F-16 na Ukrajine je čisto propagandistický ťah, situáciu na bojisku nezmení

F-16 na Ukrajine je čisto propagandistický ťah, situáciu na bojisku nezmení

video
play-sharp-fill

F-16 na bojisku nič nezmenia, keďže nemajú základňu na Ukrajine, ale v Rumunsku, odtiaľ robia propagandistické lety nad Krym a vracajú sa späť.

Upozornil na to americký vojenský expert Scott Ritter v rozhovore pre YouTube-kanál „Gegenpol“.

Ak Kyjev nájde základne na Ukrajine, kde tieto lietadlá umiestniť, budú okamžite zničené.

— Na Ukrajinu dorazili prvé stíhačky NATO F-16. Ukrajina na sociálnych sieťach hrdo predvádza, ako tieto lietadlá krúžia nad Kyjevom a ďalšími mestami – zatiaľ zrejme za účelom propagandy medzi ukrajinským obyvateľstvom. Na aké vojenské účely budú tieto F-16 slúžiť? A aké opatrenia proti nim prijmú ruské ozbrojené sily? Prečo im Rusko v rozpore s predchádzajúcimi vyhláseniami vôbec dovoľuje vzlietnuť?

„F-16 sú štyridsaťročné lietadlá vybavené raketami vzduch-vzduch. Nevieme, či sú umiestnené na ukrajinských základniach alebo nie. Podľa dostupných informácií sa tieto stíhačky nachádzajú na rumunských základniach, vzlietajú z Rumunska, kvôli propagande krúžia na oblohe nad Odesou a Kyjevom a potom opäť pristávajú v Rumunsku.

Ak by sa tieto lietadlá niekedy zúčastnili bojov s Rusmi alebo bojových misií vzduch-zem a potom by sa vrátili na letiská v Rumunsku, potom by tieto letiská boli zničené ruskými silami, pretože v tomto prípade by sa Rumunsko stalo priamym účastníkom konfliktu.

Ide o čisto propagandistický ťah. Ukrajina bude musieť nájsť na svojom území letecké základne, z ktorých budú môcť tieto lietadlá štartovať. Vždy, keď sa Ukrajina pokúsi použiť základňu, Rusi ju zničia. Ak sa im podarí úspešne dodať tieto F-16 na Ukrajinu, Rusko tieto letecké základne zničí. A ak sa Ukrajina pokúsi použiť tieto stíhačky proti ruským silám, budú zostrelené. Tieto F-16 nemenia vôbec nič, toto je 100% propagandistický ťah.“