bezprecedentný právny proces, ktorý by zacelil medzery, ktoré by mohli vyriešiť tieto významné trhové problémy aspoň niektorých biotechnológií.”

Takéto medzery spôsobili, že Pfizer a Moderna’s COVID-19 mRNA vakcíny — paradigmatickým príkladom tejto novej stratégie — najväčší ročný trhový úspech Big Pharma’v histórii.

ČÍTAJTE: Najstarší japonský lekár pre rakovinu: COVID injekcie sú ‘v podstate vraždou’

Distribúcia vakcín COVID-19 približne 70 % ľudí na celom svete bola možná len vďaka “urýchlenému, deregulovanému vývoju a povinnej spotrebe experimentálnych liekov,” napísal Jones.

Priemysel dúfa, že sa mu tento model podarí zopakovať aj pri iných liekoch. A už začal — minulý mesiac Úrad pre pokročilý biomedicínsky výskum a vývoj alebo BARDA poskytol Moderne 176 miliónov dolárov na vývoj mRNA vakcínu proti vtáčej chrípke.

Zúčastnené strany stojace za WHO ju premenili na pobočku Big Pharma

Podľa Jonesa proces rýchlo vyvinutých a nariadených experimentálnych liekov prvýkrát prijala americká armáda pre hrozby biologických zbraní. Teraz ho medzinárodne legitimizuje WHO prostredníctvom agentúry revízií Medzinárodných zdravotných predpisov (IHR) a jej pokračujúcej snahy presadiť svoje pandemickú zmluvu.

Novelizácie boli zmiernené a zmluva bola čiastočne zmarená na poslednom zasadnutí Svetového zdravotníckeho zhromaždenia, ktoré sa skončilo 1. júna. Právomoci pridané do dodatkov a formulácia v zmluve, ktorú WHO a jej podporovatelia stále dúfajú presadiť v budúcom roku, však ukazujú, aký typ biotechnologického pandemického trhu má Big Pharma v pláne.

Podľa Jonesa tento trh:

Nebude to trh, ktorý závisí od slobodnej vôle spotrebiteľov rozhodnúť sa pre produkty a odmietnuť ich — ale namiesto toho sa spolieha na taktiku nútenej spotreby a manipulácie regulačných paradigiem.

Na čele tohto tlaku sú verejno-súkromní partneri/súkromné subjekty WHO’ktorí priamo formujú túto politiku a majú z nej prospech. Ich vplyv v podstate zmenil WHO na ruku veľkej farmaceutickej spoločnosti, ktorá je taká mocná, že už počas pandémie COVID-19 preukázala svoju schopnosť zmeniť celý medzinárodný regulačný proces v prospech farmaceutického priemyslu.

Tieto zainteresované strany môžu mať túto moc čiastočne preto, lebo WHO dostáva 80 % svojich finančných prostriedkov od súkromných zainteresovaných strán.

Tieto zainteresované strany zahŕňajú gigantov súkromného sektora, ako je Bill Gates, jeho organizácie verejno-súkromného partnerstva, ako je Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) a byrokrati verejného sektora, ako napríklad Dr. Anthony Fauci a Rick Bright, PhD, z BARDA a Rockefellerovej nadácie, ktorí sa už roky snažia vytvoriť nový systém, ktorý by urýchlil výrobu vakcín.

V období pandémie COVID-19 ich vytvorili aj štáty, ktoré nemali právne štruktúry na poskytovanie núdzových povolení pre nové lieky, pričom ako zdôvodnenie použili Postup pri vydávaní zoznamov na núdzové použitie (EUL) WHO’a pomohol im systém distribúcie vakcín WHO’COVAX. Systém COVAX spoluvytvárali WHO, Gavi, CEPI a Unicef, ktoré sú všetky podporované spoločnosťou Gates.

ČÍTAJTE:

Podľa Agenda One Health, ktorá si vyžaduje “plnohodnotný surveillance ľudsko-zvieracieho prostredia,”pred pandémiou aj počas nej, je ústredným bodom tohto plánu, napísal.

Štyri piliere vznikajúceho trhu s pandémiami

Plán zabezpečenia tohto trhu má štyri piliere. Piliere sú zakotvené v nedávno prijatých zmenách a doplneniach IHR WHO’a v navrhovanej zmluve o pandémii.

1. Biosurveillance “patogénov s pandemickým potenciálom”: WHO vyzýva členské štáty, aby vytvorili infraštruktúru na vykonávať biodozorovanie celých populácií.

Súkromné zainteresované strany WHO, ako napríklad Wellcome Trust a Bill & Melinda Gates Foundation, boli financujú takéto iniciatívy už roky a aj dnes sú na čele podobných iniciatív, píše Jones.

2. Rýchle zdieľanie údajov a výskumu: Podľa zmien a doplnení IHR musí generálny riaditeľ WHO’poskytovať podporu členským štátom’v oblasti výskumu a vývoja. V pripravovanej zmluve by to zahŕňalo pomoc pri rýchlom zdieľaní údajov počas pandémie.

