Správa: New Jersey AG sa spolčil s plánovaným rodičovstvom na "varovaní" o tehotenských centrách

Správa: New Jersey AG sa spolčil s plánovaným rodičovstvom na "varovaní" o tehotenských centrách

Demokratický generálny prokurátor štátu New Jersey Matt Platkin dal podľa nedávno odhalených e-mailov spoločnosti Planned Parenthood nahliadnuť a prepracovať „upozornenie pre spotrebiteľov“ proti tehotenským centrám podporujúcim život, ktorých činnosť zasahuje do potratového priemyslu.

Ako v decembri informoval portál LifeSiteNews, centrum First Choice Women’Resource Centers zažalovalo Platkina kvôli jeho snahe prinútiť neziskovú organizáciu k “vypracovaniu rozsiahlej dokumentácie” bez rozumného dôvodu a pod hrozbou trestu za “možné porušenie ‘zákona o podvodoch na spotrebiteľoch v New Jersey’” pri propagácii Abortion Pill Reversal, bezpečnej metódy proti potratovým tabletkám podávaním dodatočného progesterónu, prirodzeného hormónu, ktorý mifepristón blokuje a ktorý má úspešnosť viac ako 60 percent.

“Platkin sa selektívne zameral na First Choice Women’s Resource Centers na základe jej náboženských prejavov a pro-life názorov,” vyhlásila vtedy Aliancia na obranu slobody (ADF) s tým, že “sa neodvoláva na žiadne podstatné dôkazy o protiprávnom konaní, ktorými by ospravedlnil svoje ťaživé požiadavky”, ale skôr sa pustil do rybárskej výpravy v nádeji, že nájde poškodzujúci materiál na subjekt, ktorý je jeho politickým odporcom. Vo februári ADF podala žiadosť, v ktorej žiada Najvyšší súd USA, aby nariadil federálnemu okresnému súdu, aby sa prípadom zaoberal.

Dňa 2. augusta denník Wall Street Journal zverejnilnový detail vojny New Jersey’proti alternatívnym potratom: že upozornenie pre spotrebiteľov vydané v roku 2022 Platkinovým’úradom, ktoré označuje pro-life tehotenské centrá vo všeobecnosti za “snažiace sa zabrániť ľuďom v prístupe ku komplexnej reprodukčnej zdravotnej starostlivosti”, malo vstupné údaje od skupiny s veľkým konfliktom záujmov.

“E-maily získané prostredníctvom žiadosti o zverejnenie záznamov ukazujú, že úrad generálneho prokurátora požiadal Planned Parenthood, najväčšieho národného’poskytovateľa potratov, o náhľad a úpravu návrhu upozornenia pre spotrebiteľov pred jeho vydaním,” odhalil Journal. “Okrem toho, že upozornenie pre spotrebiteľov pranierovalo tehotenské centrá, vyzývalo ženy, ktoré chcú podstúpiť interrupciu, aby si pozreli webovú stránku plánovaného rodičovstva“. Úrad generálneho prokurátora’a Planned Parenthood sa k svojej spolupráci odmietli vyjadriť.”

Krízové tehotenské centrá už dlho poskytujú ženám s nízkymi príjmami širokú škálu služieb vrátane ultrazvukových vyšetrení, základnej lekárskej starostlivosti, odporúčaní na adopciu, rodičovských kurzov a detských’potrieb, ktoré pomáhajú zmierniť obavy a záťaž, ktoré niektoré vedú k rozhodnutiu pre interrupciu. Z tohto dôvodu sú už dlho terčom ľavicového hnevu, pričom útoky sa často zameriavajú na tvrdenia, že klamú ženy o potratoch aj o svojich službách. Tvrdenia pro-life, ktoré sú najčastejšie zosmiešňované ako “dezinformácie” sú však v skutočnosti pravdivé a obvinenia zo sebaklamania sa zvyčajne týkajú niečoho viac ako skutočnosti, že sa ich reklamy objavujú v online vyhľadávaní pojmu “interrupcia.”

Napriek tomu, že sa hnutie za potraty označuje ako “pro-choice,” je notoricky známe svojím nepriateľským postojom k akýmkoľvek a všetkým druhom alternatív k potratom, od reklamných kampaní cez očierňovanie krízových tehotenských centier až po pokusov o odobratie lekárskych licencií lekárom podporujúcim život až po násilie a vyhrážky voči tehotenským centrám, ktoré sú menej pravdepodobné, že budú stíhané ako údajné prípady násilia proti potratom.