Veriaci katolíci protestujú proti LGBT konferencii otca Jamesa Martina, ktorú schválil pápež František

Veriaci katolíci protestujú proti LGBT konferencii otca Jamesa Martina, ktorú schválil pápež František

 

 

Americká spoločnosť na obranu tradície, rodiny a majetku (TFP) v sobotu zorganizovala zhromaždenie na znak pokánia a protestu proti nedávnej pro-LGBT konferencii, ktorú viedol disident otec James Martin, SJ, na Georgetownskej univerzite.

“S ružencami v rukách, stojac plece pri pleci, sme sa postavili proti otcovi Jamesovi Martinovi, SJ, ktorý sa zúčastnil na konferencii v Georgetowne. Martina’konferencii, ktorej cieľom bolo normalizovať neprirodzený hriech v Katolíckej cirkvi,” John Ritchie, riaditeľ študentskej akcie TFP, povedal vo vyhlásení pre LifeSiteNews. “Skutoční pastieri nikdy nepropagujú hriech, nikdy nemávajú vlajkami pýchy, nikdy nepožehnávajú hriešne páry rovnakého pohlavia ani neuprednostňujú gender ideológiu pre nevinné deti. To robia len vlci.”

Pro-LGBT výročná konferencia Outreach, ktorá sa konala na Georgetownskej univerzite od 2. do 4. augusta, získala verejnú podporu pápeža Františka napriek rečníkom, ktorí majú na konte heterodoxiu v oblasti katolíckej sexuálnej etiky. Jedna z tohtoročných’rečníkov, profesorka Amy-Jill Levine, ktorá sa označila za “jankejskú židovskú feministku” a má vyhlásila, že nie je “veriaca v Ježiša” ako Boha, hereticky tvrdila, že Boh schvaľuje homosexuálne aktivity.

“Ak Boh vyhlasuje, že pre človeka nie je dobré byť sám, ak Boh hovorí, že máme mať partnera, ktorý nás napĺňa, potom určite odsúdenie homosexuálov na život v samote a celibáte odporuje Božej vôli,” Levine písalv roku 2017.

Outreach založil v roku 2022 Martin, ktorý často vyjadruješkandalózne vyhlásenia týkajúce sa homosexuality, ktoré porušujú katolícke učenie o sexuálnej morálke. Cieľom organizácie je stať sa globálnym informačným centrom “kde sa cirkevní predstavitelia … môžu stretnúť s veriacimi LGBTQ, s ich ‘radosťami a nádejami’ a ‘smútkom a obavami’, ako aj viesť úctivý dialóg.”

Ritchie pre LifeSiteNews ďalej poznamenal: “Veriaci katolíci majú veľa nezodpovedaných otázok týkajúcich sa otca Martina. Chcú vedieť, prečo mu’je dovolené škodiť dušiam zmätkom, omylom a homoherézou. Prečo nebol’exkomunikovaný?“

“Tí z nás, ktorí mali tú česť stáť pri bráne Georgetownu, zopakovali 2 000 rokov učenia Cirkvi, pokračoval.Nemôžete’byť v lepšej spoločnosti. Všetci apoštoli, každý doktor a otec Cirkvi, každý svätý teológ, každý svätý pápež v dejinách potvrdzovali tú istú pravdu: neprirodzená neresť je ťažký hriech.”

Ritchie vysvetlil, že “hlavnou prioritou” protestu TFP “bolo ponúknuť zadosťučinenie Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu, ktoré je napadnuté a zranené hnutím pýchy.”  

“Sekundárnym cieľom bolo upozorniť duše – najmä mladých študentov – na škodlivé omyly, ktoré o. Ritchie v rámci svojho protestu urobil. James Martin šíri,”povedal Ritchie a dodal, že jeho “výsledky sú škandalózne, rúhavé a svätokrádežné.”

“Veriaci katolíci musia vzdorovať dúhovej revolúcii vo vnútri Cirkvi a odvážne presadzovať učenie Cirkvi. Náš Pán’prísľub by nám mal dodať aj veľkú odvahu a sebadôveru čeliť zúriacej búrke, ktorá teraz útočí na Petrovu bárku, pretože ‘brány pekelné ju nepremôžu’ (Mt 16, 18),” uzavrel Ritchie.

Katolícka cirkev učí, pričom jej základom je Sväté písmo, že “homosexuálne akty sú vnútorne neusporiadané” a “odporujú prirodzenému zákonu.”Katechizmus Katolíckej cirkvi veľmi jasne hovorí, že homosexuálne aktivity nemožno nikdy schvaľovať, a opakuje, že “(h)omosexuálne osoby sú povolané k čistote.” 

Vatikánsky’doktrinálny úrad vydal v roku 1986 dokument “O pastorácii homosexuálnych osôb,”v ktorom konštatoval, že hoci homosexuálny sklon sám osebe nie je hriechom, predsa len je “viac či menej silným sklonom, ktorý je usporiadaný k vnútornému morálnemu zlu, a preto samotný sklon treba považovať za objektívnu poruchu.”