Takáto výmena by mala pomôcť koordinovať globálne reakcie na pandémie a tiež “prevenciu pandémií.” To znamená vybudovať globálne koordinované úsilie o výskum a zdieľanie údajov o chorobách, ktoré v súčasnosti nepredstavujú hrozbu pre verejné zdravie, ale údajne “môžu v budúcnosti spôsobiť epidémie.”

Jedným z príkladov je oznámenie WHO’z minulého týždňa, že uľahčuje zdieľanie údajov o novej vakcíne proti vtáčej chrípke mRNA z Argentíny.

Experti majú vyjadrili obavy, že stimulovanie takejto “preventívnej R&D” by mohlo podnietiť rizikové výskum zameraný na získavanie funkcií, napísal Jones.

Jones tiež poznamenal, že je “veľmi pravdepodobné”, že tento výskum a vývoj vakcín pre “budúce patogény s pandemickým potenciálom” — budú robiť tie isté globálne organizácie, ktoré sú partnermi WHO a sú financované jej najväčšími súkromnými darcami, a tiež tie, ktoré z neho budú profitovať.

3. Nové regulačné cesty: WHO vyvíja nové regulačné cesty pre neschválené zdravotnícke výrobky, ktoré sa majú dostať na trh počas pandemických mimoriadnych udalostí. Zmeny a doplnenia IHR sú v tomto smere nejasné, napísal Jones, ale navrhované znenie zmluvy má za cieľ urýchliť núdzové schvaľovanie skúmaných “relevantných zdravotníckych produktov odporúčaných WHO.”

Navrhovaná zmluva sa tiež snaží prinútiť členské krajiny, aby prijali opatrenia na zabezpečenie toho, aby mali “právne, administratívne a finančné rámce na podporu núdzových regulačných povolení na účinné a včasné schvaľovanie zdravotníckych produktov súvisiacich s pandémiou počas pandémie.”

4. Globálne mandáty pre neschválené výrobky: Posledným kľúčovým prvkom plánu veľkej farmaceutickej spoločnosti a WHO na vydláždenie cesty pre nový pandemický trh je posilnenie globálnej kapacity na udeľovanie mandátov pre neschválené zdravotnícke výrobky.

Podľa Jonesa WHO v júli 2023 prijala Európska únia’(EÚ) digitálny pasový systém COVID-19, alebo “imunitný pas”, ktorý zaznamenával záznamy o očkovaní ľudí’, negatívne výsledky testov alebo záznamy o predchádzajúcich infekciách.

“Digitálny očkovací pas síce nefunguje ako tvrdý mandát, v ktorom je každý občan danej populácie nútený prijať vakcínu, ale pôsobí ako podmienený mandát — taký, ktorý ponúka ilúziu voľby, ale — v skutočnosti — obmedzuje občianske slobody tých, ktorí sa nepodriadia, ” napísal Jones.

Verzia IHR z roku 2005 umožňovala cestovné mandáty, ktoré vyžadovali doklad o očkovaní na vstup do krajín, ak existovalo riziko pre verejné zdravie. V novom IHR, napísal Jones, sa to rozširuje tým, že sa podrobne uvádzajú druhy technológií, ktoré sa môžu použiť na kontrolu takýchto informácií počas budúcich pandémií.

Svetová zdravotnícka organizácia tiež vyvíja svoju Globálnu digitálnu sieť zdravotnej certifikácie, ktorá rozširuje systém digitálnych pasov EÚ na celosvetovú úroveň. Bude digitalizovať záznamy o očkovaní a zdravotné záznamy a bude “interoperabilný” s existujúcimi sieťami.

ČÍTAJTE: Vláda USA’plánuje investovať 176 miliónov USD do mRNA proti vtáčej chrípke ‘vakcínu’ vyvinutú spoločnosťou Moderna

Kým interoperabilita umožňuje globálne zdieľanie decentralizovaných údajov, napísal Jones, “OSN sa snaží zaviesť digitálnu identifikáciu ako ‘ľudské právo,’ alebo skôr ako podmienku prístupu k iným ľudským právam, pre všetkých občanov sveta do roku 2030, ako je stanovené v jej Cieľ udržateľného rozvoja 16.9.”

Iniciatíva sa snaží poskytnúť ľuďom “dôveryhodný, overiteľný spôsob”, ako preukázať, kto sú vo fyzickom svete a online.

Jones píše:

Overovacie systémy tohto rozsahu vložia právo občanov vykonávať základné činnosti — ako je cestovanie, jedenie v reštaurácii alebo práca v ich zamestnaní — do rúk vlád a potenciálnych zamestnávateľov.

Práva civilistov budú podmienené, diktované údajmi uloženými v obrovskom digitálnom centre, ktoré je globálne vo svojich schopnostiach zdieľania. V rámci tohto systému budú mať prístup k zdravotným informáciám svojich vlastných občanov nielen domáce vlády, ale aj celá globálna byrokracia.

Tento článok pôvodne uverejnil Obranca — Children’s Health Defense’s News & Views Website pod licenciou Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0. Prosím, zvážte predplatné The Defender alebo darcovstvo pre Children’s Health Defense.

Občania USA: Žiadajte, aby Kongres vyšetril prudko rastúcu mieru nadbytočnej úmrtnosti