Finanční experti vyzvali spoločnosť Costco, aby zákazníkom neposkytovala lieky na potrat prostredníctvom lekárne

Finanční experti vyzvali spoločnosť Costco, aby zákazníkom neposkytovala lieky na potrat prostredníctvom lekárne

Veľkí maloobchodníci by mali “odolať politickému tlaku” a odmietnuť predaj nebezpečných chemických potratových liekov, napísala “koalícia firiem, finančných poradcov a tisícov členov Costco” v nedávnom liste.

Alliance Defending Freedom (ADF) sa postavila na čelo listov adresovaných veľkým maloobchodníkom vrátane Costco a Walmart, v ktorých ich vyzýva, aby vo svojich lekárňach nepredávali chemické potratové lieky, uvádza sa v pondelkovej tlačovej správe. Listy zaslali aj spoločnostiam Albertsons, Kroger a McKesson Corporation.

Finanční odborníci zastupujú klientov, ktorí vlastnia akcie rôznych spoločností oslovených v liste v hodnote desiatok miliónov dolárov.

Tlačová správa ADF varovala pred možnou reakciou Bud Light, ak budú spoločnosti predávať potratové lieky, a odvolávala sa aj na úspešné bojkoty spoločností Disney a Target za prijatie ľavicovej politiky.

Lis nadväzuje na požiadavku newyorského kontrolóra Brada Landera, aby spoločnosti predávali lieky na potraty” alebo riskovali stratu dôvery investorov.”

“Kontrolór Lander varuje spoločnosti, že riskujú dôveru investorov, ak nebudú poskytovať včasnú a dostupnú reprodukčnú zdravotnú starostlivosť,” 17. júla tlačová správa z jeho kancelárie uviedla: “Newyorské’dôchodkové systémy vlastnia akcie týchto spoločností v celkovej hodnote viac ako 1,32 miliardy dolárov.”

“Tým, že sa tieto farmaceutické giganty nestanú certifikovanými výdajňami mifepristónu, ohrozujú reprodukčnú zdravotnú starostlivosť žien”aj peniaze investorov (sic) ”uviedol Lander.

Podľa finančných poradcov a lekárskych expertov je však opak pravdou, ako sa uvádza v listoch ADF’.

V pro-life liste sa uvádza:

Maximalizácia hodnoty pre akcionárov si vyžaduje, aby sa spoločnosť Costco vyhla politizácii svojich služieb a naďalej robila to, čo vždy robila najlepšie, poskytovala rodinám vynikajúce potraviny a maloobchodný tovar. “rastúca trhová príležitosť” potratových liekov je právne a politicky náročná, vyvoláva významné problémy s reputáciou a znižuje zákaznícku základňu spoločnosti”doslova aj preto, že by odlákala mnohých existujúcich zákazníkov.

Podľa listu je “legálnosť” potratových liekov tiež “v pohybe,”. Uviedol, že Najvyšší súd síce povolil prezidentovi Joeovi Bidenovi’uvoľnené predpisy, ale urobil tak “z procesných dôvodov a ponechal nevyriešené, či je súčasný systém výdaja a distribúcie lieku legálny.” Najvyšší súd začiatkom tohto roka rozhodol v prípade FDA v. Alliance for Hippocratic Medicine, že pro-life zdravotníci nemajú právo napadnúť uvoľnené pravidlá.

Jeden z právnych problémov podľa listu spočíva v tom, že Comstockov zákon zakazuje zasielanie potratových liekov — a aj keď súčasná administratíva ignoruje dlhoročný zákon, nebude to’chrániť spoločnosti pred budúcim prezidentom.

“Už len za porušenie Comstockovho zákona hrozí trest odňatia slobody až na 10 rokov,” pripomína sa v liste adresátom. “A premlčacia lehota je päť rokov, takže súčasné politické vedenie amerického ministerstva spravodlivosti vám nemôže poskytnúť krytie, ak sa zmení administratíva.

Aj keď New York chce, aby predajcovia predávali potratové lieky na území štátu, nezastaví to “politickú reakciu, ktorá znižuje možnosti trhu a zvyšuje právne riziko,” podľa listu pro-life.

Potratové lieky tiež nie sú bezpečné a FDA sa pri ich schvaľovaní opierala o pochybné údaje, tvrdí sa v liste. (Bez ohľadu na akúkoľvek štúdiu žiadny potratový liek nie je skutočne bezpečný, keďže ukončuje nevinný život nenarodeného dieťaťa.)

Až neúplné údaje FDA ” zdokumentovali 32 úmrtí, 4 218 nežiaducich udalostí, 1 049 hospitalizácií, 604 prípadov straty krvi, ktoré si vyžiadali transfúziu, 418 infekcií a 75 závažných infekcií spôsobených liekom v rokoch 2000 až 2022,” uvádza sa v liste.

Koalícia dospela k záveru:

Mifepristón ukončuje život a robí to spôsobom, ktorý, ako uznáva FDA, predstavuje riziko vážneho poškodenia matky. Jeho výdaj je plný právnych a politických rizík a spoločnosť McKesson vtiahne doprostred intenzívneho politického boja, ktorý bude mať veľký dopad na jej povesť. Je to tiež úplne zbytočné pre vaše podnikanie. Naliehavo vás vyzývame, aby ste mifepristón nevydávali.

Na list ADF’zatiaľ nikto z predajcov neodpovedal, uviedla v utorok pre LifeSiteNews hovorkyňa spoločnosti. Nereagovali ani na utorňajšiu otázku LifeSiteNews, v ktorej sa pýtali na list a na to, ako plánujú spoločnosti reagovať, ako aj na prípadné plány distribúcie potratových liekov.

LifeSiteNews v stredu zanechal hlasovú správu aj spoločnostiam McKesson a Kroger. Uvedené telefónne číslo pre médiá spoločnosti Albertsons nefungovalo a spoločnosť Walmart nemá číslo pre styk s verejnosťou. LifeSiteNews zavolal do firemnej kancelárie spoločnosti Costco’po tom, čo poslal e-mailovú adresu jej investorov. Operátorka poskytla e-mailovú adresu pre médiá, ale uviedla, že na odpoveď treba čakať tri až päť dní.

‘Reputácia značky’ v ohrození, podobne ako Bud Light, hovorí generálny riaditeľ finančnej spoločnosti

Generálny riaditeľ finančnej spoločnosti a podporovateľ listu uviedol, že spoločnosti, ktoré predávajú lieky na potrat, by mohli čeliť zaobchádzaniu s Bud Light, pričom sa odvolával na odozva spotrebiteľov proti pivnej spoločnosti po tom, ako nadviazala spoluprácu s “transgender” vplyvným Dylanom Mulvaneym, mužom, ktorý sa označuje za ženu. Zahŕňalo to masívny pokles predaja a bolo označené za “najúspešnejšie v nedávnej histórii,” podľa LifeSiteNews’ Jonathana Van Marena.

“Jednoducho nie je pochýb o tom, že rozhodnutie spoločnosti Costco’predávať potratové lieky by automaticky ohrozilo povesť jej značky,” uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Inspire Investing Robert Netzly v tlačovej správe ADF. “Vstup na trh s potratovými liekmi je nevyhnutne politické rozhodnutie. Je to rovnaké ako v prípade spoločností Bud Light (InBev), Disney a Target. Všetky tri zaujali v posledných rokoch pozitívne postoje ku kontroverzným otázkam a ešte sa nestihli spamätať z reakcií.”

Target čelil bojkotu aj za to, že uviedol na trh “plavky hrdosti” pre “trans deti,” ako informoval LifeSiteNews v máji 2023.

Odozva zahŕňala aj to, že spoločnosť prišla o 9 miliárd dolárov v hodnote akcií, čo poškodilo investorov.